Borussia Dortmund – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 12.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N V V D N
  • Signal Iduna Park
  • április 14. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Manchester City
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Továbbjutási esélyekkel várja a szerda esti visszavágót a Borussia Dortmund, és erre nem sokan gondoltak volna. Az ellenfél ugyanis a Manchester City, akik egy meccset leszámítva – a városi rivális Manchester United verte őket – tönkreverik azt, azokat, akik szembejönnek. Győzelemmel zárták a sárga-feketék elleni találkozót, de csak egy utolsó perces góllal sikerült ez.

Ráadásul egy idegenben rúgott gól is jól jön mindig, azt meg Marco Reus révén megszerezték. Mindezektől függetlenül az elődöntőbe jutásra nem nekik van nagyobb esélyük, de a tarsolyban ott van jó pár fiatal, tehetséges játékos, mondjuk Erling Haaland.

Izgalmas visszavágóban reménykedünk, egy olyanban, ami nem dől el 20 perc alatt. Látva az első találkozót, erre minden esély megvan.

Főleg, hogy a City a hétvégén vereséget szenvedett hazai pályán a Leeds United ellen, a Dortmund pedig a jó erőkből álló Stuttgartot verte 3-2-re, idegenben.

Kezdjük a Borussia Dortmund – Manchester City találkozó beharangozóját!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Angliában az előző héten!

Manchester City – Borussia Dortmund

Előzetesen a fogadóirodák és a szakírók is egyöntetűen állították, hogy az Etihadban a hazai gárda magabiztosan győzi le német ellenfelét. Ez lett volna a logikus kimenetel, és végül valóban előnnyel utazhatnak a visszavágóra, de ebben semmi magabiztosság nem volt. Jó, dehogynem volt, hiszen nagyon erős csapat a City, inkább a Dortmund teljesített magához képest túl. Merthogy nekik idén nem megy, sérültjeik is vannak, így a fialatok ismét főszerephez jutnak a csapaton belül, elegendő Ansgar Knauffra gondolni, aki most robbant be az első csapatban, és ezen a meccsen kezdő is volt.

Hatalmas tempóról, iramról a meccs elején nem beszélhettünk, az első félidőben mindösszesen három kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel. Viszont közvetlenül az elsőből gól lett: Szépen támadtak a hazaiak, Foden, Mahrez és De Bruyne passzolta ki a Dortmund védőit, végül az alapvonalon álló Rijad Mahrez visszagurította a labdát, az érkező Kevin De Bruyne pedig Hitz mellett a hálóba lőtt.

Rodri esett el nem sokkal később a tizenhatoson belül, és a román játékvezető tizenegyest ítélt. Kis videózás után visszavonta az ítéletét, de nem ez volt az egyetlen szituáció, amikor főszerepet vállalt Hategan. Történt ugyanis, hogy Ederson lábáról lelopta a labdát Jude Bellingham, és az üres kapu felé futott azzal a szándékkal, hogy begurítsa azt. De nem volt rá lehetősége, mert a bíró egyből a sípjába fújt. Mivel nem született gól, ezért a VAR vissza sem nézhette a szituációt… Érdekes döntés volt, maradjunk annyiban.

Kissé felpörgött a meccs a térfélcserét követően, és mindkét csapat előtt komolyabb és kevésbé komoly helyzetek akadtak, egyiket sem tudták gólra váltani azonban. Végül az utolsó tíz percben további két gól esett – ezzel pedig jött a tippünk. Erling Haaland a 84. percben Marco Reust ugratta ki, a csapatkapitány higgadtan lőtte el a labdát a kapus mellett, 1-1. Meglepetés a javából, a sárga-feketék bármelyike benne lett volna meccs előtt egy 1-1-es eredményben.

Mégis hátrányból kell megpróbálni nyerni a Signal Iduna Parkban, mert Ilkay Gündogan passzát Phil Foden öt méterről bevágta a hosszabbítás első pillanataiban. Így nem maradt „szégyenben” a City, a bukiknak is bejött a számítása, miszerint hazai győzelem születik, de ez messze nem volt annyira sima, mint azt nagyon sokan várták…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.06.Bajnokok Ligája
man city
2:1
dortmund
Bajnokok Ligája
2018.07.21.ICC
man city
0:1
dortmund
ICC
2016.07.28.ICC
dortmund
5:6
man city
ICC
2012.12.04.Bajnokok Ligája
dortmund
1:0
man city
Bajnokok Ligája
2012.10.03.Bajnokok Ligája
man city
1:1
dortmund
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Edin Terzicék nagyon szeretnék megcsípni a negyedik helyet a Bundesligában, de erre egyre kevesebb az esélyük. Hiába nyertek a VfB Stuttgart ellen, az előttük álló Eintracht Frankfurt nagy rangadót nyert, és így tartják a hétpontos előnyt a Dortmunddal szemben. Az újonc szerzett egyébként vezetést, amit Jude Bellingham és Marco Reus még az első félidőben megfordított, aztán 2-2-es állásnál Ansgar Knauff is beköszönt, élete első Bundesliga gólját szerezte, ami győztes gólnak bizonyult.

A Manchester City hazai pályán fogadta a Leeds együttesét, és meglepetésre 2-1-re kikaptak. A City gólját Ferrán Torres szerezte, míg a másik oldalon Stuart Dallas duplázott, de egy dolgot muszáj kiemelni: Liam Cooper kiállítása miatt Marcelo Bielsa csapata több mint egy félidőt emberhátrányban játszott. És így nem sikürült otthon tartani a három pontot…

Összefoglalás

Egyre jobban kezd látszani Edin Terzic keze munkája, lehet, hogy csak a játékosoknak kellett egy kicsit beérni, időt hagyni az átállásra. De mindegy, Terzic nyáron búcsúzni fog, a helyére Marco Rose érkezik.

A Dortmundban rendezett visszavágó egyik fontos kérdése, hogy az első húsz percben, fél órában látunk-e gólt valamelyik oldalon. Mert ha igen, ha a hazaiak gólt rúgnak, onnantól kezdve számukra vége a meccsnek, és akárcsak a Sevilla ellen 10 emberrel fognak védekezni. Ha a Manchester találna be, akkor lehet kijönne pár gól a meccsből.

Beszéljünk a sérültekről! A Schmelzer, Witsel, Zagadou, Moukoko, Sancho ötöshöz elvileg csatlakozott a csapat új üdvöskéje, Ansgar Knauff. Ellentmondásosak a hírek, de igazából, ha nem tud játszani, akkor még ott van Reyna vagy Hazard, szóval akkora gond azért nincs.

Guardiolának meg szerencséje van, szinte az egész szezonban nem volt olyan játékosa, aki hosszabb időre dőlt volna ki. Most sincs egyetlen ember sem, aki ne lenne bevethető.

Furcsa mód, ezúttal nem gólokat várok. A visszavágón a Dortmund egy kicsivel több kockázatot fog vállalni, muszáj nekik, a Manchester City pedig valószínűleg kivárásra játszik majd. Nekik jó egy döntetlen is, nem fognak ajtóstól rontani a házba. Épp ezért, most a tippem az, hogy 2,5-nél kevesebb lesz az összgólszám.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső