Belgium – Franciaország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 05.
Belgium
Teljesítmény:
N N N V N
  • Allianz Stadion
  • Október 07. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Franciaország
Teljesítmény:
N D D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ígéretünkhöz híven a Nemzetek Ligája második elődöntőjéről is írunk tippet, az Olaszország – Spanyolország mérkőzés másnapján rendezik a Belgium – Franciaország találkozót. A döntőre majd vasárnap kerül sor, ekkor eldől, hogy a második alkalommal rendezett sorozatot ki nyeri.

Mindkét csapat túl van egy relatíve sikertelen Európa-bajnokságon, a francia csapat volt az, amelyik több kritikát kapott, a játékosokról szóló balhék megtöltötték az internetes újságok hasábjait. Didier Deschamps a kudarc ellenére maradt a gall kakasok élén – pedig meg mertünk volna esküdni rá, hogy az EB után Zinedine Zidane veszi át a stafétát.

A belgák szereplése sem volt sokkal jobb, az összes torna mindenkori titkos favoritja korán búcsúzott a viadaltól.

A Nemzetek Ligájában viszont nagyszerűen teljesítettek, hisz itt vannak a legjobb négy között. Egy mérkőzés dönt arról, hogy ki lesz a finalista, és ki harcolhat a bronzéremét.

Első blikkre azt mondanánk, hogy a döntőre a vörös ördögöknek van nagyobb esélyük, ugyanis a világbajnoki selejtezőkön nyújtott teljesítmény alapján ez a realitás. De egy olyan csatában bármi előfordulhat, amely maximum 120 percig tart…

A csapatokról

Egy ideje nem láthattunk válogatott meccseket, tekintsük át, mi történt csapatainkkal az elmúlt időszakban!

Belgium

Egy ideig aggódniuk kellett a belgák szurkolóinak és játékosainak, mivel mesterük, Roberto Martinez neve felmerült Ronald Koeman esetleges utódjaként. Egyelőre váltás nem történt a katalán fővárosban, ám egyre vékonyabb jégen táncol az egykori holland szövetségi kapitány, ha menesztik, bizonyára ismét szóba kerül Martinez szerződtetése. Bár – magunk között szólva – a nyakamat rátenném, hogy ebben az esetben (már, ha lesz ilyen) Xavi foglalja el a kispadot. Ha pedig valaha Martinez távozik, akkor Thierry Henry léphet egyet előre…

Nem akartam elkanyarodni, beszélgessünk a belga válogatott mostanában mutatott teljesítményéről. Kezdjük talán azzal, amiért itt vannak, bár ez nem mostanában volt. Az A divízió második csoportjába kerültek Eden Hazard-ék Dániával, Angliával és Izlanddal karöltve. Végig nagyon magabiztos teljesítményt nyújtottak, mindössze egyszer veszítettek pontokat, az EB-n második helyet elérő háromoroszlánosok a Wembley-ben 2-1-re nyertek. Ezen kívül az összes mérkőzésüket megnyerték Roberto Martinez tanítványai, nem is volt kérdés, hogy ki érdemli meg a rájátszást, vagyis az elődöntőt. Vagy hívhatjuk Final Fournak is, mindegy. A lényeget tudjátok és értitek…

Miután az eb-selejtezők alkalmával is fantasztikusan játszottak a belgák joggal gondolták szurkolóik, hogy eljött az ő idejük. Azonban Kevin De Bruyne sérülése, kihagyása nagyon meglátszott, valamint hiányzott egy jó Eden Hazard is a csapatból – ott volt, de nem játszott jól, ahogy De Bruyne is akkor épült fel a BL döntőjében szerzett sérüléséből -, végül a vörös ördögöket a későbbi győztes Olaszország állította meg a legjobb nyolc között.

Még ejtsünk szót a mostani vb-selejtezőkről is, a belgák szeptemberben három mérkőzést játszottak, sorrendben Észtország, Csehország és Fehéroroszország ellen, mindhárom találkozón sikerrel vették az akadályokat, összesen kilenc gólt szereztek.

Roberto Martinez keretébe azokat hívta be, akikre általában számít, ami talán meglepetés, hogy két Club Brugge játékos is meghívót kapott, Hans Vanaken és Charles de Ketelaere. Dennis Praet sérülés miatt nem lehet ott, és ezúttal Christian Benteke sem tudja növelni válogatott meccsei számát.

A teljes keret:

Kapusok: Thibaut Courtois, Koen Casteels, Simon Mignolet, Matz Sels

Védők: Toby Alderweireld, Dedryvk Boyata, Jason Denayer, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Timothy Castagne

Középpályások: Yannick Carrasco, Thorgan Hazard, Youri Tielemans, Hans Vanaken, Leander Dendoncker, Axel Witsel, Alexis Saelemaekers, Kevin De Bruyne

Támadók: Romelu Lukaku, Eden Hazard, Leandro Trossard, Charles de Ketelaere, Dodi Lukebakio, Michy Batshuayi

Előző 5 meccs eredménye
2018.07.10.Világbajnokság 2018
franciaország
1:0
belgium
Világbajnokság 2018
2015.06.07.Barátságos Mérkőzés
franciaország
3:4
belgium
Barátságos Mérkőzés
2013.08.14.Barátságos Mérkőzés
belgium
0:0
franciaország
Barátságos Mérkőzés
2011.11.15.Barátságos Mérkőzés
franciaország
0:0
belgium
Barátságos Mérkőzés
2004.02.18.Barátságos Mérkőzés
belgium
0:2
franciaország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Franciaország

Mostanában szenved a francia válogatott, ez nem is lehet kérdés. A belgákkal ellentétben itt a vb-selejtezőkkel kezdeném, amely megmutatja, mennyire nincs jó formában Didier Deschamps együttese. A szeptemberi találkozók közül csak egyet tudtak megnyerni, a finnek elleni találkozót valóban behúzták 2-0-ra, ám előtte Ukrajnában és Bosznia-Hercegovina ellen is csak egy iksz jött össze.

Az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményük valóban nem volt kiemelkedő, inkább kiemelkedően rossz. A csoportjukban egy győzelmet arattak, majd ikszeltek velünk, magyarokkal, valamint a portugálokkal is.

A végállomást – hatalmas meglepetésre – Svájc jelentette, tizenegyesekkel hullottak ki Granit Xhakáékkal szemben, pedig már 3-1-re is vezettek.

A Nemzetek Ligájában kéz a kézben jártak Portugáliával, Horvátországnak és Svédországnak esélye sem volt arra, hogy elérje a rájátszást. A végén a gallok örülhettek, mert a portugálok elleni első összecsapást lehozták ikszre, másodszor pedig nyertek 1-0-ra. Így végül öt győzelmet és egy döntetlent értek el. De ezek a meccsek nagyon régen voltak, közel egy éve, azóta pedig sok víz lefolyt a Szajnán.

Deschamps a múltkoriban behívott újoncokban most is bízik, Aurelien Tchouameni, Moussa Diaby és Jordan Veretout ismét meghívót kaptak, valamint az Arsenal folyamatosan kölcsönadott játékosa, Matteo Guendouzi is azon 23 közé tartozik, akik megmérkőznek a belgákkal.

Nincs viszont Kurt Zouma, nincs Olivier Giroud és nincs N’Golo Kanté sem.

A teljes keret:

Kapusok: Hugo Lloris, Mike Maignan, Bruno Costil

Védők: Lucas Digne, Leo Dubois, Lucas Hernández, Presnel Kimpembe, Jules Koundé, Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Raphael Varane, Theo Hernández

Középpályások: Matteo Guendouzi, Paul Pogba, Adrien Rabiot, Aurelien Tchouameni, Jordan Veretout

Támadók: Wissam Ben Yedder, Karim Benzema, Moussa Diaby, Antoine Griezmann, Anthony Martial, Kylian Mbappé

Összefoglalás

Hát, nincs könnyű helyzetben Deschamps, a belgák nem egyenlők a finnekkel, baromi nehéz mérkőzésre számítunk gall szempontból. Akiben bízhat a mester az Karim Benzema, aki hátán cipeli a Real Madridot, és aki akkor is jól játszik, ha a társak cserbenhagyják. Jó formában van még Moussa Diaby is, Antoine Griezmann is gólt szerzett a Bajnokok Ligájában.

Raphael Varane egyelőre nincs csúcsformában, még szokja a Premier League légkörét, már a kezdőcsapat összeállítása is gondot okozhat majd számára.

Ahogy problémás lehet az is, hogy Roberto Martinez milyen tizenegyet küldjön majd pályára. Eden Hazard kezd játékba lendülni, de még nagyon, de nagyon messze van a csúcsforma, a védelem lassan, de biztosan kiöregszik, ez lesz majd a belga válogatott legnagyobb feladata a közeljövőben: Az új védelmet összeállítani.

A két csapat utoljára 2018-ban, Oroszországban csapott össze, a későbbi győztes franciák 1-0-ra győzték le Belgiumot, a gólt Samuel Umtiti szerezte, aki azóta már messze jár a válogatottól.

Az örökmérleget nézve minimális előnyben a francia csapat, ötször nyertek ők, háromszor a belgák, négyszer lett döntetlen. Ez azért elég kiegyenlített…

Mi inkább hajlunk a belga siker felé, noha tudjuk, hogy egy ilyen rangadó mindig háromesélyes. Bízunk Lukakuban, aki utolsó öt válogatott meccsén négyszer is betalált, Kevin De Bruyne formájára sem lehet panaszkodni, ahogy Eden Hazard is előbb vagy utóbb jó formába kerül. A belga győzelem mellett reménykedünk a gólokban is, valamint abban, hogy Franciaország együttese is legalább egyszer kapuba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső