Betis – Espanyol: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 23.
Real Betis
Teljesítmény:
V D V N V
  • Estadio Benito Villamarín
  • Június 25. 22:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Espanyol
Teljesítmény:
V D N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy körrel ezelőtt azt gondoltam, hogy az Espanyol egy óriási hadjáratot indítva kiharcolja a bentmaradást, minden jel arra utalt, hogy valami megváltozott a kisebb barcelonai csapatnál. Verték az Alavést 2-0-ra, majd döntetlent értek el a felsőházban tanyázó Getafeval szemben, ráadásul majdnem a teljes meccset emberhátrányban játszották.

Aztán jött a Levante elleni hazai meccs és beleszaladtak egy 1-3-ba. Ötpontos hátrányban vannak a már nem kiesőhelyen álló Eibarral szemben. Nincs minden veszve, de a sorsolásuk nem mondható túl szerencsésnek. Játszanak még a Real Madriddal, a Barcelonával, a Valenciával és a Real Sociedaddal is, csak hogy az erősebb ellenfeleket említsem meg.

A Betis „idénykezdése” kőkemény csalódás lehet a szurkolóknak. Először elvesztették a városi derbit, majd nyert helyzetből bukták a győzelmet a Granada ellen, most pedig 1-0-s vereség Bilbaoban.

De nem csak a mostani három forduló miatt lehetnek csalódottak a Betis drukkerei, a táblázaton elfoglalt 14. helyezésük sem túl biztató…

Ezen lehet javítani, mi pedig megpróbáljuk kitalálni, milyen eredmény várható a Betis – Espanyol meccsen.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Athletic Bilbao – Betis

Már nagyon korán, a hetedik percben vezetést szereztek a hazaiak, Martinez szép mozdulattal, sarokkal lőtt a hálóba.

Ezzel ki is alakult a végeredmény, de mindkét fél szerezhetett volna még gólokat. A Bilbao kétszer is eltalálta a felső kapufát, míg a vendég Betis Fekir és Borja Iglesias révén került helyzetbe, de mindketten elhibázták a ziccert. Sőt, Sergio Canales még tizenegyest is rúghatott, ám csúnyán fölé lőtt.

A meccs képét és a statisztikát tekintve a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, azonban a kupadöntős baszkok otthon tartották a három pontot.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.15.La Liga
espanyol
2:2
real betis
La Liga
2019.04.29.La Liga
real betis
1:1
espanyol
La Liga
2019.01.30.Copa Del Rey
real betis
3:1
espanyol
Copa Del Rey
2019.01.24.Copa Del Rey
espanyol
1:1
real betis
Copa Del Rey
2018.12.16.La Liga
espanyol
1:3
real betis
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Espanyol – Levante

Ahogy írtam, hittem abban, hogy az Espanyol feltámad a folytatásra, hiszen az előző két körben négy pontot szereztek és biztató játékot mutattak, azonban a Levante elleni találkozón ebből semmi nem köszönt vissza.

Végig jobb volt a valenciai csapat, akik Borja Mayoral szólóját követően szereztek vezetést. A spanyol támadónak azért szerencséje is volt, hiszen majdnem elvesztette a labdát, de a védő hasba lőtte, így még estében el tudta lőni a labdát Diego Lopez mellett.

Egy másik Lopez, David Lopez volt a főszereplő aztán, ő egyenlített fejjel a 28. percben.

Ezt követően volt egy meg nem adott gólja a Levantenak, jogos volt azonban az ítélet, hogy nem adják meg a találatot.

A fordulást követően aztán újfent megszerezték a vendégek a vezetést és innen már nem adták ki a kezükből a három pontot. Az Újpesten is megforduló észak-macedón Enis Bardhi 15 méterről, laposan lőtt, a Real Madrid exkapusának esélye sem volt.

A pontot az I-re egy öngól tette fel a meccs végén. Már a 87. percben jártunk, amikor egy baloldali beadásba Pedrosa olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda saját kapujában kötött ki.

Egy botlás miatt nem lehet azt mondani, hogy vége az Espanyol idényének, az elkeserítő inkább a mutatott játék volt és tényleg egy rendkívül erős nyolc forduló vár rájuk. Ha jelen pillanatban kellene megtippelnem, kiesnek-e Abelardoék, azt mondanám: Igen, ki fognak esni.

Összefoglalás

Amit ki lehetett hagyni a sevillaiak legutóbbi meccsén, azt ki is hagyták. A mutatott játékkal annyira nem volt probléma, a helyzetkihasználás azonban gyatra. Anno mindenki meglepődött, hogy Nabil Fekir a Betisbe igazol (több élcsapat is hívta, például a Liverpool), de mostanság nem tud maradandót alkotni, nem tudja hátára venni csapatát.

Pedig a Betis kerete jóval erősebb, mint néhány csapaté, akik előttük állnak a tabellán, ezért is érthetetlen ez a 14. hely.

Nem érthetetlenebb, mint az Espanyol utolsó helyezése, akik idén még az EL-t is megjárták, tovább is jutottak csoportjukból. Úgy tűnik, a plusz terhelés ennyire megviselte őket.

Lássunk egy kis statisztikát:

A Betis a Villamarínban erős közepest nyújt, hétszer nyertek, 4-4 döntetlen és vereség áll a nevük mellett.

Az Espanyol meglepő módon sokkal jobban teljesít idegenben, mint hazai pályán (3-4-8).

Örökmérlegük tekintetében jobban áll az Espanyol, de döntetlenek is szép számmal születtek közös találkozóikon.

A télen szerződtetett Raúl de Tomás kiválása érzékenyen érinti őket, hiszen a Real Madrid nevelése 7 meccsen 4 gólt szerzett. Egyelőre nincs infó arról, hogy meddig kell nélkülözniük a csatár játékát, de az biztos, hogy vele hatékonyabbak, mint Callerivel vagy Wu Lei-jel. A kínainak például 25 meccs kellett a 4 gólhoz, Calleri pedig 22 találkozón 1 alkalommal talált hálóba.

A hazaiaknál Javi Garcia és Sidnei alkotja a maródiak táborát, de utóbbi játékára már van esély.

És hogy én mit várok? Hazai győzelmet. Dacára annak, hogy az utóbbi időben nem megy a Betisnek, épp itt az ideje a feltámadásnak. A túloldalon nincs olyan kaliberű játékos, aki az Espanyol javára fordíthatja ezt a meccset. A Betisnél van, csak épp nincs formában. Egyik sem. Majd talán most…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső