Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 30.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
D N D V N
  • Signal Iduna Park
  • április 03. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
N D D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Országot váltunk, hiszen szombaton nem csak Angliában lesznek remek meccsek, hanem Németországban is. Gondolok itt elsősorban az RB Leipzig – Bayern Münchenre, de most nem ők következnek, hanem egy másik rangadó: A Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt találkozóra.

A sárga-feketék szezonja nem mondható tündérmesének, útközben meg is váltak Lucien Favre mestertől, a helyére Edin Terzic ült, azonban a teljesítményük nem indult meg rohamos javulásnak. Terzicnek már csak pár meccse van a kispadon, a nyáron Marco Rose – a Borussia Mönchengladbach jelenlegi szakvezetője – foglalja majd el a Signal Iduna Park főnöki székét.

Jelen pillanatban a Frankfurt a negyedik helyen áll, talán egy kisebb hullámvölgy kezdetén, a Dortmund az ötödik. Köztük van négy pont, ami egy esetleges hazai győzelem esetén egy pontra olvadna, így Terzic búcsúzhat még szépen, ha végül eljuttatja a Bajnokok Ligájába a csapatot.

Lesz ehhez néhány szava Adi Hutternek is, de most nem tudnám megtippelni, hogy végül kié lesz a negyedik hely…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Köln – Borussia Dortmund

Könnyű győzelemben reménykedtek a Dortmund szurkolói, a Köln ugyanis kiesőhely közelében áll jelenleg, meg úgy az egész szezonban, de hozzá kell tenni, épp ők voltak azok, akik ősszel mindhárom pontot elvitték Dortmundból. Pontosítok: Többek között ők…

A győzelem végül egyik csapatnak sem adatott meg, döntetlenre végeztek a felek. Mindkét együttes kétszer mattolta a másik kapusát. Először Erling Haaland, aki a találkozó 3. percében már gólhelyzetbe került, és nem is hibázott. Elképesztő ez a fickó…

A Köln a korán kapott góltól nem zuhant össze, és a 34. percben tizengyeshez jutott, miután egy távoli lövésbe Jude Bellingham beletette a könyökét. Kellett egy kis videózás hozzá, de végül megszületett az ítélet, jöhetett a büntető. Amelyet Ondrej Duda végzett el, méghozzá tökéletesen. Duda az előző fordulóban is betalált tizenegyesből egyébiránt.

A félidei hármas sípszót követően a játékosok elindultak az öltöző felé, Erling Haaland pedig nagyon csóválta a fejét elégedetlenségében.

És akkor hogy csóválhatta, amikor a második félidőben vezetéshez jutottak a hazaiak?! A 65. percben jártunk, amikor Thomas Meunier elvétett egy labdát, és a kölniek saját nevelésű játékosa, Ismail Jakobs iszonyatos erejű lövést küldött Roman Bürki felé. A kapus nem is tudta időben felemelni a kezét, 2-1.

Haalandnak volt még a gólt követően egy kapufája, aztán az utolsó pillanatokban végül az egyenlítés is sikerült. Ansgar Knauff, a csereként beállt rendkívül tehetséges, 19 esztendős csatárpalánta húzott el a jobbszélen, középre adta a labdát, Haaland pedig becsúszva a hálóba kotorta azt.

A 2-2-es eredmény miatt a saját meccsét nyerő Frankfurt ismét el tudott húzni egy kicsit.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.05.Bundesliga
eintracht frankfurt
1:1
dortmund
Bundesliga
2020.02.14.Bundesliga
dortmund
4:0
eintracht frankfurt
Bundesliga
2019.09.22.Bundesliga
eintracht frankfurt
2:2
dortmund
Bundesliga
2019.02.02.Bundesliga
eintracht frankfurt
1:1
dortmund
Bundesliga
2018.09.14.Bundesliga
dortmund
3:1
eintracht frankfurt
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Eintracht Frankfurt – Union Berlin

Igazi gólesőt hozott a két csapat bajnokija, ahol már az első félidőben hat gól született. Az első tíz percben már 1-1 volt az állás, de a fiúk nem álltak le, a félidőben az eredményjelző 4-2-t mutatott.

André Silva kezdte meg a gólgyártást, gyakorlatilag az első végigvitt támadásból gól született. Filip Kostic remekül húzott el a balszélen, középen André Silva várta a labdát, és hopp, kész is az 1-0.

Öt perccel később viszont már egyenlített is az Union, Ryerson harcolt egy labdáért, két frankfurti védő nagy nehezen szerelte, de pont Max Kruse elé pattant a labda, aki 16 méterről a kapuba lőtt.

Jött egy kis csend, aztán egy igazán szürreális gól. Robert Andrich a saját térfele közepén forgolódott egy labdával, és mivel nem tudott kinek passzolni, hazaadta. Csakhogy nem nézett fel, és nem láthatta, hogy Andreas Luthe nem ott áll, plusz a kapus el is csúszott igyekezetében, a labda így gond nélkül gurulhatott be a gólvonal mögé. A bajokat pedig tetézte, hogy négy perccel később André Silva és Filip Kostic játszott macska-egér harcot a berlini védőkkel, végül a szerb használta ki a lehetőséget.

És még mindig nem volt vége!

A 41. percben Daichi Kamada kiugratása után André Silva vágta be második gólját, és még Max Kruse is szépített. Hat gól, mindez egy félidő leforgása alatt.

A második félidő már csendesebb volt, az Union nem tudott előbbre jutni, a Frankfurt pedig elégedett volt az eredménnyel. Azért még a csereként beállt Timothy Chandler a hosszabbításban vágott egyet, így lett végül 5-2 a végeredmény.

Összefoglalás

No, hát ez így nem egyszerű, megmondom őszintén. Mindkét együttest jónak tartom, a Frankfurt idén különösen nagyot megy, de a Dortmund is mintha kezdene magára találni. Persze, az a Köln elleni 2-2 pont nem jött jókor, nagy formában voltak Haalandék.

Ősszel 1-1-es döntetlent játszott Frankfurtban, azt megelőzően viszont a Dortmund 4-0-ra győzte le hazai pályán a mostani ellenfelet. Akkor viszont még egészen más idők jártak…

Hazai pályán nem egy világverő alakulat benyomását keltik a sárga-feketék, három vereséget szenvedtek idén, egyet a Kölntől, egyet a Stuttgarttól – ezek eddig a meglepik -, egyet pedig a Bayern Münchentől.

A Frankfurt inkább otthon teljesít jobban, hiszen még nem szenvedtek egyetlen egyszer sem vereséget hazai pályán, idegenben pedig összesen hármat.

Ami a hiányzókat illeti: A válogatott meccseken nem fog BuLi játékos szerepelni – így megsérülni sem -, mindegyiküket visszarendelték a németországi karantén miatt. A találkozót így „csak” Youssoufa Moukokonak, Marco Reusnak és Jadon Sanchonak kell kihagynia, meg persze a régi sérülteknek: Witselnek, Zagadounak és Schmelzernek.

A másik oldalon Makoto Hasebe és Martin Hinteregger fog hiányozni, egyikük eltiltás, másikuk pedig sérülés miatt.

Tippeljünk!

Bízom a csatárokban, a középpályában, amúgy is imádják idejüket a másik kapuja előtt tölteni. Bolond lennék, ha nem használnám ezt ki…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső