Bayer Leverkusen – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 23.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
D N D V N
  • BayArena
  • Szeptember 26. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
RB Leipzig
Teljesítmény:
N N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Túl vagyunk a német első osztályú bajnokság első fordulóján, születtek érdekesebbnél érdekesebb eredmények. A Bayern által rúgott nyolcas, a Dortmund tükörsima győzelme a Gladbach ellen, vagy épp a Leverkusen 0-0-s eredménye a Wolfsburg ellen. Utóbbira ebben a cikkben kitérünk, hiszen a Bayer Leverkusen – RB Leipzig meccs kerül most terítékre.

Gulácsi Péter csapata viszont győzelemmel kezdett, Szalai Ádám csapata (vagy excsapata?) ellen. Erre is kitérek hamarosan, ezt követően pedig megpróbálok rájönni, kinek lehet esélye ezen a szombat délutáni bajnokin.

Mindkét csapat elveszítette nyáron a legjobbját, így különösen érdekes összecsapásnak lehetünk majd szemtanúi.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – Bayer Leverkusen

Két tavalyi Európa Liga résztvevő feszült egymásnak az első fordulóban. Egyébként valószínűleg idén is mindketten ott lesznek az EL-ben idén is, a Leverkusen az ötödik helyen végzett, így automatikusan kvalifikálta magát, míg a Wolfsburg a selejtezőből startolt. A Leverkusen eladta nyáron legnagyobb értékét, Kai Havertz, a német futball egyik legnagyobb tehetsége immáron a Chelsea-ben futballozik, ára a hírek szerint 80 millió euró volt, amit még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is kiügyeskedett Roman Abramovics.

Felemás félidőket láthattak a nézők, Németországban ugyanis korlátozott számban ismét lehet futballmérkőzésre járni, a Volkswagen Arénában 500 szurkoló foglalt helyet. A Leverkusen csapatában mélyvízbe dobták a 17 esztendős Florian Wirtzet, aki tavaly hét meccsen már pályára léphetett, most Havertz útját követve előrébb léphet a rangsorban.

Szóval, ahogy írtam, felemás félidőket produkáltak a csapatok, az első egyértelműen a hazaiaké volt. Három nagyobb lehetőség is adódott előttük, előbb Maximilian Arnold csavarta majdnem a kapuba a labdát szögletből (Hradecky visszaért és hárított), majd egy gyönyörű akció után Brooks fejelt ajtó-ablak helyzetben fölé, végül Wout Weghorst ziccerénél hárított ismételten Hradecky. Érett a hazaiak gólja, de a lefújásig semmi nem lett belőle.

Meg a második félidőben sem, ez a félidő a vendégeké volt. Tapsoba szögleténél már Casteelsnek is védenie kellett, ezt követően pedig Diaby lövését védte lábbal.

Komolyabb lehetőségek nem voltak a második játékrészben, a döntetlen igazságos eredménynek mondható.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.01.Bundesliga
leipzig
1:1
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.10.05.Bundesliga
bayer leverkusen
1:1
leipzig
Bundesliga
2019.04.06.Bundesliga
bayer leverkusen
2:4
leipzig
Bundesliga
2018.11.11.Bundesliga
leipzig
3:0
bayer leverkusen
Bundesliga
2018.04.09.Bundesliga
leipzig
1:4
bayer leverkusen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig – Mainz

Tudom, hogy ez a cikk leginkább a Lipcséről kell, hogy szóljon, de fontosnak tartok megemlíteni egy újdonságot, ami a Mainz-cal kapcsolatos. Szalai Ádámot (aki tavaly 27 mérkőzésen szerepelt, idén pedig a kupameccsen pályára lépett és gólt is szerzett) kirakták az első csapat keretéből, a szakmai stáb a jövőben nem számol vele. Elég komoly visszhangot váltott ki, hogy vajon mi is történhetett, Szalai ügynöke szerint az eljárás, amit ügyfelével szemben alkalmaztak több, mint felháborító. Hamarosan tehát új klub után kell néznie a magyar válogatott csatárának.

Már Gulácsiék ellen sem volt ott a csapattal, pedig elnézve ezt a meccset, lenne hely Szalai számára.

Gulácsi Péter természetesen kezdőként kapott helyet Julian Nagelsmann csapatában, míg (ahogy azt már mostanában megszokhattuk) Willi Orban a kispadon foglalt helyet.

A vezetést jelentő találat a 17. percben, Forsberg révén született: Dani Olmo lábát szedték ki a tizenhatoson belül, a bíró közel állt, azonnal a sípjába fújt és a tizenegyespontra mutatott, Forsberg pedig nem hibázott.

Négy perc múlva ismét megrezdült a mainzi háló: Dani Olmo beadását Yussuf Poulsen fejelte a kapuba. Zentner egy kissé kint állt, a fejes pedig tökéletes ívben hullott a gólvonal mögé.

Forsberg még duplázhatott volna, de lövése a kapufán csattant, de így is kényelmes előnnyel vonulhattak szünetre a lipcseiek.

A folytatásban aztán elszállt a nyugalom, mert a Mainz Mateta révén szépíteni tudott, de egyenlítés helyett ismét lecsaptak a hazaiak, ezzel visszaállítva a kétgólos különbséget, Haidara rúgott szerencsés gólt.

Abszolút megérdemelten nyertek a hazaiak, a Mainz – főleg az első félidőben – rettenetes játékot mutatott.

Összefoglalás

Két erős csapat, akik legjobbjaikat vesztették el. Kai Havertz és Timo Werner is távozott a nyáron, a poén pedig az, hogy most már ők ketten csapattársak. Minden bizonnyal egy sör mellett néznék meg ők is a meccset egymás társaságában, de aznap a Chelsea-nek fellépése van az újonc West Bromwich Albion ellen.

A tavalyi szezonban rendezett két bajnokin nem bírtak egymással a felek, mindkét alkalommal 1-1-es döntetlent játszottak. Az első meccsen Volland és Nkunku, a másodikon Schick és Bailey rúgott gólt. Közülük most csak Nkunku és Schick léphet pályára, Volland Monacóba igazolt, Bailey karanténban van. Patrick Schick viszont mostantól nem a Lipcse mezében játszik, hiszen nem tartottak rá igényt, a távozó Volland helyettesítésére őt igazolta le Peter Bosz.

Érdekes egyébként, hogy bár rövid történelmük van, a Leverkusen mégis csak egyszer tudott győzedelmeskedni.

Térjünk rá a mostani meccsre. Nem voltak túl veszélyesek a leverkuseniek, egyelőre nagyon látszik Havertz hiánya, a csatárok nem is nagyon tudtak helyzetbe kerülni a Wolfsburg ellen. Timo Werner pótlása azonban sikeresnek tűnik, gondolok itt elsősorban Yussuf Poulsenre, a mögötte játszó Sabitzer – Dani Olmo – Forsberg trióban is mindig benne van a gól. Arra akarok kilyukadni, a Lipcse kevésbé érezheti meg legjobbjának távozását.

Épp ezért (és a döntetlenek ellenére) is azt gondolom, ezúttal is a Lipcse jöhet ki jobban a meccsből. Legalábbis egy forduló után így látom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső