Borussia Dortmund – Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 26.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N N V N N
  • Signal Iduna Park
  • November 28. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Köln
Teljesítmény:
V V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nézzünk egy tippet Németországból is, egy nagyon könnyűnek tűnő meccset választottam, a Borussia Dortmund – Köln meccset. A sárga-feketék továbbra is azon dolgoznak, hogy letaszíthassák a Bayern Münchent Németország trónjáról, de valljuk be, eddig nem annyira megy nekik, a szezonban már kétszer kikaptak tőlük, egyszer a bajnokságban, egyszer pedig a német szuperkupában. Ettől függetlenül második helyen állnak, üldözik őket teljes erőből és reménykednek, hogy a Bayern még produkál pár olyan botlást, mint a Werder Bremen ellen, akkor lehet esélyük. De ahhoz az ilyen meccseket hoznia kell Lucien Favre együttesének.

Merthogy a Köln borzasztóan kezdett, és borzasztóan folytatta a szereplését. A Schalke mellett ők azok, akik még nem tudtak győzelemnek örülni idén, ez pedig azt jelenti, hogy az utolsó előtti helyen szerénykednek. Voltak már jelei tavaly is, hogy a Köln megtorpant, pedig nagyon újonchoz képest jól kezdtek. Aztán a koronavírus-szünet után jelentősen visszaestek, ez pedig azóta tart…

Nem a meccs kimenetelére fogok tippelni, ezt most megígérhetem.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hertha BSC – Borussia Dortmund

Kiegyenlített első félidőt láthattunk, bár a vendégek többet birtokolták a labdát, a kapura tartó lövések számában nem volt különbség. Sőt, Matheus Cunha találatával a berliniek szereztek vezetést a mérkőzés 33. percében. Nem akármekkora gól volt, a brazil támadó jó 23-24 méterről szánta el magát lövésre, Roman Bürki hiába vetődött, a labda a bal sarokban kötött ki. Mesteri találat volt, a Hertha egyik legnagyobb igazolása az utóbbi időben egyértelműen Cunha…

Nem hagyhatta ezt annyiban a Dortmund és a második félidőben úgy léptek pályára, mint akiket az öltözőben vérrel itatott meg Lucien Favre. Meg is lett az eredménye, kezdődött ismét a Haaland-show.

Erling Braut Haaland ugyanis a második játékrészben négy gólt szerzett, az elsőt a 47. percben, a másodikat a 49.-ben: Előbb Emre Can centerezését passzolta a kapuba, majd Julian Brandt ugratta ki a fiatal norvégot. Négy perc alatt fordította meg az állást a Dortmund. És ugye még nem volt vége…

A 62. percben Alderete hibáját használta ki, a védő elhagyta a labdát, amire Haaland lecsapott, elhúzta Schwolow mellett és ezzel meg is lett a mesterhármas.

Nyolc perccel később Guerreiro is betalált, szerencsés találat volt, majd Matheus Cunha szépített büntetőből. De még ugyanabban a percben újra jött Haaland, beállítva az 5-2-es végeredményt.

Félelmetes ez a norvég srác, nem hiába nyerte ő a Golden Boy szavazást…

Még annyit megemlítenék, hogy Haalandot később lecserélték, Lucien Favre pályára küldte Youssoufa Moukokot, aki a meccset megelőzően töltötte be 16. életévét, ezzel pedig a legfiatalabb Borussia Dortmund játékossá vált. Nagy potenciál van a srácban, a korosztályos csapatokban zsákszámra lövi a gólokat.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.24.Bundesliga
dortmund
5:1
köln
Bundesliga
2019.08.23.Bundesliga
köln
1:3
dortmund
Bundesliga
2018.02.02.Bundesliga
köln
2:3
dortmund
Bundesliga
2017.09.17.Bundesliga
dortmund
5:0
köln
Bundesliga
2017.04.29.Bundesliga
dortmund
0:0
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Köln – Union Berlin

A fogadóirodák a vendégek győzelmét tartották valószínűbbnek, ez pedig egyáltalán nem csoda. A Köln borzalmasan gyenge szezonkezdést produkált, a mérkőzést megelőzően három döntetlenjük és négy vereségük volt, győzelem nélkül állnak az utolsó előtti helyen. Az Union Berlin viszont elkapta a rajtot, 3-3-1-gyel álltak. Ez változott 4-3-1-re a meccs végére…

Az első félidőben két gól esett, mindkét oldalon egy-egy. A fővárosiak szerezték meg a vezetést, a Liverpooltól kölcsönkapott, de a tavalyi idényt Mainzban töltő Awoniyi elé fejeltek le egy labdát, az kis szerencsével előtte maradt és a nigériai támadó a kapu jobb alsó sarkát lőtte ki.

Szűk tíz perccel a gól után egyenlített a Köln: Ondrej Duda szabadrúgását a védekező középpályás, Skhiri fejelte a hálóba.

Teljesen kiegyenlített volt a párharc, és sokáig nem is bírtak egymással a felek, de aztán jött egy szabálytalanság… Ingvartsen vett le egy labdát a tizenhatoson belül, az érkező Ozcan pedig kihúzta a lábát.

A tizenegyeshez Max Kruse készülődött, aki zsinórban 17. büntetőjét lőhette volna be, de Timo Horn ezt megakadályozta, kivédte a tizenegyest. Öröme azonban kábé 3 másodpercig tartott, mert a kipattanóra lecsapott Kruse és belőtte a fővárosiak győztes gólját.

Újra pont nélkül maradt a Köln, egyre mélyebb az a gödör…

Összefoglalás

Említettem nektek, hogy nem a meccs győztesére fogok tippelni és ezt tartom is. A Borussia Dortmund győzelmére 1.2 körüli szorzót adnak a fogadóirodák és van ennél jobb lehetőség is.

Egyrészt az összesített gólszámra gondolok, Haaland ugyanis úgy feltört ismét, mint a talajvíz. Zsinórban hét meccs óta rúg legalább egy gólt, összesen 7 meccs alatt 12-szer talált be a hálóba a BL-ben és a bajnokságban. Félelmetes, tényleg elfogynak lassan a jelzők rá.

Szeretném hinni, hogy Youssoufa Moukoko ezúttal több lehetőséget kap, látnám már a felnőttek között, és nem csak öt percre. Benne is benne van a gól. És akkor még meg sem említettem Gio Reynát, Thorgan Hazard-t vagy Jadon Sanchot, akik ugyanúgy képesek gólt szerezni.

Ha megnézzük a korábbi meccseiket, egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy esélyes a góleső, legutóbbi meccsüket 5-1-re nyerték, de előtte is szépen potyogtak a gólok. Főleg azért is esélyes, mert a Köln… Finoman szólva is gyenge.

A másik gondolatom egy kissé veszélyes, nem is igazán szoktam alkalmazni, de ezúttal kivételt teszek. Annyira elképzelhetetlennek tartom, hogy a Köln szerezzen egy gólt, hogy felmerült bennem az, hogy csak a Dortmundnak sikerül ez. Ebben hatalmas lehetőség van, az odds jelenleg 1.81.

Bármelyik mellett is döntenétek, azért óvatosan, magasról lehet nagyot esni. Akármennyire egy sima hazainak tűnik, mostanság nem ritka, hogy egy papíron gyengébb csapat megszorongatja a jóval esélyesebbet. De a tények, a számok és a statisztika egyértelmű. Bátrabbaknak mehet az over 3,5 (ennek oddsa 2.10), én maradok a 2,5 fölötti gólszámnál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső