Bayer Leverkusen – Real Betis: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 03.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
V V D D V
  • BayArena
  • November 04. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Betis
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Gondban a Bayer Leverkusen. Kár, hogy nem most jönnek Budapestre, hogy a Fradival megmérkőzzenek, mert láthatóan a vonat kisiklott. Bár ez nem feltétlenül jó példa, mert egy vonat kisiklása nem jöhet csak úgy rendbe, míg egy futballcsapat bármilyen mély gödörből ki tud jönni.

A lényeg, hogy nem áll jól a németek szénája, a lehető legrosszabbkor fogadják a Real Betis csapatát. Valószínűsíthető, hogy ezen két csapat között dől el az első és a második hely sorsa, mindketten két győzelmet arattak, egymás ellen pedig ikszeltek. A jobb gólkülönbségük miatt a gyógyszergyáriak állnak az élen, de három forduló alatt ez még bőven megváltozhat. Például csütörtök este…

A Real Betis remek formában volt, de kicsit ijesztő, mennyire simán kaptak ki az Atletico Madridtól. Szó se róla, a matracosok jó minőséget képviselnek, mégis meglepő volt, hogy a bajnokságban és az EL-ben is menetelő sevillai csapat mennyire nem találta a fogást Diego Simeone együttesén.

A bukik azt mondják, hogy a Leverkusen a találkozó esélyese, mi ebben azért annyira nem vagyunk biztosak, a BayArena népe szeptember végén láthatott utoljára győzelmet…

A napot a Bayer Leverkusen – Real Betis találkozóval folytatjuk, zárásként pedig hoztunk még egy nagy rangadót, az Olympique Marseille – Lazio találkozóval búcsúzunk, innen folytatjuk csütörtökön!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Real Betis – Bayer Leverkusen: 1-1

G.: B. Iglesias, Andrich

Könnyű tippnek tűnt, végül nehezen született meg. Az erre a mérkőzésre adott ötletünk bevált, hiszen mindkét csapat szerzett gólt. A vártnál nehezebben születtek meg a találatok, egészen a 82. percig kellett izgulnunk. A csoportban továbbra sem dőlt el semmi, alább a találkozó legfontosabb jeleneteiről olvashattok.

A kezdők:

Real Betis:

Bravo – Montoya, Pezzella, González, Miranda – Rodriguez, Carvalho – Joaquin, Fekir, Ruibal – B. Iglesias

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Frimpong – Tah, Tapsoba, Hincapié – Andrich, Demirbay – Bellarabi, Adli, Diaby – Alario

A meccset a németek kezdték jobban, Claudio Bravonak többször is bravúrt kellett bemutatnia a kezdés után. Fél perc telt el a meccsből, amikor a spanyolok portása először védett. Moussa Diaby átadását Lucas Alario gurította a jobb alsó felé, Bravo azonban odaért. A kipattanóból Bellarabi még eltalálta a kapufát, de a szélső lesen tartózkodott, így semmiképp nem születhetett volna ebből a lövésből gól.

A 11. percben újra Alario veszélyeztetett, egy jobboldali szabadrúgás pattant meg rajta, Bravo ezúttal is résen volt, és a felsőkapufára tudta ütni a labdát.

Ezek voltak a félidő legveszélyesebb jelenetei, a Betis is próbálkozott Borja Iglesias és Aitor Ruibal révén, de a céljukat ők sem érték el, a félidőre 0-0-val vonultak a felek. Ugrunk egy nagyot, a félidő második felére, amikor mi már kezdtünk egy kissé feszültté válni. Hogy egy ilyen könnyű tipp így elmegy. Szerencsére a csapatok meghallgatták a sirámunkat. A 72. percben a Real Betis végezhetett el távolról szabadrúgást, ami egyébként elég gyengén sikerült. Jeremie Frimpong könnyedén fel is szabadíthatott volna, ám valamiért a labda a kezét érte. A bíró először továbbot intett, majd a VAR kisegítette, jöhetett a büntető. Amit Borja Iglesias váltott gólra, Hradecky balra vetődött, a sevillai csatár meg nagy erővel bombázott középre.

Nem tudta azonban megnyerni a mérkőzést a Betis, tíz perccel később Robert Andrich távoli lövésébe William Carvalho tette bele a lábát, Bravo közben elindult már a német középpályás lövésére, saját társának közbeavatkozására nem számított, nem is számíthatott.

Talán mondhatjuk azt, hogy igazságos döntetlen született a csoport két legjobb csapata között…

Előző meccs eredménye
2021.10.21.Európa-liga
real betis
1:1
bayer leverkusen
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A Betis szépen haladgat a La Ligában, a Bayer Leverkusen elleni mérkőzés után háromszor léptek pályára, abból kettőt megnyertek. Verték a szezon pozitív meglepetését, a Rayo Vallecanot (3-2), majd 4-1-re intézték el a Valencia együttesét, akik bár rosszul szerepelnek, de azt nem lehet rájuk húzni, hogy rossz csapat is volnának. Mert nem azok.

Ezután jött az Atletico Madrid elleni fiaskó, a 3-0-s eredmény reális, szabályosan leradírozták a matracosok a Betis csatárait, elől pedig tüzeltek közelről és távolról, lábbal és fejjel. 18 lövésük volt, aminek jó része el is találta a kaput, a sevillaiaknál ez az arány 8/1 volt.

Talán Manuel Pellegrini szándékosan engedte el ezt a meccset az Európa-liga érdekében. Csak a kispadon foglalt helyet Marc Bartra, Nabil Fekir, Guido Rodriguez és Joaquin is. Nem azt mondom, hogy teljesen a B csapatával állt fel a mester, csak azt, hogy gondolt a csütörtök estére is.

A helyezés továbbra is előkelő, az ötödik hely a Betis elmúlt években mutatott teljesítményéhez képest valóságos csoda. Nem számítva persze a tavalyi évet, amikor azért csak odaértek az EL-t érő poziba.

A Bayer Leverkusen a hétvégén a Wolfsburgot fogadta, mi is készítettünk egy tippet a meccsre. Amit a Wolfsburg elvitt. Mint ahogy a három pontot is. Mindkét oldalon rengeteg hiányzó volt, ez látszott is a csapatokon. Ám úgy tűnik, a farkasok kezdenek kilábalni a gödörből (ezt bizonyítja, hogy a BL-ben is nyertek tegnap este). Az első félidőben gól nem volt, a második félidőben aztán három perc alatt lerendezték a Leverkusent. Lukas Nmecha és Max Arnold találtak be. Még az is belefért, hogy a legvégén Lavroix-t kiállította a játékvezető, és kapott egy tizenegyest a hazai csapat. Belefért, mert a 95. percben egy szépítéssel már nem sokra megy egy gárda, de ami fontosabb, hogy maga a szépítés sem jött össze, mert Lucas Alario kihagyta a tizit.

A Bayer továbbra is a negyedik helyen állt, de a megtáltosodó Mainz már ott van a nyakukban, plusz még a Freiburg is el tudott lépni, hiszen ők nyerték saját meccsüket.

Összefoglalás

A hétvégi pihenő után Manuel Pellegrini ismét hadra foghatja (és fogja is majd) Borja Iglesiast, Joaquint, Aitor Ruibalt, Nabil Fekirt, szóval a támadók mezőnye átalakul az Atleti elleni meccshez képest. A zöld-fehérek szerencséjére sok sérültjük nincs, Youssouf Sabaly és Victor Camarasa az a két játékos továbbra is, akikre nem számíthat a chilei.

Nem ilyen könnyű a helyzet a hazai oldalon. A németektől több kulcsfontosságú játékos fog hiányozni, például Patrick Schick. A cseh mellett Seoane nem szerepelhet Timothy Fosu-Mensah, Karim Bellarabi, Charles Aránguiz, Julian Baumgartlinger és Exequiel Palacios.

A Wolfsburg elleni meccshez képest bőven lehetnek változtatások, már maga a felállás is máshogy fog kinézni, ez a háromvédős rendszer nem igazán feküdt a gyógyszergyáriaknak.

Moussa Diaby a BuLiban eltiltott volt, itt kezdőként számíthatunk majd a franciára, illetve Paulinho kezdetésére is jó esély van. Az egyetlen ék továbbra is Alario lesz, mögötte pedig Wirtz fog szerepelni.

A védelem és a középpálya középső része adott, maximum az kérdés, hogy Kossounou vagy Tapsoba legyen Jonathan Tah párja.

A csapatok formája alapján tehát egyáltalán nem biztos, hogy a mérkőzést a Leverkusen nyeri meg, ahogy azt a bukik állítják. Mi is inkább a meglepetés (?) felé hajlunk. Néha kockáztatni kell, mi a Real Betis szűk, maximum egygólos győzelmét várjuk ezen a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső