Borussia Dortmund – Hoffenheim: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 26.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V V N N N
  • Signal Iduna Park
  • Augusztus 27. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hoffenheim
Teljesítmény:
D N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Marco Rose jött, látott és egyelőre nem győzött. A Borussia Dortmundnál nagy reményeket fűznek a Gladbach együttesét a Bajnokok Ligájába vezénylő német szakembertől, és a kezdés is nagyon biztató volt, hiszen az Eintracht Frankfurt együttesét Erling Haaland vezérletével kiütötték. A folytatás már nem volt ennyire fényes, a Német Szuperkupában 3-1-es vereséget szenvedtek a Bayern Münchentől, majd a mostani bajnoki fordulóban Sallai Roland együttese lepte meg őket, 2-1-re nyert a Freiburg. Lehet, hogy hiba volt elküldeni Edin Terzicet? Na jó, most gonoszkodom, hiszen három meccs alapján ítélek meg valakit. Hagyjunk neki időt, remek szakembernek gondolom Rosét, lesz még alkalma a javításra.

A Hoffenheim bár eddig nem játszott ultra erős ellenfelekkel, de pozitívan rajtoltak el. Nagyon megverték az Augsburgot, és 2-2-es döntetlent értek el az előző évben nagyot fejlődő Union Berlinnel szemben.

Kettejük összecsapása kivétel nélkül hatalmas izgalmakat hoz… És nem kevés alkalommal sok gólt is. Így a világ összes kincséért sem hagynánk ki ezt a péntek esti Bundesliga mérkőzést.

Vágjunk is bele most rögtön, jöjjön a Borussia Dortmund – Hoffenheim előzetese!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Freiburg – Borussia Dortmund: 2-1

G.: Grifo, Sallai ill. Keitel (ög)

Az első fordulós gólzápor dortmundi oldalról tehát elmaradt ezúttal, de ez nem lett volna különösebb probléma a sárga-feketék szurkolóinak, ha kedvenceik győzelemmel távoznak Freiburgból. De hát nem így lett, ez pedig nagyban köszönhető Sallai Rolandnak.

A kezdők:

Freiburg:

Flekken – Schmid, Lienhart, Schlotterbeck, Günter – Keitel, Hofler – Sallai, Jeong, Grifo – Höler

Borussia Dortmund:

Kobel – Passlack, Witsel, Akanji, Schulz – Bellingham, Dahoud, Reyna, Reus – Haaland, Malen

A dortmundiaknál Axel Witsel középső védőt játszott, Passlack a múltkori öngólja után is a kezdőben maradt, és először lépett kezdetektől a pályára Donyell Malen, akit a nyáron igazoltak le.

Elég hamar sikerült meglepni a vendégeket, a hatodik percben hárman tanakodtak a hazaiak közül, hogy ki végezzen el egy körülbelül 24-25 méterre levő szabadrúgást. Végül kis gondolkozás után Vincenzo Grifo rúgott egy hatalmasat a labdába, ami a sorfalat kikerülve a kapu jobb oldalában kötött ki. Varázslatosan szép gól volt, és ha Grifo így tud szabadrúgást lőni, akkor legközelebb nagyon tanakodni sem kell…

A Dortmund a gólt követően magához ragadta a kezdeményezést, és próbálkoztak is az egyenlítést kiharcolni. Ehhez Jude Bellingham járt közel, aki egy szöglet után fejjel a kapufát találta el. Összesen egyébként 11 alkalommal lőttek és fejeltek kapura, ebből 9 mellé szállt.

A problémákat tetézte, hogy a második félidő elején már 2-0 volt az állás. Egy nagyon szép kontra végén Sallai Roland gyönyörű mozdulattal juttatta kapuba a labdát.

Öt perccel később ugyan a Freiburg középpályása, Yannik Keitel öngólt vétett – a játékos véletlenül „futott bele” egy beadásba -, de az eredmény innentől kezdve már nem változott, dacára a dortmundi nyomásnak.

Elszenvedte első bajnoki vereségét a Borussia Dortmund, de lesznek még nagycsapatok, akik üres kézzel távoznak a Schwarzwald Stadionból.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.13.Bundesliga
dortmund
2:2
hoffenheim
Bundesliga
2020.10.17.Bundesliga
hoffenheim
0:1
dortmund
Bundesliga
2020.06.27.Bundesliga
dortmund
0:4
hoffenheim
Bundesliga
2019.12.20.Bundesliga
hoffenheim
2:1
dortmund
Bundesliga
2019.02.09.Bundesliga
dortmund
3:3
hoffenheim
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hoffenheim – Union Berlin: 2-2

G.: Akpoguma, Bruun Larsen ill. Giesselmann, Awoniyi

Fölényes, 4-0-s sikerrel indította a szezont a Hoffenheim, a gyenge Augsburgot viszont a tavalyi idén egyik meglepetéscsapata, az Union Berlin követte. Ebből egy nagyon jó iramú, változatos, fordulatos meccs született, a végén pedig be kellett érni mindkét félnek egy-egy ponttal.

A kezdők:

Hoffenheim:

Baumann – Akpoguma, Posch, Vogt, Raum – Baumgartner, Rudy, Stiller, Bruun Larsen – Dabbur, Kramaric

Union Berlin:

Luthe – Friedrich, Knoche, Jaeckel – Ryerson, Haraguchi, Khedira, Ingvartsen, Giesselmann – Kruse, Awoniyi

A meccset a vendég fővárosiak kezdték jobban, olyannyira, hogy már a hetedik percben ünnepelhették Niko Giesselmann találatát. Max Kruse adott be egy labdát a jobboldalról, a középpályás először fejjel próbálta bevenni Baumann kapuját, de ezt még a portás védte. A kipattanót viszont már nem…

A vezetés és az öröm viszont nem tarthatott sokáig, mert négy perc múlva a kékmezesek is hálóba lőttek. Vagyis fejeltek, Angelo Stiller okos beadását a teljesen üresen érkező jobbhátvéd, Kevin Akpoguma bólintotta be.

Az egyenlítés után Max Kruse mutatta meg a hoffenheimi közönségnek, milyen bal lábbal is rendelkezik. Spoiler: Jóval.

Nagyon távolról végzett el egy szabadrúgást, ami kis híján a kapuban kötött ki, de a felsőkapufáról végül kifelé pattant.

Kár érte, főleg azért, mert a Hoffenheim a 30. percben megfordította a meccset. Andrej Kramaric osztotta ki szezonbeli negyedik gólpasszát, Bruun Larsen góljával már 2-1 volt a hazaiaknak.

Gól a második félidőre is jutott, de már csak egy. Kruse indította Taiwo Awoniyit, aki első alkalommal még Baumannba lőtt, és mivel Kevin Akpoguma ott volt felszabadításra készen úgy tűnt, a helyzetből nem lesz semmi. De a védő rossz labdaátvételét kihasználta a nigériai, és 2-2-re módosított. Nem nagyon lehet szavakkal leírni, hogy Baumann kapus mennyire mérges volt.

A meccs végül ezzel az eredménnyel zárult, az utolsó komolyabb lövést a 63. percben jegyezhettük fel, ekkor a remekül játszó Max Kruse kapáslövését világklasszis mozdulattal védte a Hoffenheim kapusa.

Ó, és még egy dolog: Az Unionból a hosszabbításban kiszórták a csapatkapitányt, Marvin Friedrich Adamyannak pakolt oda.

A Hoffenheim két forduló alatt hat gólt rúgott, emellett nem lehet szó nélkül elmenni…

Összefoglalás

Mindkét együttesben sok a sérült. A Dortmundból hiányozni fog Nico Schulz, Marius Wolf, Dan-Axel Zagadou, Mateu Morey, Marcel Schmelzer és minden bizonnyal Thorgan Hazard is. Felépült viszont Mats Hummels, ami azt jelenti, hogy Axel Witselnek nem kell tovább belső védőt játszani, visszatérhet a középpályára.

Thomas Meunier és Julian Brandt szintén bevethetők, ők a koronavíruson estek át az elmúlt időszakban.

A vendégeknél Ermin Bicakcic és Benjamin Hübner biztosan nem játszhat, de Pavel Kaderábek és Havard Nordtveit játékára sincs sok esély. Ahogy Ihlas Bebouéra sem, aki lassan kilábal a koronavírus-fertőzésből.

Felépült még Florian Grillitsch és Diadie Samassekou, utóbbi azonnal vissza is fog kerülni a kezdőbe, ahogy bevethető állapotban lesz.

Dortmundi oldalról bizonyára mindenkinek megamaradt a tavaly júniusi meccsük, amit a Signal Iduna Parkban rendeztek. Azt a Hoffenheim 4-0-ra nyerte, mind a négy találatot Andrej Kramaric szerezte.

Az, hogy 2,5 gólnál több esik a találkozón szinte alap, legutóbbi tíz meccsből nyolc végződött így. És ugyancsak nyolcszor történt meg, hogy mindkét fél a kapuba talált.

Hajlunk a Dortmund győzelme felé, akik hazai pályán erősek, de ezúttal inkább a BTTS lesz a mi fő fogadásunk, az over 2,5 ugyanis 1.33 környékén mozog a fogadóirodáknál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső