Bayer Leverkusen –Werder Bremen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 05.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
V V N N N
  • BayArena
  • Január 09. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Werder Bremen
Teljesítmény:
V N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hoppá-hoppá! A Bayer Leverkusen a 2020/2021-es szezonban egészen a Bayern München elleni találkozóig veretlen volt, aztán ott Robert Lewandowski elintézte, hogy ez az állapot megszűnjön, 2-1-re nyertek a bajorok egy hosszabbításban szerzett találattal, így a 2020-as évet vereséggel zárták Peter Boszék.

Azt viszont kevesen gondolták volna, hogy 2021-et vereséggel nyitják. Pedig így történt, az Eintracht Frankfurt szintén 2-1-re verte meg a Leverkusent, akik így egy kicsit leszakadtak az élbolytól, azaz a Bayern Münchentől és az RB Leipzigtől.

A Werder Bremen pedig amilyen jól indította a szezont, most annyira rosszul szerepelnek, ez már kezd hasonlítani a tavalyi önmagukhoz, amikor alig úszták meg a kiesést. Sorra jönnek a vereségek, így tavasszal bajban lehetnek újra a brémaiak.

És most sem lesz nagyon könnyű dolguk. Lássuk, a Bayer Leverkusen – Werder Bremen találkozó beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen

Izgalmas meccset játszott egymással a két csapat, és egy olyan találat is született, ami már most – szinte biztosan – ott lesz az év végi összefoglalókban. Ez volt a meccs első gólja, így ezzel kezdem:

A 17 esztendős (Kai Havertz örökösének tartott) Florian Wirtz a 10. percben három védő közé löbbölte be a labdát társához, Nadiem Amirihoz. Amiri már a labdaátvétellel elküldte boltba a védőjét, majd pimaszul, sarokkal, a kapus lábai között juttatta a labdát a hálóba. Gyönyörű találat volt.

Sokáig nem tartott az öröm, mert tíz perccel később (oké, pontosan tizenkét perccel később), a Napolitól szerződtetett Amin Younes lépett ki Sow labdájával, és védője szorítása ellenére lőni tudott. Egyenesen a kapuba. Ez volt Younes első gólja a Frankfurt csapatában.

A szünetet követően szinte azonnal átvette a vezetést az Eintracht Frankfurt, méghozzá egy öngóllal. Daichi Kamada húzott el a jobbszélen, középre adott labdáját pedig a menteni igyekvő Edmond Tapsoba a saját kapujába rúgta. Nem lehet hibáztatni a védőt, ha ő nem ér bele, akkor a hosszún ácsorgó André Silva minden bizonnyal megteszi helyette. Vagy nem, mert csúszott oda még egy védő…

A 76. percben Kamada eldönthette volna a meccset, de teljesen üresen, 10 méterre a kaputól csúnyán mellé lőtte az ajtó-ablak ziccert.

A vége 2-1 lett a Frankfurtnak, a Bayer Leverkusen második vereségét szenvedte el a szezonban, és már csak a harmadik helyen állnak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.18.Bundesliga
bremen
1:4
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.10.26.Bundesliga
bayer leverkusen
2:2
bremen
Bundesliga
2019.03.17.Bundesliga
bayer leverkusen
1:3
bremen
Bundesliga
2018.10.28.Bundesliga
bremen
2:6
bayer leverkusen
Bundesliga
2018.05.05.Bundesliga
bremen
0:0
bayer leverkusen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Werder Bremen – Union Berlin

14 fordulót követően már csak a 14. a Werder Bremen, pedig ez az idény jobban indult számukra, mint az előző, amikor már télen mindenki lemondott róluk. Onnan sikerült visszajönni – hiszen itt vannak -, de most újra visszaestek, egyre lejjebb és lejjebb süllyednek a mezőnyben. Ezúttal az Union Berlin csapata vitte el a három pontot a Weserstadionból, ez volt a Bremen negyedik veresége hazai pályán. Furcsa, de idegenben egy picivel jobban megy nekik.

A végeredmény már az első félidőben, a 28. percben kialakult, onnantól kezdve több gól nem született a találkozón.

A 12. percben két passz kellett ahhoz, hogy az Union a saját térfeléről eljusson Pavlenka tizenhatosáig. Ingvartsen passzolt Awoniyihez, ő Beckerhez továbbította a labdát, Becker pedig 16 méterről a bal alsót lőtte ki. Ez volt az Union nyolcadik gólja, ami az első 15 percben született.

A 28. percben Friedl próbált felszabadítani Becker szorításában, azonban a kirúgott labda Andrichnak lett jó, onnan egyből Awoniyihez került a játékszer, ő meg egy kis szerencsével, de bepöccintette a Berlin második gólját.

A második félidőben hiába volt aktívabb a Werder, ez helyzetekben, gólszerzési lehetőségekben nem igazán mutatkozott meg. A legnagyobb lehetőség Davie Selke előtt adódott, aki – miután megverte a levegőben Hubnert – kapásból fölé durrantott, körülbelül tíz méterről. Pedig ez hatalmas lehetőség volt a szépítésre. Nem jött össze, ahogy később sem jött semmi össze a hazaiaknak, sima vereséget szenvedtek a fővárosiaktól.

Összefoglalás

A Bayer Leverkusen legutóbbi hazai meccséről már meséltem, a Bayern München elleni első félidőt nagyon megnyomták, Patrick Schick káprázatos gólt rúgott, és jól muzsikált az egész csapat. Aztán jött két gól Robert Lewandowskitól, és oda lett a veretlenség, az őszi elsőség…

Nem akkora meglepetés, ha valaki vereséget szenved a Bayern Münchentől, ez mindig benne van a pakliban. A Frankfurt elleni 2-1 viszont már kellemetlen, még ha a Frankfurt amúgy nem egy rossz csapat. Ha valaki a bajnoki címre hajt, akkor az ilyen meccseket meg kellene nyernie.

Ezúttal azonban a Diaby – Schick – Bailey hármas tehetetlen volt, szinte helyzetbe sem kerültek.

A Werder helyzete aggasztó, félő, hogy a tavasz ismét a bentmaradásért folyó harcról fog szólni.

A tavalyi szezonban játszott két bajnokijukon egy döntetlen (2-2) és egy fölényes Leverkusen (1-4) siker született, ezzel gondolom most is ki lennének egyezve a gyógyszergyáriak. Mármint, a fölényes győzelemmel.

Ami nem is lenne akkora meglepetés, nem hiszem, hogy ez a két vereség elindítja őket most a lejtőn. A csapat egyértelműen jobb erőt képvisel, a Werder – habár idegenben jobb – kétlem, hogy fel tudná tartóztatni Wirtzéket. Hazai győzelmet remélek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső