Belshyna – Smolevichi: Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 13.
Belshyna
Teljesítmény:
D V V V V
  • Spartak Stadion
  • április 17. 16:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Smolevichi
Teljesítmény:
D V V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a teljes sportélet megállt. Vagyis majdnem a teljes, hiszen a fehérorosz Vysshaya Liga nem is olyan kis meglepetésre elstartolt és már négy fordulót lejátszottak belőle. A hét végén elindítják a másodosztály küzdelmeit is, így sportfogadói szemmel újra bővül a kínálat ezekben a – minden tekintetben – megterhelő időkben.

Persze, sokak számára még most is érthetetlen döntés, hogy a fehéroroszok játszanak, elnökük azonban hajthatatlan, szerinte a vírus legyőzéséhez elég egy kis szaunázás és vodkázás. A helyzet nem azt mutatja, hogy igaza lenne, hiszen Fehéroroszországban is nő a fertőzöttek száma, ráadásul annyit sem tett, hogy legalább zárt kapuk mögött rendezzék meg ezeket a meccseket, így egyre nagyobb veszélynek teszik ki egymást a szurkolók és a játékosok egyaránt.

Viszont, ha a shownak mennie kell tovább, akkor a hétvégi kínálatot mi is szemügyre vesszük, így esett a választás elsőként a Belshyna és a Smolevichi meccsére, amelyet pénteken játszanak. Négy forduló elteltével korai azt mondani, hogy ez egy kiesési rangadó, de a 16 csapatos Liga utolsó két helyezettje fog megmérkőzni egymással.

Belshyna:

A babrujszki székhelyű csapat újonc a Vysshaya Ligában, tavaly magabiztosan hódították el a másodosztály bajnoki címét, megelőzve mostani ellenfelüket. Akkor 68 pontot gyűjtöttek, ez pedig négy egységgel volt több, mint a Smolevichi pontszáma. Az új esztendőben azonban nem igazán megy a szekér, bár tényleg korai négy forduló után levonni a következtetéseket, de jelenleg tökutolsó a Belshyna, 2 rúgott és 6 kapott góllal a tarsolyában.

Pedig a viszonylag fiatal csapat hosszú időn keresztül volt az élvonal tagja, egyszer még a bajnokságot és a belorusz kupát is elhódították, azóta viszont lifteznek az első és másodosztály között. Zsinórban háromszor részt vehettek az Euróa Liga selejtezőjében és legnagyobb sikerüket követően a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ott az első körben nehezen ugyan, de továbbmentek egy északír csapat ellen, de jött a Makkabi Haifa és 5-0-s összesítéssel végül kiestek.

A bajnokságban első győzelmük még várat magára, jelenleg 1 döntetlen és 3 vereség a mérleg. Legnagyobb érvágás számukra, hogy elvesztették a tavalyi szezon legjobb góllövőjét. Aleksander Yushin 18 meccsen 26 gólt szerzett, ezzel pedig gólkirály lett a másodosztályban, ő az orosz másodosztályú Nyeftyehimikhez igazolt.

A gárda mindkét gólját az FC Minszktől ingyen igazolt Leonid Kovel szerezte. Bár az, hogy ingyen érkezett nem meglepő, jelentősen átalakult a Belshyna kerete, az új érkezők szinte kivétel nélkül ingyenes igazolások voltak. Emiatt nem is meglepő, hogy nem állt még össze a csapat, minden bizonnyal időre van szüksége a vezetőedzőnek, Eduard Vladimirovich Gradoboevnek. Legutóbbi bajnokijukon hét olyan játékos is a kezdőben volt, akik idén került Babrujszkba…

Legutóbbi meccseik:

Eléggé hullámzó a két csapat egymás elleni mérlege. Kétszer nyert a Belshyna, egyszer a Smolevichi és további két döntetlen született. Érdekesség, hogy a tavalyi bajnok egyszer sem tudta legyőzni a második helyezettet az elmúlt idényben, utolsó győzelmüket 2017-ben aratták.

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.05.Pershaya League
smolevichi
1:1
belshyna
Pershaya League
2019.06.01.Pershaya League
belshyna
0:2
smolevichi
Pershaya League
2017.11.04.Pershaya League
belshyna
1:0
smolevichi
Pershaya League
2017.07.15.Pershaya League
smolevichi
1:1
belshyna
Pershaya League
2013.07.27.Belarus Cup
smolevichi
1:3
belshyna
Belarus Cup
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Smolevichi:

Mint fentebb említettem, ők is újoncként szerepelnek a Vysshaya Liga idei kiírásában, tavaly a második hely megszerzésével automatikusan kerültek fel (A harmadik helyezett osztályozót játszik). A Smolevichi gárdája igazán fiatal csapat, és itt nem a labdarúgók átlagéletkorára gondolok, hanem arra, hogy a klubot 11 éve, 2009-ben alapították. Nem ez az első szezonjuk az első osztályban, 2016-ban már megjárták azt, de hamar kipottyantak, most pedig újfent bizonyítanának.

Korábban a BATE fiókcsapata voltak, de az egyezség mindössze egy évig tartott. Átigazolási politikájuk nagyon hasonlít a Belshynáéhoz, hiszen játékosaik jó részét ingyenesen igazolják vagy nagyobb csapatok fiataljait, keveset játszó játékosait veszik kölcsön.

Ellentétben ellenfelükkel, ők meg tudták tartani házi gólkirályukat, a tavalyi évben 15 góllal második helyen végző Jevgenyij Barsukovot, ő viszont még nem tudott betalálni az idei kiírásban. Ha már a Belshyna esetében leírtam, hány új igazolás játszott az utolsó meccsükön, úgy a fair, ha megteszem ezt a Smolevichi is. A Szoligorszk elleni döntetlen alkalmával 4 új igazolás lépett pályára, a csapat gerincét a tavalyi feljutást kiharcoló játékosok adták.

Egy ponttal előzik meg a Belshynát, köszönhetően annak, hogy két döntetlent értek el két vereség mellett, az ő első győzelmük is várat magára, 1 rúgott és 3 kapott góljuk sem túl impozáns.

Összességében nehéz megmondani, hogy milyen meccsre számíthatunk, de az eredmény megtippelésénél sokat nyomott a latba az, hogy a Belshyna totálisan átalakult és a tény, hogy Yushin eligazolt. Hiába tartják a bukik esélyesebbnek a hazaiakat, én azt gondolom, nem fognak tudni nyerni. Tippem: 0-1.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső