Borussia Dortmund – Freiburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 30.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V N N N V
  • Signal Iduna Park
  • Október 03. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Freiburg
Teljesítmény:
D N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Fogalmam sincs, mikor történt utoljára a német első osztályú bajnokságban, hogy egyszerre kapjon ki a Bayern München és a Borussia Dortmund. Márpedig, a mostani fordulóban ez történt, sima vereséget szenvedett mindkét nagycsapat, és emellett is születtek érdekes eredmények, gondolok itt a Werder 3-1-es sikerére Gelsenkirchenben többek között. Ami aztán David Wagner menesztéséhez vezetett. De ne kalandozzunk el, mert ez a cikk a Dortmund – Freiburg meccsről fog szólni.

Sallai Roland együttese jelenleg a Dortmund előtt áll a tabellán, köszönhetően annak, hogy még veretlenek. Az első fordulóban megverték az újonc Stuttgartot, ezután pedig ikszeltek a Wolfsburg ellen.

Mégis a hazaiak a találkozó egyértelmű favoritjai. Olyannyira, hogy a bukik kis túlzással nem is fizetnek egy Dortmund győzelemért. Akkor mégis miért írok erről?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Augsburg – Borussia Dortmund

Az első dortmundi fellépés után mindenki arról áradozott, hogy a sárga-feketék mennyire bátran nyúlnak a fiatalokhoz és az Augsburg ellen is ugyanúgy kezdett Sancho, Haaland, Reyna és Bellingham is.

A támadásokkal sem volt különösebb probléma, mentek előre és alakították ki a helyzeteket a vendégek, különösen Jadon Sancho volt elemében. Gól azonban nem született egyik próbálkozásból sem, pedig hat kapura tartó lövésükből négy kaput is talált, de Gikiewicz mindannyiszor a helyén volt.

Az Augsburg az első félidőben egyetlen egyszer jutott kapu közelébe, erre pedig a 43. percben került sor. Két új fiú, Caligiuri és Uduokhai voltak a főszereplők. Az Augsburgnak megítélt szabadrúgást előbbi ívelte kapu elé, utóbbi pedig Bürki mellett a kapuba fejelte. Egyből egy, így kell ezt.

A meglepő félidei eredményt meglepő végeredmény követte. A játék képe szemernyit sem változott, a nyomasztó labdabirtoklási fölény is megmaradt, ahogy az Augsburg előnye is. Merthogy a vendégek nem tudtak gólt szerezni, míg Caligiuri a gólpassza után egy gólt is szerzett.

Ez az 54. perc történése volt, és a gólszerző mellett meg kell említeni Niederlechnert is, aki remek labdát adott a Schalke volt játékosának.

Fejvesztve ment előre a Dortmund, hogy legalább egy pontot el tudjanak hozni, de ez nem az ő napjuk volt. Vagy a célzás volt pontatlan, vagy Giekewicz állta útját a próbálkozásaiknak.

A vége tehát meglepetés. Akkor azt gondoltam, hogy a forduló meglepetése. De még hátra volt a Hoffenheim – Bayern München meccs…

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.29.Bundesliga
dortmund
1:0
freiburg
Bundesliga
2019.10.05.Bundesliga
freiburg
2:2
dortmund
Bundesliga
2019.04.21.Bundesliga
freiburg
0:4
dortmund
Bundesliga
2018.12.01.Bundesliga
dortmund
2:0
freiburg
Bundesliga
2018.01.27.Bundesliga
dortmund
2:2
freiburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg – Wolfsburg

Sallai Rolandra ismét kezdőként számított a Freiburg mestere, Christian Streich és a válogatott játékosnak ezúttal 78 perc jutott a pályán, a dél-koreai Kwon Chang-Hoon váltotta.

A meccs végeredménye már az első félidőben kialakult, 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó. No, a második félidő is azért megér egy misét…

A 11. percben Nils Petersen szerzett vezetést Grifo szöglete után. A rövidre érkező labdára startolt rá a dán támadó, nagyon szépen előzte meg a kicsit elalvó wolfsburgi védőt és a fejes is jól sikerült, 1-0.

Leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek az első játékrészben, helyzetek nem igazán adódtak egyik oldalon sem.

A 42. percben egy közeli, 17 méteres szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Brekalo próbálta elcsavarni a labdát a sorfal mellett, a lövés jónak is tűnt, de úgy vált igazán védhetetlenné, hogy Sallai beletette a lábát. Így az irányt változtatott és a felső kapufáról a gólvonal mögé csapódott.

A második félidőt nagyon megnyomta a Freiburg, míg a Wolfsburg totálisan visszavett. 14 alkalommal próbálkoztak gólszerzéssel, öt el is találta a kaput ezek közül. Többek között Santamaria óriási lövése, ahol csak a szerencse (vagyis a kapufa) akadályozta meg azt, hogy ismét vezetést szerezzenek.

Sőt, a meccslabda is megvolt, Wout Weghorst ugratta ki Holert a meccs végén és ebből rúghatott volna a német gólt. A dolog szépséghibája mindössze annyi, hogy Weghorst nem a Freiburg játékosa. Haza akarta adni a labdát a holland, erre csapott le Holer és csak a kapus volt vele szemben, sőt, jobbján érkezett egy társ. Holer nem passzolt, igazából semmit nem csinált, csak állt Pervannal szemben és aztán belerúgta a labdát.

Mindkét szakvezető fogta a fejét, ki ezért, ki azért…

A végén így maradt az 1-1, többet érdemelt volna a Freiburg.

Összefoglalás

A dortmundi győzelemre 1.2-es oddsot adnak a fogadóirodák, így ezt szépen húzzuk is ki a listánkról. Egész egyszerűen nem éri meg kockáztatni ennyi pénzért.

Sokkal jobb opció, ha az összesített gólok számát próbáljuk megtippelni.

Mindkét gárda nagyon ment előre és sokszor csak a balszerencse állította meg őket a gólszerzésben. A Dortmund és a Freiburg az utolsó meccsükön összesen 37-szer lőttek kapura. Igaz, ebből 1 gól született.

De nem lehetnek ilyen balszerencsések mindig, a dortmundiakban pedig továbbra is bízom ebből a szempontból.

A Signal Iduna Parkban amúgy is támadóbb felfogásban játszik Lucien Favre csapata, ráadásul most már nézők előtt tehetik mindezt.

Biztos vagyok benne, hogy szeretnék kiszolgálni a közönséget, miközben a Freiburg az Augsburg példáját szem előtt tartva szeretne meglepetést okozni.

Ebből kijöhet egy jó kis adok-kapok, egy 3-1 teljes mértékben reális eredmény lehet, így az én tippem: Over 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső