Bayer Leverkusen – Freiburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 26.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
V D V D N
  • BayArena
  • Február 28. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Freiburg
Teljesítmény:
V D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap este a Bayer Leverkusen számára véget ért az Európa Liga, szerintem hatalmas meglepetés született. Az egy dolog, hogy a Young Boys hazai pályán 4-3-ra nyert az első körben, de a három rúgott gól bizakodásra adhatott okot Peter Bosz legénységének. És a tegnapi meccsen szintén a svájciak nyertek, a végeredmény 0-2 lett, amire nagyon senki nem számított.

Maradt a bajnokság, ahol a tavalyi teljesítményüket nem tudják megközelíteni, de az ősszel ez még nem teljesen így volt, majdnem végig veretlenek voltak, viszont az új év nem róluk szól egyelőre.

A Freiburg elleni mérkőzés kemény lesz, de üröm az örömben, hogy innentől koncentrálhat a csapat arra, hogy elérjék a Bajnokok Ligája indulást érő helyek egyikét. Ötödikek, szóval erre minden esélyük megvan, a lemaradásuk a Frankfurt – Wolfsburg duóval szemben öt pont.

A Freiburg is bukdácsol, most csak kilencedik helyen állnak, az utolsó fordulóban kikaptak hazai pályán az Union Berlintől, tőlük sem ezt szoktuk meg…

Kezdjük a Bayer Leverkusen – Freiburg találkozót!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Augsburg – Bayer Leverkusen

Az előző tippemben említettem Mandanda hibáját, és azt mondtam, hogy sokat fogjuk még látni azt a bakit. Egyből a francia kapus után jön majd Niklas Lomb is, akinek félresikerült mozdulatából az Augsburg gólt lőtt. Szegény Lombnak ez volt az első mérkőzése, amikor kezdőként lépett pályára, és rögtön egy hatalmas lufttal vétette észre magát. Támaszkodó lábával elpöccintette maga elől a lábát, így óriási lyukat rúgott, Florian Niederlechner pedig köszönte a lehetőséget. A csatárnak amúgy volt még egy helyzete, amikor kapura törhetett, de valószínűleg Tapsoba megijesztette a támadót, így idejekorán lőtt, kapu fölé.

A Leverkusen egy kanyi helyzetet sem tudott felmutatni az első félidőben, így a hazaiak vezetésével ért véget az első játékrész.

Gól és helyzet nélkül folytatódott a szünet után, Bosz hiába küldte be Frimpongot, Alariot és később Grayt is, nem tudták áttörni az Augsburg védelmét.

A dráma a 94. percben jött, amikor az előre húzódó Tapsoba egyenlített, így nem maradt pont nélkül a Bayer Leverkusen, de erre a teljesítményre nem igazán lehetnek büszkék a játékosok…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.01.Bundesliga
freiburg
2:4
bayer leverkusen
Bundesliga
2020.05.29.Bundesliga
freiburg
0:1
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.11.23.Bundesliga
bayer leverkusen
1:1
freiburg
Bundesliga
2019.03.02.Bundesliga
bayer leverkusen
2:0
freiburg
Bundesliga
2018.10.07.Bundesliga
freiburg
0:0
bayer leverkusen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg – Union Berlin

A fővárosiak a mérkőzést megelőzően a Freiburg mögött álltak a tabellán, a győzelmüknek köszönhetően viszont megelőzték Grifoékat. Sallai Roland a komolyabb sérülése után csereként lépett pályára a 64. percben, a gólt pont azután kapta csapata, hogy a magyart becserélték.

Urs Fischer és Christian Streich nagy öleléssel köszöntötték egymást a kivonulás után, majd a két szakvezető a helyére ballagott és elkezdődött az első félidő. Ahol a Berlin ragadta magához a kezdeményezést, és Pohjanpalo ollózásával megadta az alaphangot. Szép volt a finn mozdulata, aki különböző okok miatt csak ötödik alkalommal lépett pályára. Florian Müller a lövést magabiztosan hárította.

Később Trimmel csavarása hozott veszélyt magával, de a szélső egy jó fél méterrel tévedett.

A hazaiak támadásban semmit nem tudtak felmutatni, nagyon unalmas 45 percet okozva ezzel Loris Kariusnak.

A második félidőben volt egy jó fejese Holernek, de nem talált vele kaput, talán ezért küldték pályára Sallait (meg Jeongot és Demirovicot), hogy egy kicsi életet leheljen a pislákoló támadó játékba.

Alig pár másodperce volt a pályán a magyar válogatott szélsője, amikor Ingvartsen jó elfutása után pontosan emelt Promel elé, a középpályás pedig a kapuba talált.

Nem sikerült veszélyesebbé válnia a hazaiaknak, sőt Petar Musa révén még az Union szerezhetett volna újabb gólt, de Müller lábbal védett.

Teljesen megérdemelt sikert aratott a vendégcsapat, a Freiburg az egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta idén.

Összefoglalás

Egyik csapat sincs csúcsformában, és egyik csapat előző meccse sem volt túlságosan bizalomgerjesztő.

Az az EL-kiesés nem igazán fér a fejembe, mert szerintem nem rossz csapat a Young Boys, de azért innen még illett volna továbbjutni. Nincs mese, menni kell előre, és egy Freiburg elleni győzelem nagyon kellene a csapatnak, ha kikapnak, akkor akár még lejjebb csúszhatnak, valamint a Frankfurt is elhúzhat tőlük még jobban.

Végül csak beigazolódott, nagyon látszik, hogy Kai Havertz mennyit számított ebben a csapatban, Florian Wirtz egyelőre nem tudja azt a szintet hozni, ami nem is elvárható egy tizenhét éves tinédzsertől. Ráadásul Havertznek sem megy a Chelsea-ben, talán korai volt még ez a váltás.

Volland eladása is rossz üzletnek tűnik, a német a Monacoban rúgja a gólokat, és itt van ugyan Schick és Alario, de… Szerintem elfért volna Volland is. Sallai a sérülése után valószínűleg most a kezdőben kap helyet, de nem tudni, mennyire tudja megváltoztatni a játék képét.

Ősszel – szokatlan módon – gólgazdag mérkőzést játszottak, a gyógyszergyáriak végül 4-2-re nyertek a Freiburg otthonában. Nem sűrűn játszottak hatgólos meccseket, az utóbbi időben 1, maximum 2 gól esett a közös meccseiken.

A Freiburg pedig amúgy sem rúg sok gólt…

Kijózanító pofon volt az EL-ből való kiesés? Vagy elindul a lejtőn a Leverkusen? Én az előbbiben bízom, ha tovább folytatódik ez a rossz széria, akkor jövőre nem tudják magukat megmutatni Európában. A BayArénában kifejezetten jól szerepelnek, míg ellenfelük idegenben legjobb esetben is középszerű. Minden adott egy leverkuseni győzelemhez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső