Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 19.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N N N N N
  • Signal Iduna Park
  • Május 22. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
D D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Négy spanyol elsőosztályú meccs után átnyergelünk a németekhez, ott is az utolsó forduló következik. Itt is nagyjából a kártyák leosztásra kerültek, egy-két nyitott kérdésünk van már csak. Ugye a bajnok a Bayern München lett, az is eldőlt, hogy Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik ezüstéremmel zár, a Hertha BSC bent maradt, a Schalke pedig kiesett.

Hogy ki lesz a bronzérmes? Hogy ki megy még a gelsenkircheniekkel a BuLi 2-be? Hogy kié lesz az EKL indulás? Na, ezekre még nem kaptunk választ.

A Dortmund – Wolfsburg hármas között dől majd el, hogy ki állhat fel a dobogó legalsó fokára, és ez lesz Edin Terzic utolsó mérkőzése. Terzic Lucien Favre-tól vette át a stafétát, és a kezdeti nehézségek után a csapat rettenetesen összekapta magát, megérdemelnék a harmadik helyet. A Wolfsburg nem kevésbé…

A Leverkusennek sikerült előrébb jönnie, tehát az Európa Liga már zsebben, ahogy tavaly is.

Lássuk, szépen búcsúzik-e Edin Terzic, mielőtt Marco Rose átveszi a helyét! Jöjjön a Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen meccs!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Mainz – Borussia Dortmund

Szalai Ádám csak a kispadon kezdett a Dortmund ellen, de valószínűleg ő sem tudott volna segíteni a bombaformába kerülő, friss kupagyőztes sárga-feketék ellen. Egyébként a magyar válogatott csapatkapitánya a 72. percben állt be.

Bo Svensson szabályosan csodát tett. Ő volt a csapat negyedik vezetőedzője ebben az idényben, és sokáig úgy tűnt, hogy a Schalke mellett ők is simán búcsúznak. Aztán tessék, már a forduló előtt bebiztosították a bent maradásukat.

Mivel a Dortmundnak kellett a három pont, így nem bízták a dolgokat a véletlenre. Raphael Guerreiro és Marco Reus lőtt gólt az első félidőben, mindkét esetben Jadon Sancho adta a gólpasszt.

Svensson a félidőben kettőt cserélt, de nem tudták felülmúlni Haalandékat. És ha már a norvég szóba került. Ő volt a harmadik vendégtalálat előkészítője, a befejező pedig Julian Brandt, aki előbb elhúzta a labdát Dahmen mellett, és úgy passzolt a hálóba.

A találkozó legvégén, már a hosszabbításban beköszönt Robin Quaison is, a Mainz talán legértékesebb játékosa. Egy tizenegyesre volt szükség ehhez, amit a játékvezető videózás után ítélt meg, Thorgan Hazard kezezett.

A vége így is sima, a Dortmund harcban a harmadik helyért, nem kell mást tennie, mint legyőzni a Leverkusen együttesét.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.19.Bundesliga
bayer leverkusen
2:1
dortmund
Bundesliga
2020.02.08.Bundesliga
bayer leverkusen
4:3
dortmund
Bundesliga
2019.09.14.Bundesliga
dortmund
4:0
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.02.24.Bundesliga
dortmund
3:2
bayer leverkusen
Bundesliga
2018.09.29.Bundesliga
bayer leverkusen
2:4
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayer Leverkusen – Union Berlin

Egy esetleges fővárosi győzelem még hozhatott volna izgalmakat az utolsó fordulóra – a gyógyszergyáriaknak -, de végül nem sikerült nyerni… Igazából egyik csapatnak sem, mert 1-1-gyel utaztak haza a srácok.

A meccs esélyesének persze a Leverkusen számított, noha az Union jelentős fejlődésen ment keresztül, tavalyhoz képest mindenképp.

Megkapták a figyelmeztetést a hazaiak, mivel már korán vezetéshez jutott az Union. Robert Andrich centerezését Max Kruse passzolta be, de az asszisztens megmentette Hannes Wolfékat, a gólpasszt adó Andrich lesen állt. Az ítélet pedig jogos volt.

Teljesen kiegyenlített volt a találkozó minden tekintetben, de egy szerencsés találatnak köszönhetően a 26. percben vezetéshez jutott a Leverkusen. Nadiem Amiri a tizenhatos sarkáról eresztett el egy lapos lövést, amibe belevetődött Robin Knoche, de olyan szerencsétlenül, hogy pont Florian Wirtz elé pattant a labda, ő pedig körülbelül negyven centiről nem hibázta el a ziccert.

Urs Fischer a szünet után együtt küldte pályára a Taiwo Awoniyi – Joel Pohjanpalo – Sheraldo Becker csatártriót, reménykedve az egyenlítésben. Ez végül a finn játékosnak sikerült, egy kipattanót vágott a kapuba, majd finn hidegvérrel ünnepelte gólját.

A gyógyszergyáriak aztán közelítve a lefújáshoz kétszer is veszélyeztettek, előbb Moussa Diaby találta el felsőkapufát – mivel Andreas Luthe oda ütötte a lövést -, majd Karim Bellarabi lépett meg egy kiugratással, de hiába várta Gray és Diaby középen a passzt, egy védő szögletre tudott menteni.

A meccs elején egyébként Lars és Sven Bendert, a hazaiak legendás ikerpárosát elbúcsúztatták, mindketten szögre akasztják a csukát a szezon végeztével. Svennek megadatott, hogy még egyszer pályára lépjen otthonukban, Larsnak sajnos nem, ő a sérülése miatt nem kapta meg ezt az ajándékot. Számára az utolsó meccs január 23-án, a Wolfsburg ellen volt.

Az eredmény maradt 1-1, a Leverkusen sorsa eldőlt, viszont az Unionnak minden az utolsó fordulótól függ.

Összefoglalás

Rangadó ez a javából. Bár a Leverkusen idénre kissé visszaesett – pedig mennyire szépen kezdték az őszt… -, de tavaly nagyot küzdöttek a harmadik helyért a Dortmund meg a Borussia Mönchengladbach együttesével. A sztori végét ismerjük, csak az ötödik hely jött össze.

Idén meg a hatodik, szóval ez a visszaesés nem annyira drámai, főleg, hogy közben elvesztették Kai Havertzet és később Peter Bosz is elhagyta az együttest. Január közepén a BayArénában 2-1-re tudtak nyerni a hazaiak, Diaby és Wirtz góljára csak Brandt tudott válaszolni.

Maradjunk annyiban, hogy a győzelem a Signal Iduna Parkban nem a leverkuseniek mestersége. Az elmúlt öt találkozót zsinórban a hazaiak nyerték, de ha tovább megyünk, akkor sem találunk sok vendégsikert.

Sokan sérültek a hazaiaknál, Schmelzer, Witsel és Zagadou viszonylag régóta, Youssoufa Moukoko március végén, Morey Bauza és Hitz pedig a közelmúltban esett ki.

A vendégektől szintén sokan hiányoznak majd: Arias, Lars Bender, Baumgartlinger, Fosu-Mensah, Alario, Palacios és Sinkgraven.

Lehet ragozni, hogy melyikük a jobb csapat, szerintem ez sokak számára egyértelmű. A forma is a Dortmund mellett szól, ahogy a motiváció – ezt mostanában sokszor használom – is, egyszóval minden adott a sikerhez. Tehát ebből kiderült: Hazai sikerre számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső