Borussia Dortmund – Club Brugge: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 23.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N V N N N
  • Signal Iduna Park
  • November 24. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Club Brugge
Teljesítmény:
N N V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Új hét, új meccsek, újra Bajnokok Ligája. A csoportkör felén már túl vagyunk, így nagyjából már kirajzolódtak az erőviszonyok. Indulnak a visszavágók, elsőként a Borussia Dortmund – Club Brugge találkozót hoztam nektek.

Nem valószínű, hogy ez lesz a forduló legizgalmasabb mérkőzése, de a gólok miatt látok benne fantáziát, eléggé megindult felfelé a Dortmund. Gondolok itt a Hertha elleni meccsükre, amelyet majd egy kicsit részletesebben is kifejtek. A Club Brugge, jelenleg a harmadik helyen áll, bár közel van a Laziohoz és a Dortmundhoz, de reálisabb, hogy a harmadik helyért fognak csatázni a Zenittel. Előnyben vannak, hiszen idegenben megverték őket. Egy újabb Zenit vereség esetén saját kezükben lesz a sorsuk. Ha hazai pályán is nyernek, akkor az Európa Liga meglesz.

Álmodhatnak a belgák többről? Van esély megelőzni az olaszokat vagy a németeket? Nem tudhatjuk, voltak már a Bajnokok Ligája idei kiírásában meglepetések.

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Club Brugge – Borussia Dortmund

Ha csak a végeredményre nézünk rá, azt gondolhatjuk, hogy nagyon sima meccsen nyertek a sárga-feketék, holott a Brugge támadásaiban is volt veszély, csak épp nem voltak eredményesek. Az meg azért fontos, ha egy csapat meccset akar nyerni. Pláne a Dortmund ellen illik kihasználni a lehetőségeket, mert az ő támadóik bizony nagyon veszélyesek, borítékolható volt, hogy a Reyna, Hazard, Haaland trióból valaki vagy valakik gólt fognak szerezni. Utóbbi kettő végül be is talált, és már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa, miután a 14., a 18. és a 32. percben gólt szereztek a németek.

Az első gólt megelőző időszakban mindkét fél ejutott a másik kapujáig, nagyon veszélyes lehetőség viszont nem alakult ki, sem Bürkinek, sem Mignolet-nek nem kellett játékba avatkozni. A 14. percben utóbbi hozta össze a dortmundiak vezető találatát: Gio Reyna baloldali beadására elindult, de nem tudta fogni, csak ujjheggyel kijjebb tessékelni, pechjére ott volt Thorgan Hazard, aki köszönte a lehetőséget és a kapu közepébe lőtt. Mignolet hiába igyekezett hárítani, ismét csak beleérni tudott a labdába.

Négy perccel később rezzent ismét a hazaiak hálója: Axel Witsel fejelt középre Haalandhoz, aki az első kísérletét még a kapusba fejelte, de a kipattanó is hozzá került, lábbal már nem hibázott. Újabb szerencsétlen találat, ami könnyen megelőzhető lett volna, illetve egy kis szerencsére is szükség lett volna.

Thorgan Hazard-nak volt még egy jó kapáslövése, de pont Mignolet kezébe lőtt. Bürkinek is akadt dolga, a csapatkapitány, Vormer lövését ütötte oldalra.

Az első igazán kidolgozott akció hozta meg a harmadik német gólt: Meunier kapott remek kiugratást, már ő is gólhelyzetben volt, de önzetlenül Haaland elé passzolt, neki pedig már onnan nem volt nehéz dolga.

Ezt követően a Dortmund visszavett, átadta a terepet a Brugge-nek, de a támadásokról azért teljes mértékben nem mondott le.

A második félidőben több hazai lehetőség is volt, de Bürki is a helyén volt, és a védők is rendre segítették kapusukat.

Az eredmény már nem is változott, hiába próbált meg legalább szépíteni a belga csapat, ez az apró öröm sem jött össze, maradt a 0-3, mellyel a Dortmund a csoport élére ugrott.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.04.Bajnokok Ligája
club brugge
0:3
dortmund
Bajnokok Ligája
2018.11.28.Bajnokok Ligája
dortmund
0:0
club brugge
Bajnokok Ligája
2018.09.18.Bajnokok Ligája
club brugge
0:1
dortmund
Bajnokok Ligája
2012.07.14.Barátságos Mérkőzés
club brugge
3:1
dortmund
Barátságos Mérkőzés
2003.08.27.Bajnokok Ligája
dortmund
0:3
club brugge
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Összefoglalás

Elég könnyed volt ez a meccs, hiába voltak helyzetei a hazaiaknak, a Dortmund lőtte a gólokat, nem a Brugge. Ahogy hétvégén is lőtték a gólokat, a Hertha BSC elleni meccset 5-2-re nyerték meg, szóval mostanság gólokért nem kell a szomszédba járni.

A meccs hőse természetesen ismét Erling Haaland volt, aki fél óra leforgása alatt négyszer talált a kapuba. Az első félidőben Matheus Cunha góljával még a hazaiak vezettek, de a második félidő 47. és 49. percében is gólt szerzett a norvég, így hamar megfordították a meccs alakulását. Ezután pedig beindult a gólgyár, öt gólig meg sem álltak. Haalandon kívül még Rafael Guerreiro talált be.

A Brugge hazai pályán fogadta Kortrijk együttesét, és bár az egész meccset végig támadták, végül csak egyetlen gólt sikerült bepréselniük, Lang volt a gólszerző.

A két együttes hat alkalommal mérkőzött meg egymással és számomra meglepő módon 3-2-re a Brugge vezet. Most valószínűleg egyenlíteni fognak a németek ebben a csatában.

Lépéselőnyben van a Dortmund a Lazioval szemben, de hátra nem dőlhetnek, kell a három pont, ha tovább szeretnének jutni. Csak 1 illetve 2 pont az előnyük és még játszanak az olaszokkal. Ne feledjük, Ciro Immobiléék az odavágón 3-1-re legyőzték a Dortmundot.

Nagy hiányzók nincsenek a Dortmundnál, továbbra is csak Schmelzerre nem számíthatnak, a másik oldalon Matej Mitrovics még júliusban sérült meg, Federico Ricca októberben, Eduard Sobol pedig a napokban adott pozitív koronavírus-tesztet.

Nagyon meg lennék lepődve, ha nem jönne ki a különbség a két együttes között, ez az oddsokon is látszik. Haaland ismét elkapta a fonalat, lehet, hogy jobban megérné a gólok felé kacsintgatni. Magasabb is az odds, mint a hazaiak győzelmére, így nekem most ez a legszimpibb megoldás.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső