Blackburn Rovers– Birmingham: Fogadási Tippek és FA Kupa Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 27.
Blackburn
Teljesítmény:
D V N N V
  • Ewood Park
  • Január 28. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Birmingham
Teljesítmény:
V N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mint azt páran azért már tudjátok rólam, annyira a kupákért nem vagyok oda. Vannak kivételek, mint mondjuk az Európa-liga vagy a Bajnokok Ligája, és talán a kivételek közé lehet sorolni az FA Kupát is. De azért vannak fenntartásaim Anglia legrégebbi kupasorozatával kapcsolatban.

Nézni szeretem, nincs is azzal probléma, csak az online sportfogadás, ami ilyenkor néha meg tudja borítani az ember elméjét.

Most mégis innen hoztam meccset, és amúgy nem is egyet, hanem kettőt, a Man City – Arsenallal együtt meg hármat. Ezúttal egy másodosztályú derby következik, a Blackburn Rovers és a Birmingham feszül majd egymásnak az Ewood Parkban. A Jon Dahl Tomasson vezette Rovers az idei szezonban célul tűzte ki, hogy visszajussanak a Premier League-be, de nem csak erre fordítanak energiát, hanem arra is, hogy az FA Kupában is alkossanak valamit. Oké, még nem mentek túl sokat előre, de összetehetik a két kezüket, amiért egy papíron gyengébb ellenfelet kell most kiejteniük. Jöhetett volna sok PL-csapat, ami erőfelmérőnek talán jó lett volna, de azáltal a Blackburn esélyei is romlottak volna.

A Birmingham és John Eustace lemondhat a feljutásról. Pedig volt rá esély, úgy a szezon közepe tájékán, kicsivel előtte, a Birminghamről az egész angol sajtó szót ejtett, egyfajta nyolcas pályán megúszós csapatként hirdették őket. Aztán valami változott, és a Birmingham azóta sem tud kijönni a gyenge szériájából. Úgy hiszem, egyiküknek sem ez a mérkőzés a prioritás, de mindketten oda fogják tenni magukat.

A bukik szerint esélyesebb a Blackburn, 2.30-at fizetnek a Unibetnél a hazaiakra, 3.40 a vendégek szorzója, 3.10 a döntetlen.

Jöjjön a Blackburn Rovers – Birmingham találkozó!

Blackburn Rovers

Kérlek szépen, gyerekek, a hétvégén valami olyannak lehettek szemtanúi a Bristol City – Blackburn meccset követők, amire idén még nem volt példa. Huszonhét mérkőzést követően a Rovers döntetlent játszott. Döntetlent! A Blackburn! Az elmém fel sem tudja fogni, amit most leírtam. De most komolyan, Jon Dahl Tomassonék lehoztak 27 meccset az angol másodosztályban úgy, hogy vagy nyertek, vagy kikaptak. Most már átalakult a mérlegük 14-1-13-ra. Még ez is mosolyt csal az ember szájára…

No de, hogy komolyabban is foglalkozzunk az együttes idei szezonjával, szem előtt tartva a mostani formájukat. A Blackburn a feljutást tűzte ki célul ebben az idényben, ezt már talán mondtam is. Az, hogy az első két hely nem lesz meg, szinte biztos. Ahhoz nekik nagyon össze kéne szedniük magukat, a Sheffield – Burnley kettősnek meg elengednie magát. Szerintem egyik sem fog megtörténni. A Rovers abban bízhat, hogy legalább a 3-6. hely valamelyikén ott tudnak maradni.

De a mostani formájukat látva e felől is vannak kétségeim. Ugyanis az utolsó öt meccséből csak egyet nyert meg a csapat, háromszor kikaptak, valamint volt ez a döntetlen szombaton, amikor a Bristol ellen 1-1-et értek el. Góljukat egyébként Bradley Dack szerezte.

Nincs tehát jó formában a csapat, de a Birmingham szintén nincs. Plusz még ott van a hazai pálya előnye, ami a csapatnak igenis sokat számít. A bajnokságban 9 meccsüket nyerték meg otthon és csak négyet veszítettek el.

Nézzük, mit nyújtottak eddig az FA Kupában!

Eddig egy kört mentek, idegenben léptek pályára a Norwich ellen, amelynek kispadján még akkor nem Wagner ült. Ennek megfelelően ki is kaptak a sárga-zöldek, a Rovers egy góllal jobb volt, melyet Jack Vale rúgott.

A Bristol ellen két sárgával leküldték a pályáról Daniel Ayalát, aki így eltiltott lesz a találkozón, Hayden Carter kaphatja meg a lehetőséget a védelem közepén. Rajta kívül is lehetnek változtatások, a kezdőbe kerülhet Aynsley Pears, Tyrhys Dolan és Lewis Travis is.

Callum Brittain és Sam Barnes még mindig sérültek, így rájuk a dán nem számíthat.

A várható kezdőcsapat:

Pears – Rankin-Costello, Carter, Wharton, Pickering – Buckley, Morton – Hedges, Dolan, Brereton Diaz – Vale

Egymás elleni meccsek:

Idén ez már a második Blackburn – Birmingham meccs lesz. A Rovers októberben is hazai pályán fogadta ellenfelét, de akkor a bajnokságban. Nem alakult könnyen a csata, annak ellenére sem, hogy a Blackburn meglehetősen jó csapat hazai környezetben. Sam Gallagher és Adam Wharton góljaival elhúztak a hazaiak, ám a vége neccesen alakult, mert Scott Hogan szépített, és még hátra volt bő negyedóra. A Birminghamnek viszont nem sikerült az egyenlítés.

Nem ez volt az egyedüli sikerük, korábban is ők nyerték a találkozókat, ötből ötnél járnak, Birmingham-sikerre utoljára 2020-ban, az FA Kupában került sor… Nem, nem lehet párhuzamot vonni semmiképp, akkoriban a Rovers sem volt ilyen erős, plusz azt a mérkőzést idegenben játszották.

Ha már szóba került a hazai pálya előnye, nézzük, hogyan teljesítenek a fiúk az Ewood Parkban!

Sorozatban három győzelemnél, sorozatban nyolc veretlen meccsnél járnak. Itt a Birminghamnek 2013-ban sikerült nyernie.

Előző 5 meccs eredménye
2022.10.22.Championship
blackburn rovers
2:1
birmingham
Championship
2022.05.07.Championship
birmingham
1:2
blackburn rovers
Championship
2021.12.18.Championship
blackburn rovers
4:0
birmingham
Championship
2021.05.08.Championship
blackburn rovers
5:2
birmingham
Championship
2021.01.02.Championship
birmingham
0:2
blackburn rovers
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Birmingham

A bevezetőben dióhéjban már elmondtam, mennyire nincs könnyű helyzetben a Birmingham együttese. Az angol másodosztály egyik legrosszabb formában levő csapata az övék, a hétvégén újabb vereséget szenvedtek, a felsőházas helyezésüket hamar lecserélték egy alsóházira, és már a kiesőzóna sincs túl messze, köztük, és a 22. helyen levő Huddersfield között hat pont már csak a difi. Nem behozhatatlan.

Hogy mi történt a Birminghammel, azt innen nehéz lenne megmondani, valaki, aki nap mint nap a klubházban jár-kel, biztosan tudná a választ, vagy legalább lenne egy tippje. Nekünk még az sincs. Mert az egyik pillanatban még jól játszanak, majd bumm, teljes krach.

A Prestont fogadták a hétvégén, és negyedóra alatt kétgólos hátrányba kerültek. Hiába próbált meg mindent bevetni Eustace, csak a szépítés jött össze, a veterán Lukasz Jutkiewicz talált a hálóba.

Nem túl jó a forma, és még az idegenbeli statisztikájuk sem az igazi. Idén már hatszor kaptak ki (tizenhárom meccsen), amikor nem otthon voltak.

Az egyedüli sikerélményük mostanában az FA Kupában volt, ahol a Forest Green együttesét verték meg. Ahhoz képest, hogy a kiscsapat a harmadosztály tagja, jól megizzadtak a birminghamiek. Az ellenfél szerzett vezetést, majd innen kellett fordítani. Megint szükség volt Jutkiewiczre, valamint Kevin Long is betalált.

Eustace a hétvégén négyvédős rendszerrel próbálkozott, és bár nem jött be, szerintünk kitart mellette. Kezdőbe kerül Juninho Bacuna, valamint kiérdemelte a játékot Lukasz Jutkiewicz is, illetve ott lesz az a Neil Etheridge, aki a legutóbbi körben valami elképesztő védéssorozatot mutatott be a Forest Green ellen. Harlee Dean elvileg a csapat egyetlen sérültje.

A várható kezdőcsapat:

Etheridge – Colin, Long, Friend, Trusty – Chong, Bacuna, Bielik, Khadra – Deeney, Jutkiewicz

Tippelde

Lehet, hogy a Blackburn nincs formában, de akkor a Birmingham miben van? Alapvető különbség van a két együttes között, amely szerintem a szombati mérkőzésen is ki fog jönni.

Nem húzom az időt, mi a Blackburn győzelmét várjuk a találkozótól. Ezúttal másra nem is néztünk rá, ez a szorzó túl jó ahhoz, hogy kihagyjuk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.38 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.28 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.36 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső