Bayern München – PSG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 05.
Bayern München
Teljesítmény:
N N N N N
  • Allianz Stadium
  • április 07. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
PSG
Teljesítmény:
V N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy másik döntő, konkrétan a tavalyi is megismétlődik, a Bayern Münchent ugyanis a PSG-vel sorsolták össze. Akkor a Bayern München 1-0-ra nyert, de itt a franciáknak két meccsük lesz, hogy megtorolják a tavalyi ezüstérmet.

Ideális esetben úgy kezdtem volna az írást, hogy a francia és a német bajnokság éllovasa feszül egymásnak, de ez a PSG miatt mégsem írható le, mert hazugság volna. Mindkét csapat nagy rangadót játszott hazája pontvadászatában, az első a második ellen lépett pályára. A Bayern München 1-0-ra legyőzte Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapatát, a Lipcsét, míg a PSG 1-0-ra kikapott a Lille ellen, és hárompontos hátrányba kerültek.

Sérültekből sincs hiány egyik oldalon sem, erre később ki fogok térni.

Előrehozott döntő? Nem, nem, ez most egy nagyon erős mezőny, ez nagyon elhamarkodott kijelentés lenne…

Napi harmadik meccsünk a szerda este kezdődő Bayern München – PSG találkozó lesz.

Mi történt korábban?

Kitérünk részletesen az előző körre, valamint a hétvégi bajnoki meccsüket is közelebbről megvizsgáljuk, ezáltal pontosabb képet kapunk a csapatok formájáról.

Bayern München

A Lazioval sodorta össze a sors Hansi Flick csapatát, és a párharc igazából már az első meccs után eldőlt a továbbjutás. Rómában játszottak először, és Simone Inzaghi csapata nem nagyon tudta tartani a lépést a bajorokkal. Az első félidő lefújásakor háromgólos előnyük volt a vendégeknek, ami a második játékrész kezdése után hamar néggyé bővült.

Robert Lewandowski – ki más? – kezdte a gólgyártást, majd az angol tinédzser, Jamal Musiala duplázta meg az előnyt. A félidő végén még Leroy Sané is betalált, a negyedik gól pedig öngól után született: Francesco Acerbi talált saját kapujába.

Joaquin Correa szépítő gólja igazából semmire nem volt elég, esélytelen volt a Lazio számára a továbbjutás.

Takaréklángon égett a visszavágón a Bayern, de így is sikerült nyerni. A lengyel csatár itt is betalált, aztán Choupo-Moting első labdaérintéséből még egyet vágott, Parolo gólja ismét csak szépségtapasznak volt jó.

A válogatott szünetben Robert Lewandowski megsérült, és egy hónapig nem lesz bevethető, tehát sem a BL-ben nem játszhat a Párizs ellen, sem a Leipzig ellen nem játszhatott. Ettől függetlenül a bajorok – talán kimondhatjuk – bebiztosították az újabb bajnoki címet, Gulácsiék otthonában 1-0-ra nyertek Leon Goretzka góljával, előnyük pedig immáron 7 pont.

Előző meccs eredménye
2020.08.23.Bajnokok Ligája
psg
0:1
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2018.07.21.ICC
bayern münchen
3:1
psg
ICC
2017.12.05.Bajnokok Ligája
bayern münchen
3:1
psg
Bajnokok Ligája
2017.09.27.Bajnokok Ligája
psg
3:0
bayern münchen
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSG

A francia együttes egy csapaton már bosszút állt, a korábbi 6-1-es vereséget követően ismét a Barcelonával játszhattak, ezúttal azonban Maurizio Pochettino együttese örülhetett a végén. Nem volt nagy dráma, hacsak nem vesszük annak az első meccsen történteket, amikor is a PSG nagyon lesimázta a Barcát, 4-1-es győzelmet arattak a Nou Campban.

Pedig ott még a Barce szerzett vezetést Leo Messi góljával, a párizsiak legértékesebb játékosa, Kylian Mbappé aztán megrázta magát, az ő vezérletével – és mesterhármasával – fordítottak a vendégek, na meg Moise Kean is betalált.

A visszavágón a Barca a becsületéért küzdött, és végül szépen búcsúzott a sorozattól, habár nyerni nem tudtak most sem, a vége 1-1 lett. Talán más lett volna a vége, talán lett volna izgalom, ha Messi nem hagy ki egy tizenegyest az első félidő végén…

Ahogy a fenti bevezetőben a felszínt kapargatva megemlítettem, a hétvégén Mbappéék fontos rangadót buktak. Nagy nehezen utolérték a Lille csapatát, és itt volt a lehetőség, hogy lerázzák őket is, és visszaálljon a világ rendje. De Burak Yilmazék nem kegyelmeztek, és meglepetést okozva 1-0-ra legyőzték a PSG-t a Parc des Princes-ben.

A gólszerző az a Jonathan David volt, akinek ritkán sült el a lába idén, de amikor igen, akkor a lehető legjobbkor. És ez most is így volt.

A francia bajnokság továbbra is kiismerhetetlen. Magyarul még mindig nincs lejátszva ez a bajnokság, és jöhetnek még meglepetések…

Összefoglalás

A Lipcse ellen azt gondoltam, hogy Serge Gnabry játszik majd ékként, mögötte pedig a Müller – Coman – Sané hármas. Ehhez képest Eric Maxime Choupo-Moting – egy ex-PSG játékos – volt a csatár.

Most viszont a német lapok egyértelműen azt írják, hogy a kameruni kikerül a kezdőből, és az lesz, amit említettem, és ahogy már hétvégén is vártam a kezdőt.

Lewandowski épp a legfontosabb résznél dőlt ki, átkozhatják is a válogatottat a bajorok. Vagy az andorraiakat, hiszen az ellenük vívott meccsen sérült meg a lengyel.

Van hiányzó bőven a PSG-nél is. Alessandro Florenzi és Marco Verratti is elkapta a koronavírust, emiatt van is felzúdulás, két nagyon fontos ember esett ki. Mellettük Mauro Icardi és Laywin Kurzawa játéka kérdéses (bár utóbbinak nagyon nem ment a Barca ellen, két tizenegyest is összehozott a gránátvörös-kékeknek), Juan Bernat pedig már egy jó ideje kiesett.

Florenzi távollétében Dogba és Thilo Kehrer küzd meg a jobbhátvéd posztért, én úgy gondolom, hogy utóbbi fog nyerni.

Az egyik weboldal Moise Keant is a sérültek közé sorolja, de erről sehol máshol nem találtam infót.

A tavalyi döntőt megelőzően nem sokszor találkozott a két csapat, de az esetek többségében megrázták a gólfát.

Most is hasonlóra számítok, mert bár Lewandowski nincs, attól még a Bayern nagyon erős elől, ahogy a PSG is. Gondoljunk csak bele: Gnabry, Müller, Sané, Coman vs Di Maria, Neymar, Mbappé, Kean…

Nagyon szomorú lennék, ha ez nem egy sokgólos meccs lenne, a logika azt diktálja, hogy legalább 2,5 gól esik majd szerda este.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső