Borussia Dortmund – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 11.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
D V N N N
  • Signal Iduna Park
  • Március 13. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hertha BSC
Teljesítmény:
N V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A múlt héten megszakadt a Hertha rossz sorozata, Dárdai Pál első győzelmét aratta, mióta újra átvette a gyeplőt a fővárosiaknál. Az ellenfél az Augsburg csapata volt, és elég meleg volt a pite, Dodi Lukebakio meccsvégi tizenegyese végül három pontot ért.

Most ismét egy nagyon nehéz meccs vár rájuk, az ellenfél a Borussia Dortmund együttese lesz, akik ugyan a bajnokságban nem brillíroznak, de a Bajnokok Ligájában a jó erőkből álló Sevillát verték ki. A Ramon Sánchez Pizjuánban 3-2-re tudtak nyerni, a hazai pályán lejátszott visszavágón pedig 2-2 lett a végeredmény. A párharc hőse – talán mondani sem kell – Erling Haaland lett, aki összesen négy góllal vette ki a részét a diadalból. Ha hozzátesszük, hogy az utolsó BuLi meccsén is duplázott a Bayern ellen, akkor kijelenthetjük: A norvég újra szárnyal.

Dárdaiéknak nagyon össze kell szedniük magukat, ha valamit el akarnak érni a Signal Iduna Parkban.

Jöjjön a Borussia Dortmund – Hertha BSC beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Borussia Dortmund

Villámrajtot vett a sárga-fekete csapat, miután Erling Haaland már másfél perc után beköszönt Neuernak. A norvég 18 méteres lövése gellert kapott Jerome Boateng talpán, így vált védhetetlenné. A gól meghozta a csatár kedvét, a 7. percben már 0-2 volt az állás. Szép akciót vezettek a vendégek, Thorgan Hazard gólhelyzetben is önzetlennek bizonyult, Haaland már csak az üres kapuba kellett, hogy passzoljon.

Nem hiába nevezték ezt a meccset a Bundesliga két legjobb csatárának a különcsatájának is. Haaland már kettőt vágott, nem maradhatott le erről Robert Lewandowski sem. A góllövőlista vezetője előbb Leroy Sané lőtt passzát váltotta gólra, majd értékesítette azt a tizenegyest, amit Kingsley Coman harcolt ki.

Ennyi volt az előny. Amilyen jól indult ez a találkozó a vendégek számára, annyira rosszul ért véget. Mert bár sokáig tartották a 2-2-t, a meccs legvége még két Bayern gólt hozott.

A 88. percben Leon Goretzka kapáslövése talált utat Hitz kapujába, majd Robert Lewandowski ért el mesterhármast. Mennyből a pokolba. Nagyon röviden így lehet összefoglalni a mérkőzést.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.21.Bundesliga
hertha
2:5
dortmund
Bundesliga
2020.06.06.Bundesliga
dortmund
1:0
hertha
Bundesliga
2019.11.30.Bundesliga
hertha
1:2
dortmund
Bundesliga
2019.03.16.Bundesliga
hertha
2:3
dortmund
Bundesliga
2018.10.27.Bundesliga
dortmund
2:2
hertha
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC – Augsburg

Dárdai Pál kinevezése óta a Hertha mindössze egyetlen pontot tudott összeszedni. A mutatott játék egyértelműen javult, de látszott, hogy fejben nincsenek ott a Hertha játékosai, nincs önbizalmuk, ez pedig nyomot hagyott a pályán is.

Viszont az Augsburg az eddigiekhez képest könnyebb ellenfélnek számított. Itt is nehezen indultak be a dolgok, olyannyira, hogy a vendégcsapat már a 2. percben vezetést szerzett. Andre Hahn fejelte oda a labdát a tizenhatoson belülre törő Benes Lászlónak, aki bármennyire is ki volt szorítva lőtt. Jól tette, mert Rune Jarstein túlságosan is a rövid oldalt fogta, így nem ért le a lapos lövésre.

A Herthánál nem szerepelhetett Mattheus Cunha, de így is ütőképes csatársorral álltak ki a berliniek. Jhon Córdoba és Krzysztof Piatek mindketten jó képességű csatárok, Córdoba helyzetbe is került az első félidőben, de Gikiewicz kiboxolta a kolumbiai csatár lövését.

Az Augsburg még az első félidőben növelhette volna az előnyét, Florian Niederlechner fejese a jobboldali kapufáról jött ki.

A második félidőben szintet lépett a Hertha, Dárdai is feljebb küldte őket, valamint Matteo Guendouzi és Luca Netz becserélése után szerkezetet is váltott.

Meglátszott a csapaton, hogy hamarosan gólt fognak szerezni, és Krzysztof Piatek révén ez a 62. percben meg is történt. Darida mentett meg egy labdát, középre adta még valahogy, Piatek pedig első fejesgólját szerezte a szezonban.

Sokáig aztán semmi. Mármint gól nem esett, de a Hertha továbbra is ment előre. A mérkőzés ezen szakaszában az Augsburg jóformán alig jutott el Jarstein kapujáig.

A 89. percben a Lyontól igazolt Tousart tört be a tizenhatoson belülre, Pedersen pedig akasztotta a franciát. A tizenegyest Dodi Lukebakio végezte el, és bár korábban kétszer is kihagyta a büntetőjét, most – egy igazán fontos pillanatban – nem remegett meg a lába.

Győzött tehát a Hertha, és két pontra eltávolodott az Arminia Bielefeldtől.

Összefoglalás

Mielőtt simán odaítélnénk a három pontot a Dortmundnak azért gondoljuk át a dolgokat. Edin Terzic csapata hazai pályán futott már bele jókora késekbe, elég csak a Köln vagy a Stuttgart elleni zakóra gondolni. Nem olyan magabiztos ez a csapat otthon, de az is tény, hogy most eléggé belelendültek.

Haaland legalábbis nagyon, zsákszámra lövi a gólokat, és még hol a vége?!

Az is a dortmundiaknak jó hír, hogy a Berlin 2013-ban tudott itt utoljára győzni. Azóta javarészt a sárga-feketék kaparintották meg a három pontot, meg néha becsúszott egy-egy döntetlen. Azt hiszem, Dárdai nem lenne elégedetlen egy iksszel…

A magyar mester továbbra sem számíthat három alapemberre: Boyata már elég régóta kikerült a képből, Matheus Cunha és Sami Khedira pedig február végén sérült meg.

A Dortmundnál Schmelzer, Witsel és Jadon Sancho nem léphet pályára.

Nem katasztrófa ez, hiszen Hazard, Gio Reyna de akár Reinier is tudja pótolni az angol válogatott szélsőt.

Bármennyire is szurkolók a Herthának a realitás talaján kell maradnom. Nem látok sok esélyt arra, hogy pontokkal távozzanak, de még egy döntetlen is nagy csoda volna. Az viszont nem egy elképzelhetetlen forgatókönyv, hogy egy gólt szerezzenek. Így most arra tippelek, hogy mindkét fél a hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső