Bodö/Glimt – Aalesund: Fogadási Tippek és Eliteserien Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 június 22.
Bodö/Glimt
Teljesítmény:
N D V N N
  • Aspmyra Stadion
  • Június 26. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Aalesund
Teljesítmény:
D V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Gyakorta megfordul itt a blogon a Bodö/Glimt csapata, akiket szerintem mindenki az Európa-konferencialigából ismert meg, amikor elverték az AS Romát, mint szódás a lovát. Mellette egyébként ők az Eliteserien címvédői, ám az újbóli trónrakerüléstől olyan messze vannak most, mint Makó Jeruzsálemtől. Még csak a bajnokság harmada ment le, de már most több mint tízpontos hátrányuk van az első helyezett Lilleströmmel szemben, gyakran hagy el a farkasverő együttes pontokat hazájában, ami rájuk tavaly nem volt jellemző.

Most egy újonccal meccselnek, az Aalesund a legjobban kezdő új csapat az élvonalban, miután feljutottak nem lacafacáztak és pár remek győzelemmel ők is a középmezőnybe kerültek. Csak míg az Aalesundnál ez bravúros teljesítmény, addig a Bodönél csalódás.

Az előző forduló a hazaiaknak sikerült jobban, de sikerülhetett volna jól a vendégeknek is, ha kihúzzák az utolsó tízpercet kétgólos előnyben. Nem tették. És emiatt mi is buktunk, nem csak ők.

A fogadóirodáknál egyértelműbben nem is jelezhetnék, hogy hazai győzelmet várnak, ám ez a Bodö és ez az Aalesund okozhat még meglepetést a tippmestereknek.

Jöjjön a Bodö/Glimt – Aalesund találkozó!

Bodö/Glimt

A bajnoki címet a Bodö/Glimt védi, azonban egyelőre távol vannak attól, hogy felérjenek megint a csúcsra. Nagyot mentek az Ekl-ben, és hamarosan ismét indul a nemzetközi kupaszereplés, ami megint megosztja majd a csapat figyelmét. És lehet, hogy ebből nem lesz bajnoki cím. Fentebb mondtam már, de 11 pontos a hátrány jelenleg, és a java még csak most jön…

Mindenesetre a legutóbb könnyű győzelmet aratott az együttes, ahogy arra mindenki számított. A széthulló Kristiansund otthonában 2-0-ra tudtak nyerni, a győzelmet megint az új igazolás, Amahl William Pellegrino szállította, aki két gólt szerzett.

Ez a siker kicsit segített visszahozni a csapatnak az önbizalmát, de messze vannak még a jó formától. A legutóbbi öt meccsükön kétszer nyertek, kétszer ikszeltek, egyszer pedig kikaptak.

Egy sikerrel viszont előrébb léphetnek, akár a negyedik hely is meglehet, ám valószínűbb, hogy sikerük esetén is csak az ötödikre léphetnek fel, tekintve, hogy a Strömsgodset a Lilleströmmel, a Sarpsborg meg a Ham-Kammal játszik.

Közvetlenül mögöttük foglal helyet az Aalesund, tehát ha buknak, akkor legalább egy csapat megelőzi őket, és az már tényleg elég kellemetlen lenne.

Hazai pályán ugyan még mindig veretlenek, ám ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy sikeresek is. Ugyanis egy győzelmük van, mellette meg négy döntetlen.

Rengeteg sérültről írtam a Kristiansund elleni meccs előtt, többségük azonban tudta vállalni a játékot, legalábbis a kispadra le tudtak ülni. Csak Sondre Fet és Morten Konradsen szorult ki sérülés miatt, utóbbi még mindig az, előbbi felépült.

A várható kezdőcsapat:

Haikin – Sampsted, Moe, Hoibraaten, Wembangomo – Saltnes, Hagen, Vetlesen – Sorli, Espejord, Pellegrino

Egymás elleni meccsek:

A bukik nagyon sima hazai sikerre számítanak, és erre annak ellenére megvan az okuk, hogy a két csapat most ugyanúgy teljesít. A múltban az Aalesund, amikor a Bodö/Glimttel csapott össze, ritkán úszta meg a nagy verést. Vegyük csak az utolsó két meccsüket. Mármint, amit lejátszottak. Volt ugyanis egy kupameccs most márciusban, ami nem került megrendezésre, játék nélkül jutott tovább a Bodö/Glimt 3-0-s eredménnyel, mivel a hazaiak inkább nem álltak ki a meccsre. Hosszú sztori, lényeg a lényeg, hogy a találkozót a Bodö kupaszereplése miatt eltolták, és csak a juniorokkal tudtak volna kiállni. Tehát ők tettek jót anno, és ők faragtak rá. Biztosan szövevényesebb ennél a történet, nekem viszont ez jött belőle le.

Szóval, nagy verések. 2021-ben az Aalesund a másodosztályban szerepelt, 2020-ban viszont kétszer is találkoztak az élvonalban. A Bodö idegenben 6-1-re nyert, hazai pályán pedig 7-0-ra, mindkét meccsen mészárlást tartott a későbbi bajnok.

Ezt megelőzően volt két felkészülési meccsük, de ott maximum az eredmény az érdekes, vagyishogy azokon a találkozókon is nyertek a sárga-feketék.

A Bodö otthonában az Aalesund ritkán tud győzni, legutóbb hat éve került erre sor. És mint tudjuk, az Aalesund közben megjárta a másodosztályt is párszor…

Előző 5 meccs eredménye
2022.03.06.Norvég Kupa
aalesund
3:0
bodö
Norvég Kupa
2020.11.08.Eliteserien
bodö
7:0
aalesund
Eliteserien
2020.07.12.Eliteserien
aalesund
1:6
bodö
Eliteserien
2019.02.21.Barátságos Mérkőzés
bodö
3:0
aalesund
Barátságos Mérkőzés
2018.03.23.Barátságos Mérkőzés
bodö
3:0
aalesund
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aalesund

Nagyon haragszunk a csapatra, hiszen a hétvégén az ő sikerükben bíztunk a Valerenga ellen, és szépen jött is volna a győzelem, ha nincs az utolsó tíz perc. Vagyis három, mert kétgólos előnyt adtak le a 82. és a 85. perc között a srácok.

Haugen és Kallevag góljaival szerezték meg a vezetést, és annak ellenére jól tartották magukat, hogy a Valerenga nagyon támadott. A vendégek a második félidőben szinte mindent egy lapra feltéve rohamoztak, és meg is lett ennek az eredménye.

Oké, újoncként nem feltétlenül állnak rosszul, hiszen 16 pontjukkal ott vannak a Bodö/Glimt nyakában, de még ennél is jobbak lehetnének…

Eddig négy győzelmet arattak, négyszer ikszeltek és háromszor kaptak ki. Az utóbbi öt meccsükön kétszer nyertek, kétszer ikszeltek és egyszer kaptak ki, négy meccs óta veretlenek.

Idegenben is felveszik a kesztyűt bárkivel, de azért láthatóan nehezebben megy nekik távol saját közönségüktől. Két győzelmük, két döntetlenjük és két vereségük van most.

Számukra nagyon jó, hogy sérült és eltiltott nincs a csapatban, a legjobb összeállításban tudják majd őket pályára küldeni. Minden bizonnyal egy védekező felfogású csapat áll ki, a taktika hasonlíthat majd a Haugesund elleni meccsen látottakra, 3-4-1-2-es formáció, ahol a két szélső szárnyvédő a kontrákban segédkezik, egyébként viszont hátul lesznek, stabilizálva a védekezést.

A várható kezdőcsapat:

Grytebust – Golubovic, Serbecic, Andersen – Rafn, Barmen, Nenass, Dybvik Maatta – Nordli, Kallevag – Haugen

Tippelde

Egyelőre nem tűnik olyan erősnek a Bodö, de lehet, hogy csak egy kis idő kell nekik. Az Aalesund egyelőre kellemes csalódás, de újoncként nem biztos, hogy ez a forma tartható.

Arra számítunk, hogy a Bodö megszerzi második győzelmét hazai pályán, miközben mindkét csapat a hálóba talál, a sárga-feketék védelme nem olyan bombabiztos, ez látszik a statisztikáknál is.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.64 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.66 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.66 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső