Bologna – Genoa: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 20.
Bologna
Teljesítmény:
V N D N V
  • Renato dall Ara
  • Szeptember 21. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Genoa
Teljesítmény:
V N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Véget ért a hétvége, és nem pihenhetünk, mert hétközi fordulót rendeznek szinte mindegyik top bajnokságban. Azért is jön jól ez nekünk, mert a hétvége ezúttal rosszul sikerült, néha sajnos van ilyen, hogy semmi nem akar összejönni.

Nem csüggedünk, megyünk tovább, a keddi napon rendezik a Bologna – Genoa találkozót, velük kezdünk. A hazaiak a hétvégén hatalmas pofonba futottak bele, a címvédő Inter a San Siroban 6-1-re intézte el az eddig veretlen Mihajlovic fiúkat, a Genoa szintén vereséget szenvedett, ők hazai pályán kaptak ki a Fiorentinától.

A hazaiak eddig veretlenül nyomultak az új idényben, a Genoa ugyanezt nem mondhatja el magáról, négyből három meccsüket is elveszítették. És mégis előrébb állnak a tabellán, mint a Juventus…

A fogadóirodák szerint a mérkőzés esélyese a Bologna, ami érthető, még a nagy vereség dacára is. Vagy épp pont azért. Azt a csorbát ki kell köszörülni minél előbb, a Genoa pedig ideális alany lehet ehhez.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Inter – Bologna: 6-1

G.: Dzeko (2), Martinez, Skriniar, Barella, Vecino ill. Theate

A Bajnokok Ligájában történt blama után Simone Inzaghiék számára csak a győzelem volt elfogadható, így valamennyire ki tudták engesztelni a szurkolóikat. A Real Madrid ellen rengeteg helyzetük volt, azonban semmi nem ment be. Hát, most kiszakadt a gólzsák…

A kezdők:

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Vecino, Dimarco – Martinez, Correa

Bologna:

Skorupski – De Silvestri, Medel, Bonifazi, Hickey – Dominguez, Svanberg – Skov Olsen, Soriano, Sansone – Arnautovic

Nem szégyen a jobbtól kikapni, az kétségtelen, hogy a nerazzurri a jobb csapat. Meg is mutatták, hogy ez valóban így van, igazi gólfesztivált rendeztek szombaton koraeste. A Real Madrid elleni meccshez képest voltak változtatások: Nem volt a kezdőben Darmian, Calhanoglu, Perisic és Dzeko sem, a helyükre Dumfries, Vecino, Dimarco és Correa kerültek.

A vezetés megszerzéséhez összesen hat percre volt szüksége a házigazdának. Ekkor Denzel Dumfries szélről betett labdáját Lautaro Martinez lőtte be közelről. A gólhoz a teljes bolognai védelem asszisztált.

Lett volna lehetőség az egyenlítésre, Roberto Soriano lövését Handanovic jobb kézzel ütötte ki, majd a kipattanót meg Nicola Sansone durrantotta mellé. Ígéretes volt pedig.

Egyenlítés helyett az Inter talált újra a kapuba, egy jobboldali Dimarco szögletet bólintott a kapu közepébe Milan Skriniar, aki a királyi gárda elleni meccs egyik legjobbja volt.

A második gólt rögtön a harmadik követte, a vendégek védelme ismét nem állt a helyzet magaslatán, ezt Nicoló Barella használta ki.

A második félidő sem sült el jobban a vendégek számára, ebben a játékrészben is három gólt kaptak.

A negyediket Matias Vecino szerezte tíz perccel a második félidő kezdése után, a kegyelemdöfést pedig Edin Dzeko duplája jelentette.

A Bologna ugyan tudott szépíteni a meccs vége előtt pár perccel – Arthur Theate révén -, de ez még szépségtapasznak is kevés volt. Zilált volt a bolognai védelem, Skorupski is legalább két gólban benne volt, az eddigi magabiztos játéknak nyoma sem volt… Lesz dolga Mihajlovic mesternek, maradjunk annyiban.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.12.Serie A
bologna
0:2
genoa
Serie A
2021.01.09.Serie A
genoa
2:0
bologna
Serie A
2020.02.15.Serie A
bologna
0:3
genoa
Serie A
2019.09.25.Serie A
genoa
0:0
bologna
Serie A
2019.02.10.Serie A
bologna
1:1
genoa
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Genoa – Fiorentina: 1-2

G.: Criscito ill. Saponara, Bonaventura

A Cagliari felett aratott győzelem nagyon értékes volt, a szurkolók reménykedtek, hogy az övéik megérkeztek a bajnokságba, ám megint üres kézzel kellett elhagyniuk a pályát, ugyanis a violák két második félidős góllal föléjük kerekedtek.

A kezdők:

Genoa:

Sirigu – Cambiaso, Vanheusden, Maksimovic, Criscito – Badelj, Toure – Melegoni, Rovella, Fares – Destro

Fiorentina:

Dragowski – Odriozola, Martinez Quarta, Igor, Biraghi – Bonaventura, Pulgar, Castrovilli – Callejon, Vlahovic, González

A fehérben játszó violák Cristiano Biraghi révén veszélyeztettek először, a balbekk szabadrúgását Sirigu tolta ki. Mérgelődött egy sort a hátvéd, ő már félig bent látta saját lövését. Akadt helyzet a túloldalon is, egy rövidre szabott hazaadást Mattia Destro próbált beemelni a kapuba, de Dragowski kapus bal kezében elakadt a játékszer.

Az első félidőben sokkal inkább érvényesült a vendégek akarata, de az ilyen védelmi megingásokat könnyedén ki is használhatta volna a házigazda Genoa.

Az első félidőben még egy nagyobb helyzet volt, Giacomo Bonaventura megpattanó kísérletét védte nagy bravúrral Sirigu.

A félidő gól nélkül zárult, a második játékrészben 15 percet kellett várni az első gólra. Nem kis találat volt, amelynek szerzője az a Riccardo Saponara volt, akit a félidőben küldtek pályára Nicolás Iván González helyett. A szélső a tizenhatos sarkáról akasztott hatalmas gólt a Genoa kapujába.

A lefújás előtt bebiztosította győzelmét a vendég Fiorentina, Saponara ezúttal gólpasszt adott, a gólszerző pedig Giacomo Bonaventura volt.

Nem maradt gól nélkül a Genoa, a 98. percben Domenico Criscito büntetőből szépített.

Az 1-2 azt jelentette, hogy a Genoa negyedik meccsén harmadszor ballagott le a zöld gyepről üres kézzel.

Összefoglalás

Általában az összefoglalást a hiányzókkal szoktam kezdeni, most sem térek el ettől: A hazaiaktól Jerdy Schouten és Kingsley Michael bizonyosan nem szerepel majd, a Genoától egyedül Francesco Cassata nem tudja vállalni a játékot.

Nincs könnyű helyzetben Sinisa Mihajlovic, nem könnyű eldönteni, hogy Marko Arnautovic mögött kik kapjanak szerepet. Roberto Soriano, Nicola Sansone, Andreas Skov Olsen, Riccardo Orsolini és Mussa Barrow is esélyes, egyelőre megjósolhatatlan, melyik három támadó fog szerepet kapni az osztrák mögött.

A másik oldalon az a nagy kérdés, hogy Mattia Destro fog-e centerként kezdeni vagy sem. A Fiorentina ellen hamar lecserélték, lehetséges, hogy eljött a fiatal Yahya Kallon ideje, esetleg Goran Pandev kapja meg az esélyt?

Az utóbbi időben nem kényeztettek minket el gólokkal, ötből négyszer is 2,5 gól alatti eredmény született, és ami viszonylag meglepő, hogy ötből három meccset a Genoa nyert meg, kettő végződött döntetlennel, a Bologna utoljára 2018. februárjában tudott nyerni.

Ha a Bologna védelme ugyanolyan lesz, mint az Inter ellen, akkor azt bizonyára a Genoa is kihasználhatja. És a gólszerzés eddig nem okozott problémát a csapatoknak, szinte minden alkalommal sikerült betalálni az ellenfél hálójába, emiatt most a múlttal nem törődünk, és arra fogadunk, hogy mindkét fél betalál.

A másik tippünk, hogy a hazaiak megnyerik a találkozót. Jellemzően nem megy idegenben a Genoának, nem csak idén, tavaly is kifejezetten gyengék voltak saját stadionjuktól távol. Az Inter elleni vereség biztosan jó ébresztő volt a játékosok számára, Mihajlovictól is megkapták a magukét, így ezen a találkozón kettőzött erővel fognak küzdeni.

Megcélozzuk így az over 2,5-et is, hiszen, ha azt várjuk, hogy mindketten betaláljanak, illetve nyer a Bologna, akkor az legalább 3 gól…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső