Birmingham – West Brom: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 07.
Birmingham
Teljesítmény:
N V D V N
  • St. Andrew Trillion Trophy Stadium
  • Február 10. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
West Brom
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A nap hátralévő részében már csak angol mérkőzések következnek itt az oldalon. Egy a másodosztályból, kettő pedig az elsőből. Kezdjünk a második vonallal. A Birmingham fogadja hazai pályán a West Bromwich Albion együttesét, ami első blikkre nem tűnik egy megoldhatatlan feladatnak. Sem a WBA-nak, sem azoknak, akik online sportfogadás útján szeretnének egy kis örömöt okozni maguknak.

Az ősz felénél körülbelül a Birmingham nagyon hasított, sokan azt gondolták, hogy oda is érhetnek a play-off helyek egyikére. Aztán jelentősen visszaestek, kiderült, hogy túlságosan sokat vártak tőlük a szakértők. Lehet, hogy pont a feljutás gondolatától estek szét a birminghamiek. Az elmúlt években erre sosem volt lehetőségük, megmaradtak ott valahol a felsőház meg az alsóház találkozásánál, néha annál egy kicsit lejjebb…

Mostani ellenfelük az a West Brom, amely már évek óta szeretne feljutni a Premier League-be. Steve Bruce-szal erre nem lett volna esélyük, amikor az angol menedzser menesztésre került, a csapat kiesőhely közelében állt (talán voltak kiesőhelyen is, erre most hirtelen nem emlékszem). De jött Carlos Corberán, és kemény munkája beérett, a WBA már ott van a hatodik helyen. És a fordulót követően mehet még feljebb. Köztük, és a harmadik helyen álló Middlesbrough között mindössze négy pont a különbség, ám az Albionnak csak 29 meccse van, a Boronak 30…

A bukik esélyesebbnek tartják a vendégeket, de azért láthatóan óvatosak is. A Librabetnél 3.60 a hazai siker, 2.05 a vendég, 3.40 a döntetlen.

Következzen a Birmingham – West Brom mérkőzés!

Birmingham

A jó formától eléggé messze van a Birmingham együttese. A John Eustace által irányított csapat – ahogy azt feljebb is mondtam – a felsőházból lecsúszott, nem is kicsit, és egymást érték a kellemetlen eredmények. Zsinórban négy vesztes meccs után a hétvégén a Swansea csapatához utaztak. Még jó, hogy ezt a mérkőzést kihagytuk, mert nem feltétlenül gondoltam volna, hogy a Birmingham győzni tud. Márpedig győzött egy rendkívül jó meccsen. Scott Hogan tizenegyesével a vendégek szereztek vezetést, majd a Swansea gyorsan fordított. A második félidőben Tahith Chong egyenlített, de a Swansea megint pillanatok alatt visszavette a vezetést. A hajrá azonban a Birmingham csapatáé volt, a csodacsere, Lukasz Jutkiewicz ezúttal is gólt szerzett (a 90. percben), majd a 97. percben Auston Trusty megnyerte a meccset a vendégeknek.

A győzelemnek köszönhetően a Birmingham egy helyet előrébb lépett, így most a 18. pozícióban állnak. Kilencszer győztek, nyolcszor ikszeltek és tizenkétszer kaptak ki. Hazai pályán az elmúlt öt meccsből csak egyet nyertek meg, sorozatban három otthoni vereségnél járnak, a mérlegük pedig (a teljes idényt nézve) 4-5-6, amivel a gyengébbek között lehet számontartani őket.

A sérültlista egészen hosszú: Josh Williams, Jobe Bellingham, Tate Campbell, Troy Deeney, Marc Roberts, George Hall és Harlee Dean sem játszhat.

A várható kezdőcsapat:

Ruddy – Colin, Sanderson, Long, Trusty, Friend – Gardner, Bielik, Chong – Hogan, Jutkiewitz

Egymás elleni meccsek:

Az ősz folyamán találkozott egymással utoljára a két csapat, szeptemberben, amikor a WBA kispadján még Steve Bruce ült. Ugye ekkoriban nagyon nem ment a csapatnak, jól ki is kaptak a Birminghamtől hazai pályán. A gólgazdag és fordulatos mérkőzésen Scott Hogan volt a vendégek hőse, ő szerezte csapata mindhárom gólját. A másik oldalon Jed Wallace, valamint Brandon Thomas-Asante talált a kapuba.

Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor a Birmingham borsot tört az általában esélyesebb Albion orra alá. Tavaly a tavaszi fordulóban is ők győztek, a WBA 2021 októbere óta nyeretlen.

Azért a múltban ők domináltak, és ez nem csak az ő hazai pályájukra vonatkozik, hanem a Birminghamére is. Az elmúlt öt, St. Andrew’s-ban játszott mérkőzésből hármat is a vendégek nyertek meg, egyszer, tavaly sikerült a hazaiaknak győznie.

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.14.Championship
west brom
2:3
birmingham
Championship
2022.04.03.Championship
birmingham
1:0
west brom
Championship
2021.10.15.Championship
west brom
1:0
birmingham
Championship
2020.06.20.Championship
west brom
0:0
birmingham
Championship
2019.12.14.Championship
birmingham
2:3
west brom
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Brom

Nagyon kiélezett a helyzet a Championship élmezőnyében. Többször mondtam már, most megteszem ismét: Véleményem szerint az első két hely sorsa eldőlt, a csapatok a harmadik feljutó helyért fognak előre menni. Ami nem lesz egyszerű. A West Brom a play-off epicentrumában van, de szorosan ott van mögöttük a Blackburn, ott van a Millwall és a Sunderland… Az igazság az, ha Gary Rowették megnyerik elmaradt meccsüket, akkor meg is előzik a WBA-t.

Ők mindent megtesznek, a múltkori Burnley elleni vereség után nem estek össze, és ha nem is könnyen, de megnyerték a Coventry elleni mérkőzést, a győztes gólt Grady Diangana szerezte. A WBA most a hatodik, mérlegük 12-8-9, hazai pályán szerepelnek jobban, idegenben azért van, hogy megbotlanak. Az ottani mérleg 5-4-5, ami azért nem rossz, de a hazai ennél sokkal jobb…

Carlos Corberánnak az egész idényben szerencséje van, alig akad sérültje. Igaz, most kiesett Alex Palmer, a kezdő kapusa, valamint Matt Phillips és Kyle Bartley sem bevethető, de messze nem olyan rossz a helyzet, mint mondjuk a Birminghamnél.

A várható kezdőcsapat:

Button – Furlong, O’Shea, Pieters, Townsend – Molumby, Yokuslu – Albrighton, Wallace, Diangana – Dike

Tippelde

A hétvégi siker egy kicsit segített elhitetni a Birminghammel, hogy lehet keresnivalójuk a Championship felsőházában, ám most egy sokkal összeszedettebb csapat érkezik hozzájuk.

A West Brom védelme jobb, mint a Swansea-é, itt nem lesz annyira egyszerű a kapuba találni. Főleg nem négy alkalommal. A West Brom idegenben ugyan néha megbotlik, de az alatta levő csapatok ellen azért nem szokott gond lenni. Most sem lesz. Szűk vendéggyőzelmet várok.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 2.10 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 2.14 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 2.14 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső