Belshyna – Brest: Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 29.
Belshyna
Teljesítmény:
V D D V V
  • Spartak Stadion
  • Május 03. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Brest
Teljesítmény:
V V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Négy mérkőzést is rendeznek vasárnap a belorusz első osztályú bajnokságban, pályára lép a címvédő, az idén igencsak szenvedő Brest is, az utolsó helyen álló Belshynához látogatnak. Ha nem ismernénk a csapatokat, mondhatnánk, hogy kiesési rangadót rendeznek, hiszen a 14. látogat a 16. helyezetthez.

A Brest a mai napon a kupában érdekelt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy a bajnoki szenvedésüket átmentik-e a kupára is. Persze, semmi sincs veszve, hiszen még a bajnokság elején járunk, de mindenképp szükség lenne a döntőbe jutni, hogy legalább adjanak valamit szurkolóiknak és az ő önbizalmuk is visszajöjjön.

A mostani cikkünk témája tehát a Belshyna – Brest meccs lesz.

Mi történt az előző fordulóban?

A Belshyna még mindig győzelem nélkül áll, pedig a hétvégén jó esélyük volt pontokat rabolni az éllovas Slutsktól. Egy nem akármilyen meccs végén azonban egy góllal jobbnak bizonyultak a vendégek.

2-0-s hátrányból felállni sosem könnyű, pedig ezt a bravúrt hajtotta végre a nyáron teljesen megújult Belshyna és közel álltak a győzelemhez. Pankratov eszén azonban a második bekapott gól után nem lehetett túljárni, hiába akadtak ordító helyzetei Koveléknek.

Aztán, ahogy a foci nagykönyvében meg van írva, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat: Egy totálisan felesleges kiállítást követően megtörtek, a 89. percben kicsúszott a meccs (és legalább egy pont) a kezük közül.

Ez viszont már sokkal biztatóbb játék volt, mint eddig bármelyik az idei kiírásban.

Előző 5 meccs eredménye
2016.08.13.Vysshaya League
dynamo brest
2:1
belshyna
Vysshaya League
2016.04.16.Vysshaya League
belshyna
4:2
dynamo brest
Vysshaya League
2015.09.14.Vysshaya
dynamo brest
2:1
belshyna
Vysshaya
2015.05.16.Vysshaya
belshyna
2:0
dynamo brest
Vysshaya
2015.04.04.Belarus Cup
dynamo brest
2:1
belshyna
Belarus Cup
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A Brest igazi rangadót játszott és őrült meccsen maradt alul a Soligorsk csapatával szemben. A meccs egészét nézve nem hinném, hogy rászolgált a vereségre a Brest, de a futball már csak ilyen.

Annyi bizonyos, hogy Soligorsk városának fő terén hamarosan Gutor mellszobrot avatnak, mert ahogy ez a fiú védett a meccsen… Gyakorlatilag mindent meg fogott, amit meg lehetett, még akkor is, ha a fizika törvényei is ellene szóltak. Amikor pedig már ő sem tudott segíteni, akkor a bresti kapufa pártolt át hozzá. Kétszer.

A statisztikák szerint 15 alkalommal állította meg ő a Brest támadóit (összesen 25 alkalommal tüzeltek a hazaiak), ami valljuk be, nem kis teljesítmény.

Egyébként a Soligorsk is jó futballt mutatott be, de nekik kétszer is sikerült a hálóba passzolniuk a labdát. Először az első félidőben, egy balról beadott labdába Vitus olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a kapuban kötött ki, míg a második félidőben ugyanaz volt a recept, csak ezúttal a jobb oldalról: Ivanovics tálalt Lisakovics elé, aki kapásból lőtt, ezzel kialakítva a 0-2-es végeredményt.

Vereségével a Brest immár csak a 14., ami a legjobb nem kieső helyet jelenti, de egyetlen győzelemmel nagyot léphet előre, köszönhetően annak, hogy a mezőny olyan sűrű, mint Carpenter Ködje.

A csapatok

Hat forduló alatt egyetlen egyszer sem hagyták el győztesen a pályát a Belshyna játékosai, ami azért biztosan elég kínzó lehet számukra. Hétvégén közel álltak egy nagy bravúrhoz, de ez végül meghiúsult. A Neman és a Smolevichi csapatától sikerült pontot csenni, a többi négy meccsükön egyaránt vereséggel távoztak. Öt rúgott góljuk nem rossz a mezőny egészét nézve, de a tíz kapott már annál rosszabb, konkrétan csak az FC Minsk kapott ennyi gólt, mint ők, ezzel pedig ezen a listán is a sereghajtó szerepét töltik be.

A hétvégi mérkőzés azonban bizakodásra adhat okot, mert ez a teljesen újjáépített Belshyna legjobb meccse volt a vereség ellenére is.

A Brest látványos vesszőfutása a hétvégén is folytatódott, hiába látszott az igyekezet a részükről, a Soligorsk futballja többet ért. Mindent elárul formájukról, hogy 25 lövésből egyszer sem tudtak betalálni, bár Gutor kapusnak volt ehhez egy-két szava, de a számok nem hazudnak, pocsék a Brest helyzetkihasználása.

A mai kupameccs (amit amúgy ismételten a Soligorsk ellen vívnak) azonnali javítási lehetőséget ad a csapatnak, és egy siker esetén megindulhatnak felfelé a tabellán. Mert ha ma nyernek, akkor előre sajnálom a Belshynát. Aztán ki tudja, ez a Vysshaya Liga. Itt minden megtörténhet.

Azt gondolom, hogy a Belshyna jó úton indult el, de nem a hétvégén fogják megszerezni a régóta óhajtott első győzelmüket. Tippem: 0-2; 1-2.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső