Belgium – Wales: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 22.
Belgium
Teljesítmény:
N N N N V
  • Den Dreef
  • Március 24. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Wales
Teljesítmény:
N N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha Belgium, akkor kevés ember van, akinek nem Eden Hazard és az ő kálváriája jut eszébe. Roberto Martinez ezúttal (sem) számíthat egyik legjobbjára, Hazard-nak most a horpaszizma sérült meg, emiatt legalább 5 hetet ki kell hagynia. De ha csak ennyire lenne szövevényes a sztori… Állítólag a korábban műtött bokája rakoncátlankodik a szélsőnek, emiatt máshogy jár, más a testtartása, máshogy fut, ez pedig izomsérüléseket okoz nála. Mint például a mostani. A Real orvosai, és a bokáját műtő orvoscsapat más állásponton van, egyikük szerint ismét kés alá kellene feküdnie a belgának, míg a Sanitasos kollégák kötik az ebet a karóhoz, hogy nem kell. Csak közben Eden Hazard szenved, és ezek után simán kinézem azt, hogy lemarad az EB-ről…

No de… Hagyjuk most azt a játékost, aki nem lesz itt, és foglalkozzunk azokkal, akik igen. Szerda este Belgium – Wales találkozót rendeznek, és ez talán egy könnyebb tipp lesz, lehet számunkra. A belgák hazai pályán elképesztően veszélyesek, az EB-re úgy jutottak ki, hogy mind a 10 meccsüket megnyerték, 40 gólt rúgtak és csak 3-at kaptak. Elég menő, nem?

A Nemzetek Ligájában is nyerték csoportjukat, majd az elődöntőben a franciákkal ütköznek meg.

Wales nemzeti csapata természetesen kicsit szerényebb teljesítményt nyújtott mindkét sorozatban. A szerényebb nem jelent rosszat, tekintve, hogy Gareth Bale-ék kvalifikálták magukat a nyári EB-re, a Nemzetek Ligájában pedig megnyerték a B csoportot, így legközelebb a legjobbak ellen szerepelhetnek.

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Belgium

Egész egyszerűen félelmetes, emberfeletti az a teljesítmény, amit mostanában a vörös ördögök nyújtanak. Nem, nem a Manchester, Roberto Martinez csapatának is ez a beceneve. A keretet tekintve megint kellemes feladatok előtt áll a spanyol mester, a bőség zavarával küzd. Viszont egy játékosra biztosan nem számíthat, aki ráadásul egy fontos láncszeme ennek a gárdának. Ő pedig Romelu Lukaku. Az Inter együttesénél többen elkapták a koronavírust, aki nem, azt is karanténba küldték, és megtiltották a válogatott játékosoknak, hogy elhagyják lakhelyüket. Szóval akár egészséges a belga óriás, akár nem, nem fog szerepelni egyik válogatott meccsen sem.

Eden Hazard-ról már fentebb beszéltünk, szegény srác problémáit most nem is taglalnám tovább.

Axel Witsel sem lehet itt, neki az achillesével vannak problémák – konkrétan elszakadt -, így ő nem csak ezekről a selejtezőkről, de az EB-ről is le fog maradni.

Ők a legfontosabb hiányzók, de ez a keret még így is elképesztően erős. Witsel párja minden bizonnyal Dendoncker lesz, Lukakut pedig Batsuayi vagy Benteke pótolhatja.

Dries Mertens is felépült, ráadásul kezd formába lendülni, tegnap este az ő vezérletével – és két góljával – a Napoli 2-0-ra nyert Rómában.

És persze nem biztos, hogy Hazard nélkül maradunk, mert bár Eden sérült, öccse, Thorgan meghívót kapott, és szerintem kezdőként fog pályára lépni.

Előző 5 meccs eredménye
2016.07.01.Európa Bajnokság 2016
wales
3:1
belgium
Európa Bajnokság 2016
2015.06.12.EB Selejtező 2016
wales
1:0
belgium
EB Selejtező 2016
2014.11.16.EB Selejtező 2016
belgium
0:0
wales
EB Selejtező 2016
2013.10.15.VB Selejtező 2014
belgium
1:1
wales
VB Selejtező 2014
2012.09.07.VB Selejtező 2014
wales
0:2
belgium
VB Selejtező 2014
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wales

Az első hiányzó, akit meg kell említenem a szövetségi kapitány, Ryan Giggs. Nem szeretnék átmenni pletykalapba, de a helyzet a következő: Giggs ellen rendőrségi eljárás folyik, emiatt már a novemberi találkozókon sem vett részt, a vád pedig nagyon súlyos. Családon belüli erőszak. Emiatt a szövetséggel közösen úgy gondolták, hogy a legjobb, amit most Giggs tehet, hogy kerüli a rivaldafényt, amíg a nyomozás és az eljárás folyik ellene.

Robert Page, az egykori válogatott középhátvéd fogja helyettesíteni ezen a három találkozón – utána meg majd meglátjuk. Hiányzó után hiányzó, Aaron Ramsey, a csapat kulcsjátékosa, a Juventus középpályása ezúttal sem tudja elkísérni a társait, ahogy korábban, most is egy sérülés akadályozza meg abban, hogy a nemzeti mezt magára vegye.

Ott lesz viszont Gareth Bale és Daniel James is, a Crystal Palace-ban végig védőt játszó Ethan Ampadu – minden bizonnyal a pálya közepén –, valamint arra is van esély, hogy Wayne Hennessey is pályára lépjen. A kapus pont a válogatottban sérült meg komolyan, eddig tartott a felépülése, a hétvégén pedig az U23-as csapatban már pályára lépett.

Összefoglalás

Jöjjön egy hihetetlen adat: Belgium 2009 óta nem veszített el VB selejtezős mérkőzést, és 2016 óta veretlen hazai pályán. Nagyon oda kell tenni magát Wales legjobbjainak, ha ezt meg akarják szakítani.

A bukik természetesen erre nem sok esélyt látnak, és megmondom őszintén, én sem.

Még két sztár hiányzásával is annyira erős ez a belga 11, hogy arra szavak nincsenek. Ráadásul jó formában is vannak, De Bruyne a Cityt, Youri Tielemans a Leicestert, Dries Mertens a Napolit repteti.

De azért ne feledjük el azt sem, hogy Wales 2013. óta veretlen a belgákkal szemben, a 2016-os EB negyeddöntőjében például 3-1-re verték el őket, pedig akkor sokan már végső esélyesként tekintettek Hazard-ékra.

Azóta viszont sok víz lefolyt a Maason és a Severn folyón (igen, kigugliztam egy belga és egy walesi folyót…), és nem hiába nem adnak sok esélyt a vendégeknek.

Én is maradnék az eredeti tippemnél, miszerint a belgák simán nyerik ezt a találkozót. Még hendikeppel is bátran ajánlom!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső