Borussia Dortmund – Lazio: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 30.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V N N V N
  • Signal Iduna Park
  • December 02. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lazio
Teljesítmény:
V N N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mindkét csapat terítékre került itt a blogon, az aktuális bajnoki meccsükről készítettünk egy tippet egy-egy jóval gyengébb ellenfél ellen. Kabaré, de mindkét együttes hazai pályán bukott olyan csapatok ellen, akiktől nem nagyon szoktak és akik nem igazán voltak életük formájában. Egyikük a Köln (A meccset megelőzően nyeretlenek voltak a bajnokságban), a másikuk pedig az Udinese ellen.

Rossz főpróba után viszont jöhet a jó előadás, szokták volt mondani. Na, de melyiküknek lesz tökéletes az az előadás? Erre próbáljuk megtalálni a választ.

Tartsatok velünk a Borussia Dortmund – Lazio meccs beharangozójában!

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Borussia Dortmund – Club Brugge

Már az odavágó is nagyon simára sikeredett, 0-3-mal utazhattak haza Rafael Guerreiroék abból a városból, melyet a hattyúk, a macskakövek meg az a sok mesebeli… ural. Tudjátok, biztos láttátok az In Bruges című filmet. Ha nem, akkor usgyi, úgysem mehettek sehova!

De ez nem egy filmajánló blog, szóval hagyjuk is mozizást!

Az első találat a 18. percben esett, de ezt megelőzően egy-egy kisebb-nagyobb helyzetet is láthattunk, Haaland kapáslövése mellé szállt, Lang próbálkozása a túloldalon fölé. Bár, ha minden igaz, azt lesállás előzte meg, szóval ha bemegy sem adták volna meg.

Térjünk vissza Haaland góljára: A Brugge védelme picit felbomlott, így három támadó vezethette a labdát két védőre. Jadon Sancho nagyszerűen indította a norvégot, aki tíz méterről, laposan talált be a kapuba. A rövid sarkot választotta, talán oda nem illik gólt kapni, de Mignolet nem zárta megfelelően a szöget.

Vormer öt perccel később szép lövést zúdított Bürki kapujára, de az végül mellé ment, pedig tényleg jó kis próbálkozás volt.

A 40. percben Gio Reyna egy rossz felszabadítás után lőhetett, de ő sem találta el a kaput, a lövés fölé ment.

Azért még egy gól összejött a félidő előtt, ennek szerzője Jadon Sancho volt, tökéletes szabadrúgása a jobb felsőben kötött ki, Mignolet-nak esélye sem volt.

Eléggé hasonlított a meccs az előző összecsapásra, igaz, ott egy félidő alatt hintettek hármat a sárga-feketék, ezen a találkozón meg kerek egy órára volt szükség, Erling Haaland a 60. percben növelte háromra a dortmundiak előnyét, egy hatalmas védelmi hibát használt ki a támadó.

Magabiztos győzelem volt ez, a Brugge-nek ugyan voltak lehetőségei, de már a mérkőzés elején látszott, mi fog ebből kisülni.

Előző meccs eredménye
2020.10.20.Bajnokok Ligája
lazio
1:0
dortmund
Bajnokok Ligája
2018.08.12.Barátságos Mérkőzés
dortmund
0:1
lazio
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lazio – Zenit

Hasonlóan sima meccset játszottak a rómaiak, vendégük az a Zenit volt, akik az előző körben egy pontot elcsentek Simone Inzaghi együttesétől. Ez volt az oroszok első pontja a sorozatban.

Itt is hamar kétgólos előnybe kerültek a hazaiak, köszönhetően Ciro Immobile és a veterán Marco Parolo góljainak.

Előbb az olasz bajnokság tavalyi gólkirálya talált be, sok időre nem volt szüksége, a 3. percben már gólt ünnepelhetett, ez pedig megadta a találkozó alaphangját.

A gól pedig… Hát, én nagyon csípem Immobile játékát, de nem ilyen gólokat szoktam meg tőle. Ez valami bombasztikus nagy lövés volt, Lucas Leiva passzolt hozzá, ő megfordult és jobbal a jobb felsőbe tüzelt. A lövés annyira meglepte Kerzsakovot, hogy meg sem tudott moccanni. Ritka nagy gól volt, talán a forduló legszebbje.

A második találat is távolról született: Correa érezte, hogy nem jut előrébb az orosz védelem miatt, így hátra passzolt az érkező Parolo elé, aki kapásból a jobb alsót választotta. Szép gól volt ez is.

Két perccel később Artyom Dzyuba szépített, jegyezzük meg, hogy a maga módján ez is nagyon szép gól volt, Dzyuba már sokszor megmutatta, hogy nagyon okosan teszi a dolgát és van játékintelligenciája. Meg hát a kaput is nagyon érzi.

A második félidőre csak egy gól maradt, ezt is Ciro Immobile szerezte, ezúttal nem távolról bombázott, hanem 11 méterről, a gól ugyanis büntetőből született.

Ebben a meccsben ennyi volt, még pár Lazio lehetőség maradt, amiből nem született gól, de Inzaghi így is elégedett lehet fiai teljesítményével.

Összefoglalás

Kezdjük a hétvégi bajnokikkal, hogy kiírhassam magamból a dühömet. Az eddig nyeretlen Köln hogy volt képes megverni a Dortmundot a Signal Iduna Parkban? De tényleg, hogyan? Már 0-2 is volt a meccs állása, Thorgan Hazard a 74. percben tudott szépíteni.

A Lazio még kellemetlenebb meccsen van túl, ők már 0-3-ra is égtek, Immobile szépített a meccs végén.

Mindkét vereség váratlan volt, én nem néztem ki egyikükből sem, hogy ezt a két nagycsapatot le tudják győzni.

Nem úgy vettem észre, hogy bármelyikük nagyon tartalékolt volna a szerdai találkozóra… A kezdők alapján mondom ezt.

Nem lett volna butaság, ha a legjobbak pihennek, mert ez bizony egy fontos mérkőzés, a csoportelsőségről is dönthet. 9 ponttal a Dortmund vezeti a csoportot, de közvetlenül mögöttük 8 ponttal jön a Lazio. Aki itt nyer, az biztosan továbbjutó, de egy iksz esetén meglehet mindkettejük számára a továbbjutás. Abban az esetben, ha a Brugge nem veri meg a Zenitet.

Az előző meccsükön nagyon meglepődtem, ott a Lazio 3-1-re elverte Lucien Favre csapatát. Ez plusz a csoportelsőség miatt is azt gondolom, hogy hazai pályán visszavágnak a sérelmeikért. Épp emiatt én Dortmund győzelemre számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső