Borussia Dortmund – Bayern München: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 02.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N V N V V
  • Signal Iduna Park
  • December 04. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayern München
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tartogattunk mára még egy nagyszerű német meccset, a forduló rangadóját, ahol az első helyezett utazik a második helyezett otthonába. Azaz jön a Borussia Dortmund – Bayern München találkozó. Amely hangulatában bizonyára sokkal szegényebb lesz, mint lehetett volna, ugyanis az omikron variáns németországi megjelenésének következtében a Signal Iduna Parkba eladott 67 ezer belépőt visszaváltották a dortmundi illetékesek, a pénzt visszafizetik a szurkolóknak. Az még nem dőlt el, hogy hányan vehetnek részt a találkozón, az sem, hogy egyáltalán részt vehetnek-e… Az biztos, hogy teltház nem lesz.

Szomorúság ez nekünk meg a hazaiaknak is, illetve a müncheni szurkolóknak is, akik még amiatt is szomorkodhatnak, hogy nem kedvencük, Robert Lewandowski nyerte az Aranylabdát. A Dortmundban is megforduló csatár tökéletes szezont hozott egyénileg, mint egy gép, úgy rúgta a gólokat, de ez sem volt elég Lionel Messivel szemben. Esetleg emlékeztek arra a Family Guy részre, amikor Bryan Cranston tüsszent egyet? És máris a kezében landol egy Emmy-díj? Valamiért ez jutott eszembe, közben persze elismerem az argentin zseni érdemeit…

Szóval, folytassuk a napot a rangadóval, a két együttes akár helyet is cserélhet a tabellán, ugyanis csak egy pont választja el őket egymástól.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – Borussia Dortmund: 1-3

G.: Weghorst ill. Can, Malen, Haaland

A Bajnokok Ligája kiesés után kellett Wolfsburgban, a Volkswagen Arénában pályára lépnie a sárga-feketéknek, egy rakás sérülttel a keretükben. Marco Rose egy dolognak örülhetett: A vártnál hamarabb épült fel Erling Haaland, aki így már a kispadra leülhetett. Az edzőváltás után jó formába kerülő farkasok ellen nehéz meccsre számítottak, végül a kezdeti nehézségek után simán tudtak nyerni.

A kezdők:

Wolfsburg:

Pervan – Lacroix, Guilavogui, Brooks – Baku, Arnold, Vranckx, Roussillon – Lukebakio, Nmecha – Weghorst

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Akanji, Hummels, Schulz – Can, Dahoud – Wolf, Reus, Brandt – Malen

Rémálomszerűen kezdődött a vendégeknek a mérkőzés, mert a Wolfsburg már 120 másodperc után gólt rúgott. Rúgott… Ez erős kifejezés, egy jobboldalon vezetett akció után Baku tette félmagasan középre a labdát, a holland Wout Weghorst pedig mellkasával juttatta a gólvonal mögé. Érdekes gól volt, de ebből is látszik, hogy a támadó egyszerűen gólszerzésre született, bármilyen szorult helyzetben megoldotta a feladatot.

A 17. percben újra Weghorst próbálkozott, ezúttal lábbal, és ezúttal Gregor Kobel hárítani tudott, maradt az 1-0. Egyébként maga az első félidő rendkívül kiegyenlített volt lövések terén, a labdabirtoklás azonban erősen elhúzott a vendégek irányába.

Végül sikerült is egyenlíteni egy tizenegyesből, amit Emre Can rúgott be a kapu jobb oldalába. A büntetőt azért kapták a vendégek, mert Lacroix a tizenhatosra betörő Marco Reus lábát becsúszva eltalálta. Hiába mutatta a védő a labdát, maximum azt mondhatta, hogy „igen, azt nem találtam el”.

Volt dolga egyébként a játékvezetőnek az első félidőben négyszer kellett felmutatnia a sárga színű kártyát, minden esetben hazai játékos kapott figyelmeztetést.

A második félidő kezdése után tíz perccel a Dortmund megfordította a mérkőzést. A Haalandot helyettesítő Donyell Malen 18 méterre a kaputól kapott labdát, megfordult, majd pontosan lőtte ki a jobb alsót, a Casteels helyett védő Pervan nem ért oda.

Aztán jött a pillanat a hajrában, amire minden dortmundi várt. Hét kihagyott találkozó után Erling Braut Haaland ismét pályára lépett. És ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. A 81. percben jártunk, amikor Julian Brandt beadására robbant be, a levegőben úszva lőtte be a Dortmund harmadik gólját. Tényleg egy született gólvágó a fickó…

A Wolfsburg a remek kezdés után bár többet próbálkozott, mégsem tudták már bevenni Kobel kapuját, vereségük törvényszerű volt ezek után.

Előző 5 meccs eredménye
2021.08.17.Német Szuperkupa
dortmund
1:3
bayern münchen
Német Szuperkupa
2021.03.06.Bundesliga
bayern münchen
4:2
dortmund
Bundesliga
2020.11.07.Bundesliga
dortmund
2:3
bayern münchen
Bundesliga
2020.09.30.Német Szuperkupa
dortmund
2:3
bayern münchen
Német Szuperkupa
2020.05.26.Bundesliga
dortmund
0:1
bayern münchen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München – Arminia Bielefeld: 1-0

G.: Sané

A Bayern Münchentől folyamatosan mindenki elvárja a parádés teljesítményt, de közben hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ők is emberből vannak, nem gépek, így mindig nem tudnak kiemelkedőt nyújtani. Felbolydult a világ, amiért kikaptak az Augsburg otthonában, aztán most ismét, mert csak egy góllal verték az Arminia Bielefeldet. Van ilyen, és a lényeg amúgy is a három pont, nem? De!

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Pavard, Upamecano, Lucas, Davies – Goretzka, Tolisso – Coman, Müller, Sané – Lewandowski

Arminia Bielefeld:

Ortega – Brunner, Pieper, Nilsson, Andrade – Wimmer, Schopf, Prietl, Vasiliadis, Okugawa – Klos

A két csapatról rengeteget elmond az a tény, hogy Robert Lewandowski egymaga öttel több gólt rúgott eddig a bajnokságban, mint a teljes vendégcsapat. Az Arminia tavaly is épphogy megúszta a kiesést, és a helyzet idén sem rózsás, céljuk nem lehetett más az Allianz Arénában, mint a tisztes helytállás. Úgy gondoljuk, hogy ezt maximálisan teljesítették.

Mondani sem kell, a Bayern uralta a mérkőzést, de hiába voltak helyzeteik, Ortega mindent megakadályozott, ami gólba tartott. Kezdésnek Thomas Müller gyönyörű lövését, amit szögletre ütött a latinos nevű, de német állampolgárságú portás.

A 16. percben újra szükség volt a bielefeldi kapusra, mert Alphonso Davies úgy hasított keresztül a védőkön, mint forró kés a vajon. Miután már csak a kapus állt vele szemben lövésre szánta el magát, Ortega lábbal mentett szögletre.

Az első félidőben még egy komolyabb Bayern-lehetőség volt, Robert Lewandowski sunyi csavarása centikkel suhant el a kapufa mellett.

A második félidőre a felállás nem változott, a hazaiak támadtak, helyzeteket dolgoztak ki… és kihagytak mindent. A kezdés után közvetlenül Leroy Sané került ziccerbe, okos gurítása végül nem talált kaput, pedig Ortega ezúttal már verve volt.

Igazán nagy bravúr lett volna, ha ezt a nyomást kibírják a vendégek kapott gól nélkül, ám ez aztán nem sikerült. A mindenhol ott levő Leroy Sané a hajrában, a 71. percben 18 méterről lőtte ki a kapu jobb oldalát, erre Ortega mozdulni sem tudott, gyönyörű lövés volt, látványos gól.

A bajoroknak a végén még volt egy kapufájuk, Serge Gnabry lőtte szét a felsőlécet nyolc méterről. A győzelem abszolút megérdemelt, viszont a helyzetkihasználására nem lehet büszke a Nagelsmann-legénység, 23 lövésükből 1 lett gól. De legalább az három pontot ért.

Összefoglalás

Továbbra is sok a sérült a Dortmundnál, ez aggasztó, még ha a legfontosabb játékosukat vissza is kapták már. Marcel Schmelzer, Mateu Morey, Gio Reyna sérüléséhez már úgymond hozzá vagyunk szokva, viszont Jude Bellingham, és Raphael Guerreiro nem rég esett ki. Ott van még a hiányzók között Thorgan Hazard is, aki a belga válogatottnál kapta el a koronavírust, illetve Youssoufa Moukoko, a szupertehetség, aki Favre-nál és Terzicnél játszogatott, Marco Rose viszont egyáltalán nem számol vele. Félő, hogy így meg fog rekedni a játékos a fejlődésben. Pedig – maradjunk annyiban, hogy – nem hiába hasonlítják úton-útfélen Erling Haalandhoz.

Két koronavírus-fertőzött van a Bayernnél, Joshua Kimmich és Eric Maxime Choupo Moting. Mellettük Marcel Sabitzer esett ki, Bouna Sarr, Sven Ulreich és Tanguy Nianzou. Utóbbi játékos 19 éves létére viszonylag sok lehetőséget kapott, de a legtöbbször a kényszer szülte az ő kezdetését.

Jó kis meccseket szokott játszani ez a két gárda, legutóbbi két találkozójuk 3-2-es bajor sikerrel ért véget, de volt itt még 4-0-s siker (szintén a Bayern nyert), szóval nem szokták visszafogni magukat a fiúk. Főleg, hogy a rivalizálás új méreteket öltött, egy Bayern München – Borussia Dortmund (vagy fordítva) mérkőzés már nem csak egy sima meccs, hanem egy Robert Lewandowski – Erling Braut Haaland különmeccs.

Most is ezzel harangozzák be sok helyen, és tény, Haaland újra a kezdőben lesz, ha az egészsége már enged 90 percet játszani.

Természetesen a bukik is tudják, hogy a múltban sokgólos meccseket játszottak, így nevetséges oddson kínálják a fogadásokat, a BTTS és az over 2,5 is 1.30 körül mozog, ami… Hát tényleg nem tudok mást mondani: Vérlázító.

Szerintünk az over 3,5-ben is van fantázia, tartjuk, hogy nem fognak finomkodni a srácok, a Dortmund különösen nem, hazai pályán el kell vernie a Bayernt, ha komolyan gondolja a bajnoki címet. A 2,5 gólt szinte mindig megugorják, remélhetőleg az a plusz egy találat már nem fog gondot okozni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső