Bordeaux – Metz: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 25.
Bordeaux
Teljesítmény:
V D V V V
  • Matmut Atlantique
  • Február 27. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Metz
Teljesítmény:
N V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy francia meccset is belecsempésztem a mai kínálatba, méghozzá abból a fajtából, ahol nem a biztosra megyünk. Mert ez egy baromira háromesélyes meccs, lássuk be. A Bordeaux – Metz találkozón nincs könnyű tipp, így kicsit kockáztatni fogunk, de mindenképp az a cél, hogy megtaláljuk a leghelyesebb megoldást.

Egyikük – a Bordeaux – a középmezőny tagja, és a formájuk sem… Kielégítő, maradjunk ennél a szónál. A Metz szereplése viszont bizakodással töltheti el a szurkolókat, jelenleg az EKL (azaz Európa Konferencia Liga) selejtezőért vannak harcban, de nem lesz könnyű dolguk. És mivel a szezon elején őket inkább a tabella hátsó fertályába várták, már ez az eredmény is elégedettséggel tölthet el mindenkit.

Viszont – mint mindig – evés közben jön meg az étvágy, szóval semmi különleges nincs abban, hogy a játékosok sokkal ambíciózusabb célokat fogalmaztak meg maguknak.

Attól függetlenül, hogy milyen gyengén szerepel a Bordeaux, a bukik őket tartják a favoritnak. Derítsük ki, hogy miért!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nimes – Bordeaux

A Ligue 1-ben nem csak az élmezőnyben nagy a csata, de a Lorient – Nimes – Nantes – Dijon kvartettnek köszönhetően a kiesés elleni harc is nagy izgalmakat fog tartogatni. Bár talán utóbbinak van a legkevesebb esélye kiharcolni a bentmaradást, a többi három csapat fej-fej mellett halad.

Egyszer-egyszer elkapják a fonalat, és az addigi elképzeléseket felrúgják. Így tett most a Nimes, akik előbb a kiesési rangadón legyőzték a Dijont, majd ezúttal a Bordeaux-t is, de a hétközi Lorient elleni hatpontos meccsből is győztesen kerültek ki.

Az eddig nagyot menetelő Lorient így megint visszazuhant az utolsó előtti helyre.

Maradjunk viszont most ennél a meccsünknél.

A Nimes kezdett jobban, és már az első akció végén gólt ünnepelhettek: Egy labdaszerzés után Birger Meling iramodott meg a bordeaux-i kapu felé, és a vendégek teljesen el voltak csúszva, össze-vissza helyezkedtek. Ezt tudta kihasználni a Nimes, Meling – Ferhat – Meling összjáték végén a védő lőtte ki a jobb alsót. Szép gól volt, de kellett hozzá az ellenfél tesze-tosza helyezkedése is.

Ezután a kapusok percei következtek, Adli Reynet-t tesztelte, Birger Meling pedig Costilt. Mindkét kapus köszönte szépen a próbát, sikerrel vették az akadályokat.

A fordulás után megint közel járt a gólhoz a Bordeaux, köszönhetően Benrahou könnyelműségének, de Reynet kisegítette társát, és kétszer is hatalmas védéssel mentette meg a csapatát.

A 68. percben kulcsmomentumához érkezett a meccs, a csereként beállt Aribi léphetett meg egy kiugratással, az őt követő Benito pedig hátulról csúszott rá a Nimes játékosára. Rendben, egy picikét belepöccintett a védő a labdába, de a játékvezetők sosem szerették, ha valaki hátulról csúszik rá az ellenfelére. Nem igazán lehet vitatkozni Delajod döntésével, aki azonnal leküldte Benitot a pályáról.

És ezt három perccel később ki is használta a Nimes, Ripart fejelte be Eliasson szabadrúgását.

Alakulhatott volna máshogy is ez a meccs, de a kiállítás után már nem maradt esélye a vendégeknek.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.06.Ligue 1
metz
0:0
bordeaux
Ligue 1
2020.02.08.Ligue 1
metz
1:2
bordeaux
Ligue 1
2019.09.14.Ligue 1
bordeaux
2:0
metz
Ligue 1
2018.05.19.Ligue 1
metz
0:4
bordeaux
Ligue 1
2017.08.12.Ligue 1
bordeaux
2:0
metz
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nice – Metz

Előzetesen mindenki a Nice csapatát tartotta esélyesnek, hiszen bár kikaptak az előző két meccsükön, meg tudták szorongatni a PSG-t és a Marseillet is. A Metz viszont újra bebizonyította, hogy komolyan kell venni őket, és mindhárom pontot elhozta Nizzából.

Gyorsan kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, akik egyébként még ilyen arányban is megérdemelten vezettek, a Nice-nek köze sem volt az első félidőhöz.

A Metz viszont nagyon akart, nagyon támadtak és két támadásuk után is középkezdéssel indult tovább a meccs. Először Kouyate, a belső védő egy szöglet után kotort bele a labdába, ami a hálóban kötött ki, majd Gueye fejelte be Udol beadását.

A fordulás után viszont változott a játék képe, a Nice feltámadt, és beszorította az ellenfelet. A 61. percben összejött a szépítés is Gouri hidegvérrel, panenkázva emelte kapuba a büntetőt, amit ő maga harcolt ki.

Hiába az őrületes mezőnyfölény, hiába a viszonylag korai szépítés, nem tudta már többször bevenni a kaput a Nice, maradt az 1-2.

Összefoglalás

Szóval, bontsuk csak ki, mi lehet az oka annak, hogy a gyengén szereplő Bordeaux esélyesebbnek tűnik. A Nice ellen egy jó félidő elég volt a Metznek, de nagyon meleg volt a pite, és nem sokon múlt, hogy három helyett egy vagy nulla ponttal távozzanak az Allianz Rivierából.

És újra itt egy idegenbeli meccs. Nem szerepel rosszul idegenben a Metz, 5-4-4-gyel állnak, pontosan ugyanúgy, mint a Bordeaux saját pályáján. Két csatáruk is sérült, Nguette és Niana összesen kilenc gólt szereztek, Nguette konkrétan a házi gólkirály a maga hat találatával.

Rajtuk kívül még Pajot sérült, de ő csak nyolc alkalommal lépett pályára, nem hívhatjuk kulcsembernek.

A Bordeaux-nál Benito eltiltott papíron, bár a Transfermarkt oldalán nem írják, hogy ki kellene hagynia a mérkőzést. Azt viszont szinte biztosra mondhatom, hogy Otávio nem fog helyet kapni a keretben, és nem önszántából.

Korábbi mérkőzéseiken túlnyomórészt kevésgólos eredményeket találunk, legutóbb gólnélküli döntetlent játszottak.

Most is valami ilyesmire gondoltam, egy 0-0 vagy 1-1 reális eredmény lehet. Vagy a Metz megint meglepi a világot? Szombaton kora délután meglátjuk, de én maradok a góloknál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső