Bayern München – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 február 08.
Bayern München
Teljesítmény:
N N N N V
  • Allianz Arena
  • Február 09. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
RB Leipzig
Teljesítmény:
V D V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A német elsőosztályú labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga rég volt olyan izgalmas, mint idén és bár ismét a Bayern München áll a tabella élén, ahogy korábbi szezonokban megszokhattuk, nincs egyszerű dolga a bajoroknak. Egyrészt egészen mostanáig nem ők vezettek, hanem az idén szenzációs formában játszó Borussia Mönchengladbach, másrészt a mezőny rendkívül szoros, a Bayern egy vereséggel egyetlen forduló alatt akár a negyedik helyre is visszazuhanhat. A bajor csapat 42 ponttal áll 20 mérkőzés után, 41 pontos az RB Leipzig, 39-39 pontos a Borussia Dortmund és az előbb említett Mönchengladbach.

Utánuk már van egy kisebb szakadás, az ötödik helyen a Leverkusen jön 34 pontjával. Így értelemszerűen látható, hogy minden meccsnek nagy jelentősége van, az éllovasnak azért kell nyernie, hogy ne veszítse el első helyét, a többieknek pedig azért, hogy ne szakadjanak le. Most vasárnap ráadásul a szezon egyik nagy rangadójára van kilátás, hiszen a Bayern München odahaza fogadja a második Leipziget, amely utóbbi ha esetleg nyerne, a tabella élére ugrana. Ehhez persze lesz egy-két szava a szédületes formában játszó bajoroknak is, akiknek a formája mindent elárul arról, hogy ki ennek a meccsnek az esélyese: a Bayern a legutóbbi hat meccsét megnyerte, úgy hogy 23 gólt rúgott és csak hármat kapott.

Előző 5 meccs eredménye
2019.08.10.Bundesliga
leipzig
1:1
bayern münchen
Bundesliga
2019.07.17.DFB Cup
leipzig
0:3
bayern münchen
DFB Cup
2019.02.27.Bundesliga
leipzig
0:0
bayern münchen
Bundesliga
2018.11.24.Bundesliga
bayern münchen
1:0
leipzig
Bundesliga
2018.04.29.
leipzig
2:1
bayern münchen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ez több mint félelmetes, főleg ha azt is megnézzük, hogy a csapat bármely sorozat vonatkozásában a legutóbbi húsz mérkőzéséből csak négyet veszített el. Hazai pályán nagyon erősek, az egyik legjobb otthoni mérlegük van, 10 meccsből hetet megnyertek és csak kettőt veszítettek el egy döntetlen mellett, rúgott góljaik átlaga pedig a 3.5-et közelíti. A vendégek sem panaszkodhatnak a második helyen, bár állhatnának jobban is, ugyanis az elmúlt találkozóikon nem annyira jött ki nekik a lépés, hat meccsből csak hármat tudtak megnyerni és egyet el is veszítettek. Idegenben a teljesítményük hajszálpontosan olyan mint a Bayerné, megnyertek 10 meccsből hatot, kettőn döntetlent értek el és csak kettőt veszítettek el.

Alapvetően tehát fogadásunk esetén a formából kell kiindulni és ha már csak a legutolsó meccsüket nézzük, akkor is elég egyértelmű, hogy a Bayern felé billen a mérleg, hiszen a bajorok simán nyertek 3-1-re a Mainz otthonában, úgy hogy 26 percnyi játék után már 0-3 volt az állás és Thomas Müller megint szédületes formában játszik. Ezzel szemben Julian Nagelsmann csapata nagyon megszenvedett a ‘Gladbach elleni rangadón, csak a 90. percben szerzett Nkunku-találattal tudtak egyetlen pontot odahaza tartani a másik nagy riválissal szemben, plusz az utolsó idegenbeli meccsükön könnyedén kaptak ki az Eintracht Frankfurt otthonában is.

Annak ellenére tehát, hogy jelenleg még szoros az állás, kicsit úgy érezhetjük magunkat, mint a tavalyi szezonban, amikor az elején még szenvedett a Bayern, de aztán a tabella élére álltak és le sem lehetett taszítani onnan őket a végéig. Néhány hónapja még Bajnokok Ligáját sem érő helyen álltak, de aztán az edzőcsere nagyon jót tett nekik és azóta megállás nélkül szárnyalnak – már csak a Borussia Dortmund rúgott több gólt náluk. Ellenfelük még a téli szünet előtt négy pontos előnnyel vezette a ligát, de aztán megtört valami és elolvadt az előnyük és a legutóbbi három meccsen hét gólt kaptak – szóval egyáltalán nincsenek formában.

Ennek tükrében a biztos tipp erre a mérkőzésre a hazai győzelem és merésznek tűnhet, de érdemes megkockáztatni a 3.5 gólnál több találatot, Müller formáját tekintve lehet, hogy már félidőben meglesz a három gólja a hazai alakulatnak.

A két csapat egyébként olyan sokszor még nem találkozott egymással, eddigi 9 egymás elleni mérkőzésükből hatot a Bayern nyert meg, a lipcseieknek egyetlen siker jutott, még 2018-ban tudtak 2-1-re nyerni. Ha hazai pályán játszanak, akkor a Bayern ellen a Lipcsének eddig nem volt túl sok esélye, plusz a Münchenben ott van a 22 gólos Levandowski, akitől minden meccsen lehet gólra számítani.

A hiányzók tekintetében mindkét csapatban van egy-két komolyabb név, a Bayern oldalán Martínez, Hernández, Süle és Perisic hiányzása lehet érvágás, a Leipzig viszont a magyar Orban, Konaté és Kampl távolmaradásával kénytelen számolni. Összességében tehát a hazai győzelem biztos, minden szelvényen ott a helye ennek a tippnek, a merészebbek pedig megkockáztathatnak egy nagyobb gólszámos fogadást is, a Leipzig nem ússza meg 1-2 kapott gól nélkül, ez szinte biztos.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső