Borussia Dortmund – Augsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 01.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N V N N N
  • Signal Iduna Park
  • Október 02. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Augsburg
Teljesítmény:
V N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az angol meccsek után Németország felé vesszük az irányt, innen is három mérkőzést hoztunk számotokra. Elsőként a Borussia Dortmund – Augsburg találkozót fogjuk kivesézni, aztán megyünk tovább, lesz egy nagyobb rangadó is a Bundesligában.

A Dortmund három mérkőzésből álló veretlenségi szériáját legutóbb a Borussia Mönchengladbach tette nullára, Marco Rose tehát előző csapatától szenvedett 1-0-s vereséget.

Közben az Augsburg Freiburgba látogatott, a meccs érdemi része még akkor zajlott le, amikor Sallai Roland a kispadon ült, a Freiburg játékosai három gólt pakoltak be az Augsburg kapujába.

A vendégek a Signal Iduna Parkban sok sikert nem könyvelhetnek el, egyedül 2015-ben tudtak egy szűk, 1-0-s győzelmet elérni, azon kívül a meccsek döntő részét a Dortmund nyeri.

A sárga-feketék a Bajnokok Ligájában is remekül állnak, két fordulót követően továbbjutó helyről várják a folytatást, a Besiktas után a Sporting CP sem jelentett akadályt Erling Haalandék számára. Aki mondjuk ezt a meccset pont kihagyta sérülés miatt… És valószínűleg szombatra sem épül fel… De erről majd később!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund: 1-0

G.: Zakaria

A két csapattól nem áll távol a gólzáporos mérkőzés, ám ezúttal nem tudták feltörni egymás védelmét. Vagyis fel tudták, összesen egyszer, ez pedig elegendő volt a három pont begyűjtésére. Az is közrejátszott a hazai győzelemben, hogy több mint egy félidőt emberhátrányban kellett eltöltenie a Dortmundnak, valamint az, hogy rengeteg sérültje volt Marco Rosénak.

A kezdők:

Borussia Mönchengladbach:

Sommer – Ginter, Elvedi, Jantschke – Scally, Zakaria, Koné, Netz – Hofmann, Embolo – Stindl

Borussia Dortmund:

Kobel – Akanji, Pongracic, Hummels – Meunier, Bellingham, Witsel, Dahoud, Guerreiro – Moukoko, Malen

Erling Haaland és Marco Reus nélkül volt kénytelen játszani a Dortmund, elől két fiatal próbálta meg bevenni a rutinos Yann Sommer hálóját.

Az elődőkkel ellentétben ez nem volt egy kifejezetten „ereszdelahajam” meccs, helyzeteket alig-alig láthattunk. Youssoufa Moukoko, a Dortmund szemtelenül fiatal támadója a 18. percben próbálkozott, ám lövése messze elkerülte a kaput.

Sokáig csak a mezőnyben harcoltak egymással a felek, a következő lövésre a 37. percig kellett várnunk. Ekkor Denis Zakaria, a Gladbach középpályása keveredett a tizenhatoson belülre, az ide-oda pattogó labdát ő találta meg leghamarabb, majd a kapu jobb oldalába lőtt.

Nem volt elég az, hogy a Dortmund gólhátrányba került, három perccel később az emberhátrány is összejött. Mahmoud Dahoud egy sárga lap tudatában lépett oda csúnyán a labdát fedező Joe Scallynak, a játékvezető nem gondolkozott sokat, kiállította a belső középpályást.

A második félidőben a Gladbach nem kockáztatott, nem akarta nagyon megverni a Borussia Dortmundot, az 1-0-ért pont ugyanannyi pont jár, mint egy 3-4 gólos győzelemért. A Dortmund pedig simán képes lenne arra, hogy még tíz emberrel is egyenlítsen.

Jonas Hofmann kapáslövése – szinte az alapvonalról – majdnem beakadt, ami minden bizonnyal le is zárta volna a találkozót, de Gregor Kobel hatalmas vetődéssel védett.

A legvégén jöhetett volna a slusszpoén, már a hosszabbításban jártunk, amikor Yann Sommer egy balról érkező beadást pont Thorgan Hazard elé ütött. A belga játékos egy kicsit meglepődött a lehetőségen, reflexből fejelt bele a labdába, ami a háló tetején landolt. Az ifjabb Hazard is tudta, mekkora esélyt puskázott el, arcát a kezébe temetve rogyott a földre.

Sajnos ez az idei Gladbach – Dortmund nem a rengeteg gólról volt híres, de véleményem szerint így sem panaszkodhatnak azok, akik követték a találkozót.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.30.Bundesliga
dortmund
3:1
augsburg
Bundesliga
2020.09.26.Bundesliga
augsburg
2:0
dortmund
Bundesliga
2020.01.18.Bundesliga
augsburg
3:5
dortmund
Bundesliga
2019.08.17.Bundesliga
dortmund
5:1
augsburg
Bundesliga
2019.03.01.Bundesliga
augsburg
2:1
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg – Augsburg: 3-0

G.: Kübler, Höler, Grifo

Nem áll jól az Augsburg szénája, de sok szurkolójuk reménykedett egyfajta feltámadásban, mivel az előző héten hazai pályán vették el a három pontot a Borussia Mönchengladbach együttesétől. Most azonban a valóság szembejött és megerősítést nyert, hogy kőkemény dolga lesz idén a csapatnak, ha bent akarnak maradni. Jelen pillanatban nem sok gyengébb csapat van náluk a Bundesligában…

A kezdők:

Freiburg:

Flekken – Gulde, Lienhart, Schlotterbeck – Kübler, Eggestein, Höfler, Günter – Jeong, Höler, Grifo

Augsburg:

Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw, Oxford – Framberger, Hahn, Dorsch, Caligiuri, Pedersen – Niederlechner, Vargas

Utolsó mérkőzésüket játszották a freiburgiak legendás, ikonikus stadionjukban, a Schwarzwald Arénában (vagy Dreisamstadionban), a következő meccseket már az új arénában vívják meg. A 14 ezer néző előtt lejátszott találkozó méltó befejezést hozott, a Freiburg ugyanis nagyon simán nyert.

Már a hatodik percben vezetéshez jutottak, Christian Günter került helyzetbe a tizenhatoson belül, azt még védeni tudta Gikiewicz, de rossz helyre paskolt, a túloldalon érkező Lukas Küblernek csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Gyönyörű góllal növelték aztán előnyüket a hazaiak, Lucas Höler már magával a labdaátvétellel becsapott két védőt és gólhelyzetbe került, a szituációt elegánsan oldotta meg, bokából emelte át a kifutó kapust.

És még a félidő vége előtt háromra nőtt a különbség, mert gólt szerzett Vincenzo Grifo is, méghozzá tizenegyesből. A büntető azért járt, mert Rafael Framberger egy becsúszás során kézzel blokkolta a labdát.

Várható volt, hogy a Freiburg a második félidőben sem áll le, ugyanis egyetlen találatra voltak az ezer góltól, amit itt, ebben az arénában valaha szereztek a hazaiak. Volt is lehetőség bőven, Jeong mellett betalálhatott volna még egyszer Grifo, valamint a csereként beállt Ermedin Demirovic. Végül azonban nem jött ez össze, pedig az Augsburg hálás ellenfél volt, nem nagyon támadtak…

A lefújás után örömünnep kezdődött, szépen búcsúsztattak el egy olyan stadiont, ami sok örömöt látott karrierje során.

Összefoglalás

A sérültek száma nem csökkent Dortmundban, biztosan nem játszik majd a Dan-Axel Zagadou, Marcel Schmelzer páros, valamint Emre Can és Mateu Morey sem. Erling Haaland, Gio Reyna, Julian Brandt és Thomas Meunier játéka szintén kétséges, míg Mahmoud Dahoud eltiltott.

Ami jó hír, hogy Marco Reus visszatérhet, ő nagyon kell oda a középpálya és a támadó sor közé. Elől minden bizonnyal Donyell Malen és Thorgan Hazard fog kezdeni.

Az Augsburgnál Iago, Felix Uduokhai és Alfred Finnbogason nem szerepelhet majd az előzetes hírek szerint.

2020. szeptemberében az Augsburg nyerni tudott a Dortmund ellen, de akkor nekik is jobban ment, illetve hazai környezetben voltak. A Signal Iduna Park viszont nem az ő pályájuk, semmilyen értelemben.

Bár a sárga-feketék sok gólt kaptak ebben az idényben, valahogy nem gondolnánk, hogy ez a gyengécske Augsburg akár csak egyszer be tudna találni Gregor Kobelnek… Az biztosnak tűnik, hogy a mérkőzést a hazaiak nyerik, de számomra nem tiszta, hogy mennyivel. Haaland nélkül azért akad a lemez, ez látszik a dortmundi eredményeken.

A tippem ezúttal az, hogy a Dortmund nyeri az összecsapást, emellett az, hogy 2,5 gólnál kevesebb születik, és a gólt/gólokat csak a Dortmund szerzi. Viszont érdemes majd figyelni az összeállításokat, ha a norvég gólgép ott van, akkor az under 2,5-et húzzátok ki a listátokról!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső