Borussia Dortmund – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 14.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N N N V N
  • Signal Iduna Park
  • Január 16. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mainz
Teljesítmény:
V V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az angolok után folytassuk két Bundesliga találkozóval, kezdésként a Borussia Dortmund – Mainz találkozóval. Tudom, elég egyértelműnek tűnik, de van benne valami, ami megfogott. Terzic remekül vette át a csapatot Lucien Favre-tól, a múlt héten rangadót nyertek az RB Leipzig otthonában, szóval talán visszatér minden náluk a rendes kerékvágásba.

Szalai Ádám együttese viszont már a negyedik edzőjét fogyasztja, most Bo Svensson ült le a kispadra, debütálása pedig elég rosszul sült el, az Eintracht Frankfurttal nem bírtak Matetáék.

A Signal Iduna Park látott már idén furcsa eredményeket, nem is egyet, de ez a megújulni látszó Borussia Dortmund most úgy érzem, nem fog leállni, hamarosan a dobogón köszönthetjük őket, és a salátástálért ugyanaz a három együttes fog harcolni, mint tavaly. Vagyis a Bayern München, a Lipcse és a Dortmund.

Nem fér bele több botlás, már így is több vereségük van, mint kellene. Kezdjünk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

RB Leipzig – Borussia Dortmund

Unalmas első, pörgős második félidő, így lehetne röviden összefoglalni a két élcsapat meccsét. A Dortmundnál ismét a kezdőben volt Erling Haaland, aki a visszatérését követő első meccsén nem tudott a hálóba találni, a padon Youssoufa Moukoko is ott volt, Terzic viszont nem számíthatott Thorgan Hazard-ra és Jude Bellinghamre sem.

A Lipcsénél kezdő volt mindkét magyar válogatott, Gulácsi Péter és Willi Orban is végigjátszotta a találkozót.

Ahogy említettem, nem volt esemény az első félidőben, hacsak Dani Olmo távoli lövését nem vesszük annak… Nem volt veszélyes annyira, de azért említsük meg. A Dortmund az első 45 percben egyáltalán nem mutatott semmit, még csak kapura tartó lövésük sem volt.

Azonban a folytatásban összekapták magukat és varázslatos gólokat szereztek. Az 55. percben Haaland futott el a jobboldalon, középre passzolt, ahol Marco Reus nem lőtt, hanem sarokkal a balján levő Jadon Sanchonak passzolt, az angol meg már nehezebb feladatokat is megoldott. Gulácsi a gólnál tehetetlen volt.

A második találat sem volt kutya, Erling Haaland öt (!) lipcsei védő között is megtartotta a labdát, majd kitette a szélre. Egy kis játék zajlott a dortmundiak között, a hazaiak keresték a labdát, végül Sancho ívelt Haaland fejére, aki a rövid oldalra bólintott.

Haaland a hajrában is betalált, Marco Reus második gólpasszát osztotta ki, a norvég elhúzta a labdát Gulácsi mellett, és az üres kapuba gurított.

Sikerült szépíteni a Lipcsének, de ez már csak szépségtapasznak volt jó, tekintve, hogy a gólt a 92. percben lőtte Alexander Sorloth.

A vártnál simábban nyert a Dortmund, ez a játék már hasonlított arra, amit megszokhattunk tőlük, amikor csúcsformában vannak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.17.Bundesliga
dortmund
0:2
mainz
Bundesliga
2020.01.11.Barátságos Mérkőzés
dortmund
0:2
mainz
Barátságos Mérkőzés
2019.12.14.Bundesliga
mainz
0:4
dortmund
Bundesliga
2019.04.13.Bundesliga
dortmund
2:1
mainz
Bundesliga
2018.11.24.Bundesliga
mainz
1:2
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mainz – Eintracht Frankfurt

Szóval, Bo Svensson, az egykori Mainz játékos már a negyedik edző, aki a Mainz lelkébe próbál életet lehelni. Az első háromnak beletört a bicskája, meglátjuk, hogy az egykori válogatott hogy szerepel. Az első meccse mindenesetre nem sült el jól, a Frankfurt két tizenegyesgóllal bizonyult jobbnak.

Nem ez volt a legjobb meccse Moussa Niakhatenak sem, a kőkemény francia bekk ebben a szezonban már 8 sárgát kapott, egyszer a kiállítás sorsára jutott, most meg összehozott két tizenegyest is a frankfurtiaknak. Először a 24. percben, amikor Younes ugratta ki André Silvát, Niakhate meg nemes egyszerűséggel visszarántotta a portugált, aki persze rájátszott az esetre, de attól még jogosan harsant fel a síp.

André Silva a tizenegyest a kapu bal oldalába lőtte, Zentner jobbra vetődött.

A fordulás után a Bayernnek is betaláló Jonathan Burkardt majdnem egyenlített, csukafejese után a labda a jobboldali kapufán csattant. Niakhate pedig nem sokkal később összehozott még egy tizenegyest, ez is nagy butaság volt, főleg egy sárga lap tudatában. Mégis feltartotta ellenfelét az ötösön, jöhetett a második tizenegyes. Itt Zentner eltalálta a sarkot, de André Silva pontosan, erősen lőtt, így hárítani már nem tudott.

Szalai Ádám egyébként most a 85. percben szállt be, sokat nem tudott már tenni csapatáért.

Összefoglalás

A jelenlegi Dortmund ízekre fogja szedni a Mainzot. Legalábbis a bukik erre számítanak, az 1.2-es szorzó legalábbis erről tanúskodik. Összeállt újra a nagy hármas, Haaland, Sancho és Reus félelmetesen érzik egymást, ezt a leckét a Leipzig is megtanulta.

A sárga-feketék egyébként ebben a szezonban már ötször szenvedtek vereséget, tavaly, amikor övék lett az ezüstérem hétszer jöttek le lógó orral a pályáról. Most féltávnál vagyunk (még ott sem) és már összejött öt. Nem meglepő, hogy nem tartottak ki Favre mellett.

Már a Köln elleni 1-2-nél is húzta a száját a vezetőség, de a Stuttgart elleni 1-5-nél betelt a pohár, Favre-nak mennie kellett.

Terzic ugyanúgy Hazard-ra és Bellinghamre nem számíthat, minden valószínűség szerint ugyanazt a csapatot küldi pályára, mint a Lipcse ellen.

A Mainznál pedig elkezdhetnének gondolkozni azon, hogy a Mateta – Burkardt – Szalai hármast gyakrabban rotálják. Nem értem, mit várnak egy csatártól, akit két meg ötpercekre küldenek pályára. Lehet, hogy most hazabeszélek, de…

Bár országos egyesnek ítélik meg ezt a találkozót, nem árt tudni és emlékezni, hogy tavaly júniusban a Mainz 2-0-ra nyert a Signal Iduna Parkban, sőt, 2018-ban is megtréfálta Sanchoékat a kiscsapat.

Nem annyira országos ez, szóval a meccs kimenetele nálam felejtős.

A gólok viszont nem azok, mégpedig a sok gól. Az idei Mainz-védelem az egyik leggyengébb, önmagukhoz képest is, de a többi BuLi csapattal összehasonlítva is. 33 gólt kaptak, ennél csak a Schalke tud rosszabb mutatót… mutatni.

Nem is szaporítom a szót, világszenzáció lenne, ha a Bundesliga jelenlegi utolsója meg tudná verni a Dortmundot. És nem csak hazai győzelemre, hanem legalább 2,5 gólra számítok. Bízom Haalandékban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső