Bayer Leverkusen – Slavia Praha: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 08.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
N N D N N
  • BayArena
  • December 10. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Slavia Praha
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bajnokok Ligája csoportkörét magunk mögött hagyjuk, következzék két meccs csütörtökről! Igyekeztem olyan mérkőzéseket választani, aminek van tétje. A Bayer Leverkusen – Slavia Praha meccsnek pedig van, méghozzá az, hogy ki lesz a csoportelső! Az ugyanis már korábban eldőlt, hogy a németek és a csehek mennek tovább, ők képviselik majd a C csoportot a legjobb 32 között, de az még nyitott kérdés, hogy a két 12 pontos csapat közül ki elsőként és ki másodikként?

Az esélyes persze Peter Bosz csapata… De akkor itt álljunk meg egy pillanatra, és említsük meg, hogy A Slavia az első meccsükön 1-0-ra nyerni tudott.

Nem olyan egyértelmű ez, de akadnak jó támpontok, amiből ki fogunk tudni indulni!

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Nice – Bayer Leverkusen

A vártnál nehezebben született meg a németek győzelme, nem adták a nizzaiak könnyen magukat, annak ellenére sem, hogy minimális volt az esélyük a továbbjutásra. Végül, a meccs végén ez a minimális remény is elszállt, egy nagyon fordulatos meccsen gyűjtötték be Alarioék a három pontot. Mondjuk, pont jó embert hoztam fel, Alario térdsérülés miatt nem játszott… Na, mindegy…

Négy perc után a világ minden figyelme Mariani játékvezetőn volt, miután egy Nice játékos elesett a tizenhatoson belül, de az olasz bíró teátrális mozdulatokkal jelezte, itt bizony nem volt semmiféle látnivaló.

Az első igazán jó lövés a 8. percben akadt, Wendell próbálkozott nagyon messziről, a labda pedig elkerülve a lábak erdejét a jobb alsó felé tartott. Csakhogy odaért Benitez és szögletre mentett.

A 17. percben még Patrick Schick lőtt az égbe egy nagyszerű labdát, de a pár perccel később már valóban büntetett a Leverkusen. Diaby kapott mesteri indítást, Demirbay két védő között bökött alá a játékszernek, Diaby pedig nem is hagyta lepattanni, kapásból Benitez szeme közé lőtt.

Az egyenlítő találat Hassane részéről még szebb volt. Négy perc telt el a németek gólja óta, Hassane egy szöglet után kifejelt labdát 16 méterről, Diabyhoz hasonlóan kapásból lőtt el, Hradeckynek esélye sem volt.

Nem unatkoztak azok, akik látták a mérkőzést, főleg az első félidő középső harmada sikerült izgalmasra, mert újabb hat perc elteltével még egy gólt láthattunk. Amiri végezhetett el szögletet, ami a hosszú oldal felé szállt, Dragovics levált az emberéről és 13 méterről kilőtte a jobb alsót.

Több gól már nem esett a félidőben, de a másodikban még egyet-egyet szereztek a felek.

Rögtön a második félidő elején Hradecky nem tudott megszelidíteni egy távoli lövést, kipattant róla, érkezett Ndoye és azonnal kiegyenlített.

De megint nem örülhettek sokáig a franciák, mert 4 perccel később Baumgartlinger újra a Leverkusent juttatta előnyhöz. És ez az előny kitartott a meccs végéig.

Előző meccs eredménye
2020.10.29.Európa Liga
slavia praha
1:0
leverkusen
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Slavia Praha – Hapoel Beer Sheva

Ezen a meccsen nem volt kegyelem, a csehek nagyon simán jutottak túl izraeli ellenfelükön, olyannyira sima találkozó volt, hogy a vendégeknek még csak kaput eltaláló lövésük sem volt. Nem volt váratlan ez a győzelem, a Hapoel csak az első fordulóban tudott nyerni, utána viszont jöttek sorra a vereségek. Ja, az első fordulóban épp a Prágát kalapálták el 3-1-re. Ilyen a foci…

Mondtam, hogy sima meccs volt, olyannyira, hogy a találkozó első találatát Sima szerezte. Mármint, tényleg, így hívják a srácot. A 31. percben bólintott a rosszul kimozduló Levita mellett a kapuba. Ebből is tudnék szóviccet csinálni, de már én érzem kellemetlenül magam…

A második gólt Stanciu szerezte távolról, a meccs legvégén meg még Twito került fel a góllövők közé, csakhogy ő a Hapoelnél játszik, szerencsétlen öngóljával alakult ki a végeredmény.

Sok mindent nem lehet erről a mérkőzésről írni, tényleg nagyon egyértelmű volt. Így megyek is összefoglalni!

Összefoglalás

Nem irigylem most Peter Boszt, amikor a kezdőt kell összeállítani. A stabil kezdői közül ugyanis három középpályás is hiányzik, Aránguiz és Alario után Kerem Demirbay is megsérült. Ettől függetlenül van kivel helyettesíteni őket, de hiányozni fognak.

A vendégeknél ilyesfajta probléma nincs, sérültek ugyan vannak, de egyikük sem kulcsjátékosa a csapatnak.

Rendben, megvan a továbbjutás mindkettejüknek. De attól ez még egy fontos találkozó, amit mindketten komolyan fognak venni, ez biztos. Főleg a hazaiak, akiknek presztízskérdés, hogy első helyen végezzenek, na meg bosszút álljanak a vereségért az első fordulóban.

A vereség után nagyon jó focival rukkoltak elő, ez a bajnokságban is jellemző rájuk, továbbra sem találtak még legyőzőre a Bundesligában, és a második helyen állnak. Hétvégén a nagyon gyenge és minden bizonnyal kieső Schalke csapatát győzték le 3-0-ra.

A Slavia Praha ugyanezt mondhatja el magáról: Veretlenek, 10 forduló alatt nyolcszor győztek és csak két döntetlenjük van, a legutóbbi bajnoki fordulóban pedig nagy rangadót nyertek: A Sparta Praha csapatát idegenben verték 3-0-ra.

Formabeli gondok tehát nincsenek. De a csapatok között igenis van különbség, aminek ki kell jönnie. Hiába az üres nézőtér, attól még a hazai pálya előnyt jelent, mindig, mindenkor. Most is. Nem húzom túl, egyértelműen a németek sikerére számítok csütörtökön.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső