Borussia Dortmund – Bayern München: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 07.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N V N V V
  • Signal Iduna Park
  • Október 08. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayern München
Teljesítmény:
N N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem húzom tovább az időt, tudom, hogy sokan várták már ezt a találkozót. A Borussia Dortmund – Bayern München meccs egészen biztosan a szombati játéknap legfontosabb találkozója, és a szurkolók által leginkább várt is.

Nagyon régóta nem tapasztalhattunk olyat, hogy egy ilyen rangadónál sem a Dortmund, sem pedig a Bayern München nem dobogós, idén azonban ez a helyzet. Sokat hibázott már mindkét együttes, a Bayern München tőle teljes mértékben szokatlan módon négy mérkőzésen sem tudott nyerni zsinórban, de egy kicsit megnyugtatták a szurkolóikat az elmúlt egy hétben, hiszen kilencet rúgtak két meccsen, és egyet sem kaptak.

A Dortmund is egy magabiztos győzelemmel készült a szombati találkozóra, viszont ők a bajnokságban váratlan helyen torpantak meg.

Itt lenne a nagy lehetőség a sárga-feketék előtt, lehetne bajnoki címet nyerni, lehetne a Bayern előtt végezni, ám láthatóan Edin Terzic együttese sem áll a legbiztosabb lábakon.

A korábbi találkozók alapján gólgazdag összecsapást várhatnánk, de tegyük hozzá, hogy a két gólgyáros, Robert Lewandowski és Erling Haaland már nem Németországban futballozik, ezáltal az over 3,5 esélye rendesen megcsappant.

Ami a mérkőzés győztesét illeti, dacára, hogy a Signal Iduna Parkban játsszák le a meccset, a sárga-feketék győzelmére több mint négyszeres a szorzó, amit a bukik adnak. A döntetlen majdnem ötös, míg a Bayern München sikerére alig 1.60-at fizetnének a fogadóirodák.

Borussia Dortmund

Akadnak azért bőven problémák a Borussia Dortmundnál, az utóbbi hetekben három vereséget is begyűjtöttek, ebből kettőre nem igazán lehetett számítani. Az edzőváltás után levő, de nagyon gyengélkedő Leipzigtől szenvedték el első vereségüket – az utóbbi időben -, akkor Szoboszlai Dominikék 3-0-ra nyertek. Majd ezt követte a Manchester City elleni idegenbeli BL-meccs, ahol borítékolható volt a vereség, de nagyot küzdöttek a sárga-feketék. Igaz, így is kikaptak, volt játékosuk, Haaland szerezte a győztes gólt.

És most hétvégén, a Köln otthonában kaptak ki, ez tényleg nem volt benne a pakliban. A bakkecskék 1-0-s hátrányból tudtak fordítani a meccsen, miután Julian Brandt találatával megszerezte a vezetést a vesztfáliai együttes.

Ezután jött a feketeleves, és Terzic hiába nyúlt bele a csapatba, nem sikerült, csak zárkózni.

A BL-ben viszont nagyon jó játékot nyújtottak, és a Sevillát 4-1-re verték meg. Mondjuk őket most nem nehéz legyőzni… Meg is buktatták Julen Lopeteguit, és a csoportjukban maximálisra növelték továbbjutási esélyeiket.

A gólok sorát korán indította el Raphael Guerreiro, majd Jude Bellingham és Karim Adeyemi találtak be a félidő előtt. A második félidőben még Julian Brandt is gólt szerzett, nagyon sima győzelem volt ez…

Azt azért nem lehet mondani, hogy Edin Terzicnek ne lennének problémái. Nagyon sok a sérült, most épp heten nem állhatnak rendelkezésre: Marco Reus, Sebastien Haller, Jamie Bynoe-Gittens, Mateu Morey, Mahmoud Dahoud és Gio Reyna.

Jó hír, hogy Kobel és Reus közelít a visszatéréshez, lehet, hogy már tudják vállalni a játékot.

A BL-ben Modeste helyét Moukoko vette át, aki gólt nem szerzett, de jól mozgott, és Terzic egyébként is szeret a fiataloknak esélyt adni, szóval ezúttal is ő játszhat a 34 éves csatár helyett.

A várható kezdőcsapat:

Kobel – Meunier, Hummels, Schlotterbeck, Guerreiro – Malen, Özcan, Bellingham, Brandt – Reus – Moukoko

Egymás elleni meccsek:

A bevezetőben már említettem, hogy a gól alapvető tartozéka volt egy Dortmund és Bayern München közötti összecsapásnak. Igen ám, de akkor még ott szerepelt Erling Haaland és Robert Lewandowski is, ami egy kicsit más megvilágításba helyezi a dolgokat. Mondjuk a Bayernt nézve, nem is annyira hiányzik a lengyel, mert a hétvégi bajnokin és a hétközi BL-meccsen is megszórták az ellenfelüket.

Látványos meccseik voltak a múltban, viszont a Dortmund nem igazán jött ki ezekből jól. Az elmúlt öt meccs mindegyikét a Bayern München nyerte meg, volt, hogy szoros meccsen, volt, hogy azért simábban. Tavaly idegenben 3-2-re nyertek a bőrgatyások, tavasszal pedig 3-1-re.

Az egyik legjobb meccsüket 2021 márciusában játszották, akkor a Bayern München 4-2-re győzött otthon.

Nézzük, mi a helyzet a Signal Iduna Parkkal!

Amikor itt léptek fel a csapatok, a Bayern akkor is uralta a meccseket, ugyanis ötből négyet behúztak, a Dortmund egyedül 2018-ban tudott nyerni.

Nagyon ritka, hogy a két és fél gólt nem érik el, ez utoljára 2020-ban fordult elő, azóta pedig volt hata meccsük…

Előző 5 meccs eredménye
2022.04.23.Bundesliga
bayern münchen
3:1
dortmund
Bundesliga
2021.12.04.Bundesliga
dortmund
2:3
bayern münchen
Bundesliga
2021.08.17.Német Kupa
dortmund
1:3
bayern münchen
Német Kupa
2021.03.06.Bundesliga
bayern münchen
4:2
dortmund
Bundesliga
2020.11.07.Bundesliga
dortmund
2:3
bayern münchen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München

Julian Nagelsmann csapata észbe kapott, és négy nyeretlen meccs után elkezdték szállítani a győzelmeket. Elég ciki volt, három döntetlen után az Augsburgtól kaptak ki, amikor már válságstáb ült össze, Münchenben nem ehhez vannak hozzászokva. Szóba került, hogy Nagelsmannt kirúgják, kerül, amibe kerül, és az épp csapat nélkül levő Thomas Tuchelt nevezik ki, bár lehet, hogy ez nem volt több egy sima újságírói kacsánál.

De Nagelsmann megértette a fiúkkal, hogy ez kevés lesz, és jönnek is azóta a győzelmek. A Bayer Leverkusen elleni mérkőzést 4-0-ra nyerték meg, de rúghattak volna többet is, valamint a Viktoria Plzennel játszottak a BL-ben, ahol ötig meg sem álltak. Itt is lehetett volna sokkal komolyabb arányú a győzelem…

Furcsa, hogy nem vezetik a tabellát, a négy nyeretlen meccset a többiek ki tudták használni. Végre egy kis izgalom a Bundesligában…

A Bayern München most a harmadik, az Union Berlin és a Freiburg előzi őket. De egy győzelem elég lehet ahhoz, hogy visszakerüljenek az élre. Ehhez kell a Stuttgart meg a Hertha, nekik kéne megverni az élen állókat.

Idegenben a München két meccset nyert meg, egyszer ikszelt és egyszer kapott ki.

Nemrégiben Thomas Müller és Joshua Kimmich pozitív koronavírustesztet produkált, ami miatt ki kellett hagyniuk egy hetet, de már visszatérhetnek. Kingsley Coman is hamarosan már játszhat. A francia játékos mind a kilenc mérkőzésén győzött a Dortmund ellen, amin pályára lépett. Szóval nagy szükség lenne rá…

A csapatból még hiányozni fog Lucas Hernández és Bouna Sarr sérülés miatt.

A várható kezdőcsapat:

Neuer – Pavard, de Ligt, Upamecano, Davies – Kimmich, Sabitzer – Mülller, Musiala, Sané – Mané

Tippelde

Most is megvan a lehetősége egy komoly gólzápornak, de azt inkább a vendégektől kell várni. Ők Lewandowski nélkül is nagy arányú győzelmeket képesek aratni, azonban a Dortmundból nagyon hiányzik Erling Haaland.

Véleményem szerint a Bayern München meg fogja nyerni a találkozót, és közben llesznek gólok is. Igyekszünk kockáztatni most egy kicsit, három és fél gól fölé tesszük a rangadót.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.92 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.90 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.90 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső