Bayer Leverkusen – Greuther Fürth: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 03.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
N N N D N
  • BayArena
  • December 04. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Greuther Fürth
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mára csak egy német bajnokival készültünk – remélhetőleg azért a többi meccs valamennyire kárpótolja azokat is, akiknek a Bundesliga a kedvenc sorozata – és egy első szempillantásra tükörsima mérkőzés következik, a Bayer Leverkusen – Greuther Fürth. A hazaiak nagy sikert arattak a múlt héten, 3-1-re verték idegenben az RB Leipzig csapatát, sok hiányzójuk ellenére Gerardo Seoane ütőképes kezdőt küldött pályára, de a Lipcsét is megtizedelte a koronavírus (és egyéb sérülések), így valahol papírforma eredmény született…

Azért is tűnik simának ez a találkozó, mert az újonc Greuther Fürth a liga leggyengébb csapata. Pont. Hasonló, mint tavaly a Schalke 04, nincs bennük erő, sajnálom, hogyha valakit megsértek ezzel, de nincsenek a Bundesliga szintjén jelenleg. Kétlem, hogy ebből lehet feltámadás, lehet reális esély a bentmaradást kivívni, valamikor január-február közepén már kész tényként tekinthetünk arra, hogy a Fürth búcsúzik a legjobbaktól.

De akkor miért választottam ezt a meccset? Azért, mert az oddsmesterek a gólokra igencsak jó oddsokat adtak, ezt pedig kár lenne kihagyni. Természetesen bárhogy véget érhet a találkozó, láttunk már csodákat, de most nem számítunk egyre sem.

Ezt a mérkőzést még egy angol bajnoki követi, aztán Spanyolországban zárjuk a napot. De azért ugorjatok fel holnap is a blogra, mert egy-két vasárnapi meccset górcső alá fogunk venni akkor is.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

RB Leipzig – Bayer Leverkusen: 1-3

G.: A. Silva ill. Wirtz, Diaby, Frimpong

Nem számíthatott egyébként egyik együttes sem könnyű mérkőzésre, mindkét helyen sok a sérült és a hiányzó, a Lipcsénél a Brugge előtti mérkőzésen derült ki, hogy sok csapattag kapta el a koronavírust. Gerardo Seoane együttese az egész évben küzd a sérülésekkel, most viszont egy jó kezdőt tudott pályára küldeni. Meg is lett az eredménye.

A kezdők:

RB Leipzig:

Martinez – Mukiele, Klostermann, Gvardiol, Angelino – Kampl – Forsberg, Laimer – Nkunku – Brobbey, A. Silva

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapie – Andrich, Palacios – Diaby, Wirtz, Adli – Schick

Gulácsi Péter és Orbán Willi otthon gyógyulgattak, míg Szoboszlai Dominik a kispadról figyelte eleinte az eseményeket, tehát magyar nélkül vágott neki a Leipzig a mérkőzésnek, amely együttes edzőjét is kénytelen volt nélkülözni, Jesse Marsch helyett Achim Beierlorzer ült a kispadon.

A mérkőzés elején a lipcseiek csak a mezt küldték fel a pályára, nagyon nem ment nekik a játék, és ezt a vendégek ki is használták. A nyolcadik percben már gólnak örülhettek, Adli beadása után Moussa Diaby lőtt a hálóba, viszont les címén végül a VAR érvénytelenítette a találatot. Nem a gólszerző, hanem a gólpasszt jegyző Adli tartózkodott lesen korábban.

Viszont negyedóra sem telt el a meg nem adott gól után, máris jött egy újabb találat, és itt már a VAR sem tudott semmibe belekötni. Exequiel Palacios labdájával Florian Wirtz ugrott ki, és védője mellett okosan a hálóba emelt, 0-1.

Tíz perccel az első félidő vége előtt ismét gólt szereztek a vendégek, Jonathan Tah passzát Moussa Diaby váltotta gólra. Nagyon nem ment a Lipcsének…

Még a lefújás előtt változtatott Beierlorzer (valószínűleg Jesse Marsch utasítására: Jött Brobbey helyett Szoboszlai Dominik.

A szünetben rendet lehetett tenni a hazai fejekben, viszont Seoane csak dicsérhette csapatát, akik egy félidő alatt kétszer is mattolták Martinez kapust. A félidő a hazaiaknak tett jobban, egy eseménytelen negyedórát követően André Silva góljával szépítettek, a portugál támadó Christopher Nkunku beadását fejelte be.

De két perc elteltével a gyógyszergyáriak visszaállították a kétgólos különbséget, Jeremie Frimpong tizenhatoson belüli lövése egy lipcsei lábon megpattanva hullott Martinez feje felett a hálóba.

A mérkőzés végén esélye nyílt a hazaiaknak a szépítésre, egy kezezés miatt tizenegyest kaptak. Általában a büntetőket Emil Forsberg szokta elvégezni, ám ő ekkor már nem volt a pályán. Szoboszlai Dominik állt így oda, és ami sikerült a Paris Saint-Germain ellen, az nem sikerült a Bayer Leverkusen ellen. Ugyanoda lőtte a labdát, mint a Bajnokok Ligájában, ám ezúttal a lövés túlságosan széles lett, a kapufáról kipattant a játékszer.

Győzelmével Schickék feljöttek a harmadik helyre, a Freiburgot előzték meg, akik nemrég még veretlennek mondhatták el magukat, a Bayern elleni 2-1-es bukta óta viszont csak kikapnak… Így múlik el a világ dicsősége…

Előző meccs eredménye
2018.01.05.Barátságos Mérkőzés
bayer leverkusen
2:1
greuther fürth
Barátságos Mérkőzés
2013.02.24.Bundesliga
greuther fürth
0:0
bayer leverkusen
Bundesliga
2012.09.29.Bundesliga
bayer leverkusen
2:0
greuther fürth
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Greuther Fürth – Hoffenheim: 3-6

G.: Leweling, Tillman, Hrgota ill. Bebou (3), Rutter (2), Meyenhofer (ög)

Hát ez meg mi a fene volt? Valóságos gólzáport hozott a két együttes összecsapása, összesen kilenc gólt láthattak a Thomas Sommerbe kilátogató nézők. A csapatok közel ötvenszázalékos mérleget hoztak, kaput eltaláló lövéseik feléből született gól. A Fürth magához képest most játszott talán a legjobban, de a hat kapott gól… Arra nincs mentség, sem pedig bocsánat.

A kezdők:

Greuther Fürth:

Funk – Asta, Sarpei, Bauer, Meyenhofer – Kallevik Nielsen, Christiansen, Tillman – Leweling, Abiama, Hrgota

Hoffenheim:

Pentke – Akpoguma, Posch, Vogt, Raum – Samassekou, Grillitsch, Geiger – Bebou, Dabbur, Rutter

Az első húsz perc játékát látva a kutya nem gondolta volna, hogy ebből egy ilyen őrület lesz, szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt egymás kapujára a csapatok. Aztán a 22. percben – először a szezonban – vezetést szerzett a Greuther Fürth. A csapatkapitány, Branimir Hrgota passzolt Jamie Lewelinghez, az angol támadó pedig – egy kis hoffenheimi segítséggel – a hálóba csavart.

Nem tartott sokáig az öröm, tíz perccel később a hoffenheimiek egyik (korábbi?) gólfelelőse, Ihlas Bebou váltotta gólra Raum centerezését.

És a szünetre visszaállt minden a rendes kerékvágásba, mert előtte pár perccel a Hoffenheim újra gólt szerzett, Georginio Rutter fejesével alakult ki a félidei eredmény. Ehhez már hozzá vannak szokva a hazai szurkolók, de ahhoz nem, hogy a csapatuk két gólt rúgjon egy hazai meccsen – ez eddig még egyszer sem sikerült.

Most viszont igen, Timothy Tillman lőtte be Branimir Hrgota okos lekészítését. A csapatkapitánynak ez volt a második gólpassza, véleményem szerint erősen kilóg felfelé ebből a Fürthből.

A Hoffenheim parádézott Funk kapuja előtt, öt perc alatt kettő gólt is lőttek, egyet Georginio Rutter, majd Ihlas Bebou is duplázni tudott. Előbbi gólja élményszámba ment, gyönyörű csavarás volt.

Szergény Fürth… A 66. percben egy vendég szögletet követően Marco Meyenhofer testéről saját kapujába vágódott a labda, itt már azért sejthető volt, hogy a zöldek újra pont nélkül maradnak. Branimir Hrgota saját teljesítményét egy góllal tökéletesítette, de ez is nagyon kevés volt, pláne, hogy Bebou megszerezte harmadik gólját is a 80. percben. Ez a legnagyobb arányú győzelem, amit a Hoffenheim aratott idegenben, a Fürth helyzetére csak azt tudom mondani, amit már többször is: A helyzet egyre reménytelenebb.

Összefoglalás

Hiszitek vagy sem, a Leverkusen idegenben sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint odahaza. Hat meccsükből ugyanis csak hármat nyertek meg, a másik három vereséggel végződött. Gólkülönbségük negatív, 11-et rúgtak 10 lőtt találattal szemben. Mindenesetre nagyon nem kell félniük a Fürth-től, akik továbbra is nyeretlenek, legyen szó hazai vagy idegenbeli meccsről. Pontjuk is csak egy van, 12 vereség mellett egyszer játszottak döntetlent.

Kezdenek felépülnii a Leverkusen játékosai, Kevin Bellarabi, Patrick Schick és Lucas Alario is már lassacskán játékra kész (a cseh már játszott a Lipcse ellen), viszont Julian Baumgartlinger, Mitchel Bakker és Timothy Fosu-Mensah még nem az igazi. Utóbbi játékos egyébként hamarosan már készen áll a meccsekre, az edzések alapján legalábbis.

A Fürthnél nagyon sok a sérült, partvonalon kívül ragad Jessic Ngankam, Gideon Jung, Robin Kehr, Justin Hoogma, Nick Viergever, valamint Jetro Willems is. Paul Seguin meggyógyult, erre most Havard Nielsen esett ágynak… Gian-Luca Itter szintén felépült, ő a koronavírusból gyógyult fel, és kezdetése valószínűnek tűnik.

Lehetséges, hogy a múltkor hármat rúgtak a hazaiak, de a Hoffenheim védelme azért nem hasonlítható össze a Leverkusenével. A hazai gyengélkedés ellenére toronymagas esélyese a meccsnek a Seoane-csapat, és a mi tippünk szembe megy az oddsokkal. Sokan most azt gondolják, hogy ez a három rúgott találat megindít valamit a Fürthnél. Szerintünk nem így lesz. Csak a Leverkusen fog gólt rúgni a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső