Benevento – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 07.
Benevento
Teljesítmény:
N V N N D
  • Ciro Vigorito
  • Január 09. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
N N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk a mai napot egy olasz első osztályú bajnokival, méghozzá a Benevento – Atalanta meccset választottam. Simának tűnik, főleg, hogy az Atalanta mintha újra elkapta volna a fonalat, az elmúlt két bajnokijukon nyolc gólt hintettek és csak egyet kaptak, pedig nem könnyű ellenfelek ellen játszottak, legalábbis a Sassuolot nem lehet annak nevezni.

A Benevento a hétvégén úgy szenvedett sima vereséget a Milantól, hogy majd egy órát emberelőnyben játszhattak, kihagytak egy tizenegyest is, tegnap viszont javítottak, a Cagliarit idegenben 2-1-re verték. Ami miatt kissé haragudtam rájuk, 2,5 gól alatti meccset képzeltem el.

Ez már nem az a Benevento, akik pár éve csont nélkül pottyantak ki a Serie B-be, jelenleg ők szerepelnek a legjobban az újoncok közül, így az Atalantának nem szabad lazázni, oda kell tenni magukat.

Vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Cagliari – Benevento

Nincs jó formában a Cagliari, ezt tegnap is bebizonyították. A csapatot Joao Pedro viszi a hátán, pedig vannak jó képességű labdarúgók a keretben, mégsem megy. Egyre közelebb a kiesést jelentő helyek egyike, a Benevento elleni meccsen pedig hiába szereztek vezetést (természetesen Joao Pedro góljával), a vége mégis 2-1 lett az újonc javára, akik még az első félidőben fordítani tudtak. Illetve – mielőtt rátérünk a gólokra – érdemes megemlíteni Radja Nainggolan majd’ félpályás próbálkozását, ami a szezon egyik legszebb találata lett volna, ha Montipo nem ér vissza. De visszaért.

No, térjünk rá akkor a gólokra, Joao Pedro egy szöglet után volt eredményes a 20. percben, Pavoletti fejesébe tette bele a lábát, ami így teljesen meglepte Montipot.

És ahogy mondtam, még a félidő vége előtt megfordították a meccset a vendégek, előbb Sau váltotta gólra Schiattarella kiugratását a 41. percben, majd három perccel később az az Alessandro Tuia bólintott, aki a Milan ellen összehozott a piros-feketéknek egy tizenegyest.

A fordulást követően a Cagliari támadott többet – bár nagy lehetőségük nem adódott a gólszerzésre -, a Benevento pedig kontrázott. Nando végül saját csapatával szúrt ki, amikor előbb meglökdöste az ellenfelét, Caprarit (amit megúszott egy sárgával), majd addig tapsolt és mondta a magáét a játékvezetőnek, hogy a kiállítás sorsára jutott. Teljesen jogosan. Hátrányban a csapatom, alig van már idő, de még odadumálok a bírónak… Én értem, hogy felfokozott állapotban történnek ezek az esetek, de ezzel komolyabban kellene foglalkozni. Lehet, hogy csak én látom így.

Tizenegy emberrel sem ment az egyenlítés, tízzel sem, pedig Giovanni Simeone a legvégén még kapura lőhetett, de egyenesen Montipo kezébe, úgyhogy maradt az 1-2.

Előző meccs eredménye
2018.04.18.Serie A
benevento
0:3
atalanta
Serie A
2017.11.27.Serie A
atalanta
1:0
benevento
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta – Parma

Sajnos a Parma nem olyan, mint a tavalyi szezonban volt (lehet, hogy nem kellett volna D’Aversát elzavarni?), és most is sima bergamói sikerre lehetett számítani. Ez pedig be is jött. Nem is adtak magas oddsot a fogadóirodák, ha elcsípted az Atalanta győzelmét 1.25-ért, akkor már szerencsésnek mondhattad magad.

Az egész mérkőzésen gyengén, ötlettelenül játszó Parma 3 kapott góllal zárt, csakúgy, mint az ezt megelőző fordulóban a kiesés elől menekülő Torino ellen. Luis Muriel ezúttal kezdőként kapott lehetőséget, és azonnal góllal hálálta meg, Josip Ilicictől, majd laposan lőtt a vendégek kapujába.

Az első játékrészben a kolumbiai még kétszer lőhetett kapura, azokból már nem esett gól, egyszer gyengén Sepe kezébe lőtt, második alkalommal pedig fölé.

Félidőben lekapta őt Gian Piero Gasperini mester és honfitársa, Duván Zapata lépett a helyére, aki három perccel később már gólt is szerzett. Gosens ugratta ki Zapatát, aki még épp időben lőtt, Sepe pedig újfent tehetetlen volt.

Az utolsó, harmadik gól pedig Robin Gosens jóvoltából született, Zapata adta vissza a kölcsönt, két ember között passzolt a német válogatotthoz, aki kialakította a végeredményt.

A hátralévő időben is az Atalanta játszott jobban, a két csere – Mirancsuk és Maehle – jóvoltából újabb gólokat rúghattak volna, de egyszer Sepe védett bravúrral, a másik alkalommal pedig az orosz fejese épphogy mellé ment.

Ha így folytatja a Parma, akkor nagy gondok lesznek, és Liverani is kezdhet aggódni az állása miatt.

Összefoglalás

Engem az Atalanta mostani formája meggyőzött. Ugye Papu Gómez már egy ideje nincs a keretben, annyira összeveszett a vezetőedzővel, hogy minden bizonnyal már télen elhagyja Bergamót, a helyén azóta Pessina játszik, méghozzá nagyon jól. Hálás feladat jutott Gasperininek, olyan támadók közül választhat, mint Muriel, Zapata, Ilicic, a középpálya is elképesztő véleményem szerint, remek szélsői vannak a csapatnak Gosens és Hateboer személyében, szóval… Többre hivatott ez az Atalanta, mint a tabella 7. helye. Bár az elnök a szezon elején annyit fogalmazott meg célként, hogy ne essenek ki. Ezt biztosan teljesíteni fogják.

A Benevento is büszke lehet a teljesítményére, Filippo Inzaghi együttese a tizedik helyen tanyázik, ami egy újonctól abszolút jó.

Hazai pályán a nagycsapatok ellen vegyes a kép, kikaptak az Intertől és a Napolitól, de a Juventus és a Lazio ellen otthon tartottak egy pontot.

Azt vallom, ha az Atalanta ezt a teljesítményt folytatni tudja, akkor esélye sincs a Beneventonak. És miért ne tudnák tartani? A kék-feketék győzelmére számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső