Bayern München – Chelsea: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 06.
Bayern München
Teljesítmény:
N N N N N
  • Allianz Arena
  • Augusztus 08. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
V N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sort kerítünk az utolsó Bajnokok Ligája mérkőzésre is, nehogy egy ilyen jó rangadó maradjon ki a sorból. A Bayern München – Chelsea talán már eldőlt, mégis van benne fantázia, hogy egy kis extra pénzhez jussunk. És talán a szórakoztató-faktor is ott van a meccsben, hiszen tavasszal mindkét együttes remekül szerepelt.

És már is előre vetíthető, hogy a következő évben a Chelsea a Premier League-ért hajthat, amennyiben még sikerül egy-két játékossal megerősíteni a keretet. Timo Werner már az övék, most Kai Havertzhez állnak közel, alakul egy ütőképes gárda.

Most viszont a német fiúk nélkül kellene bizonyítani egy német csapat ellen, Németországan. 3-0-s hátrányból lehet esélyük?

Mi történt a felfüggesztés óta?

Érdemes szemügyre venni a két csapat szezonvégi formáját, hiszen március óta sok víz lefolyt a Dunán.

Bayern München

Niko Kovac távozásakor nem volt túl fényes a Bayern München, most viszont ők a legfényesebb csillag a Bundesliga egén. És lehet, hogy egész Európa egén? Egyértelműen a németek tűnnek a Bajnokok Ligája győzelem egyik legfőbb esélyesének, Hans-Dieter Flick egységet varázsolt a csapaton belül, remek focit játszottak az amúgy idén meglepően erős Bundesligában, és a Chelsea elleni visszavágónak is háromgólos előnnyel mennek neki.

Minden poszton van egy világklasszis: A kapuban Neuer, a védelemben Boateng vagy Pavard, a középpályán Thiago, Kimmich, elől pedig Lewandowski, Gnabry és az elnyűhetetlen Thomas Müller. Emellett Flick jó érzékkel építette be az első csapatba Alphonso Davies-t, a fiatal kanadai balbekket.

Szóval nagyon egyben van ez a Bayern, jövőre pedig erősödni fognak, ugyanis már leigazolták a Manchester Citytől Leroy Sanét. Az is tény azonban, hogy Thiago Alcantara több mint valószínű, hogy távozik, nem fogadta el a bajorok szerződéshosszabbítási ajánlatát.

A magabiztos BuLi győzelem mellett a német kupát is bezsákolták, a Bayer Leverkusen ellen 4-2-re nyertek, tehát már két trófeájuk van a szezonban.

Ne legyenek kétségeink, mindent meg fognak tenni a harmadikért, amely nem is lenne meglepetés, bombaerős ez a München.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.25.Champions League
chelsea
0:3
bayern münchen
Champions League
2017.07.25.ICC
chelsea
2:3
bayern münchen
ICC
2013.08.30.UEFA Szuperkupa
bayern münchen
5:4
chelsea
UEFA Szuperkupa
2012.05.19.Champions League
bayern münchen
3:4
chelsea
Champions League
2005.04.12.Champions League
bayern münchen
3:2
chelsea
Champions League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea

Frank Lampard csapata is viszonylag jó szezont hozott, az utolsó fordulóig esélyesek voltak a Premier League harmadik helyének megszerzésére, de a Manchester United győzelme a Leicester ellen megakadályozta ezt, így végül a negyedik helyen végeztek, amely ugyanúgy Bajnokok Ligája főtáblát ér.

És jövőre egy erősebb Chelsea-t láthatunk majd, hiszen a régóta szenvedő csatársor új emberrel bővül: Már júniusban tudni lehetett, hogy Timo Werner elhagyja a Leipziget. Jó ideig a Liverpool tűnt befutónak, de ők aztán visszaléptek, a Chelsea pedig élt a lehetőséggel. Jól tették, igazi gyöngyszemet fogtak ki. Persze, az még kétséges, hogy a válogatott támadónak mennyire ízlik majd a Premier League, nagyobb ellenállással fog találkozni, mint mondjuk egy Fortuna Düsseldorf ellen.

További igazolás lehet Kai Havertz, aki sokáig úgy tűnt, a Bayern München játékosa lesz, azonban egyre több orgánum cikkez arról, hogy a londoniakat választja a fiatal német karmester. Ezzel az igazolással a Chelsea középpályája hosszú időre megoldódna. A védekező feladatokat Kovacic és N’Golo Kanté ellátja, előttük pedig ott van Pulisic, Mount, Havertz… Nem hangzik rosszul.

A védelmen viszont van mit csiszolni, fel is merült Sergio Reguilón neve, akit Santiago Solari épített be a Real Madrid első csapatába, de Zidane-nál már nem számított kezdőnek, így a Sevillához küldték pallérozódni. Olyannyira sikerült, hogy több európai nagycsapat szemet vetett rá, köztük a Chelsea.

No, hagyjuk az igazolásokat, beszéljünk még a Chelsea FA Kupa meneteléséről, amely a döntőben szomorúan ért véget, de nem az ő győzelmükkel. Az Arsenal 2-1-re diadalmaskodott, így ők hódították el a serleget, Lampardék kénytelenek voltak beérni a második hellyel.

Az odavágó

Rég volt már március, pár sorban foglaljuk össze, mi történt a Bayern München Stamford Bridge-en való vendégjátékán.

Egy ránézésre sima meccs. A végeredmény önmagáért beszél, azonban ha megnézzük a mérkőzés statisztikáját, összefoglalóját, akkor egy teljesen más meccs képét láthatjuk.

Az első félidőben azért látszott, melyik csapat az erősebb, Lewandowski több kiugrással is jelezte, hogy pályán van, Thomas Müller pedig egy távoli bombával és egy kapufával emelkedett ki. A hazai oldalon is volt néhány apróbb helyzet, lövés, de Manuel Neuer eszén nem tudtak kifogni.

Az első gólra az 51. percben került sor, egy tiki-takás játék után Serge Gnabry szerezte. Három perc múlva ismét ő talált be, ezzel pedig nagyjából el is dőlt a meccs és a továbbjutás is.

A Bayern nem állt le, Robert Lewandowski még a 70. percben betalált, míg a Chelsea egyszer sem, szinte reménytelen helyzetből várják a visszavágót.

Összefoglalás

Vagy inkább teljesen reménytelen helyzetből… Nézzük meg, mennyi mindenki hiányzik a Chelsea-ből. Cesar Azpilicueta kiválása nagyon nem jó hír a Kékeknek, mellette pedig nem számíthatnak a másik spanyolra, Pedrora sem. Igaz, ő a szezon végén elhagyja a klubot és nem is nagyon játszott, de tudott volna még tán hozzátenni csapata játékához.

Kétséges a játéka Jorginhonak és Pulisicnak, valamint Marcos Alonso eltiltott, hiszen az első meccsen kiállították. Több helyen is megnéztem, nem oldották-e fel az eltiltást, az UEFA hivatalos honlapjának hiszek, miszerint nem.

Közben a Münchennél minden a lehető legnagyobb rendben, egyedül Benjamin Pavard-t kell pótolni.

Hazai pálya, háromgólos hátrány, egy rakás sérült… Nem csoda, hogy ilyen alacsony oddsot adnak a bajorok győzelmére. A főoldalon ezt fogjátok látni, de igazából a hendikepes Bayern-győzelem már jó pénzt fizet, erre pedig minden esély megvan.

Nem valószínű ugyanis, hogy a MU-hoz hasonlóan a Bayern is a B csapatát küldi pályára, játékba kell hozni azokat a lábakat, akik egy hónapja nem léptek pályára tétmeccsen.

Egyszóval, egyértelmű hazai sikert várok, ahol akár még a hendikep is összejöhet, véleményem szerint Lampard alig várja, hogy pihenhessenek fiai.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső