Borussia Dortmund – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 05.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N N N N V
  • Signal Iduna Park
  • Május 08. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
RB Leipzig
Teljesítmény:
N N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Körvonalazódni látszik a német elsőosztályú bajnokság vége. Szinte biztosan bajnok lesz (újra) a Bayern München, így Hansi Flick trófeával távozik a bajoroktól, és megágyaz az új vezérnek, aki nem más, mint Julian Nagelsmann, az RB Leipzig jelenlegi vezetőedzője.

Már az ő utódja is megvan, Jesse Marsch fog leülni a lipcseiek kispadjára, tehát ismét „házon belül” igazoltak, az amerikai szakember ugyanis a Red Bull Salzburgot irányítja. Ennek a döntésnek lehet egy nagy nyertese: Szoboszlai Dominik.

A középpályás még mindig nem tudott pályára lépni Lipcsében, de Marschnál alapember volt, és úgyis meg kell egy kicsit reformálni a csapatot, lehet ennek a gárdának a vezére is a legértékesebb magyar játékos.

És hogy befejezzem az edzőkeringőt: Edin Terzic sem marad a Borussia Dortmund kispadján, őt meg majd Marco Rose fogja váltani a nyáron.

Kicsit elkalandoztam az edzőkkel… Szóval, igen, bajnok lesz a Bayern München, minden bizonnyal második helyen végeznek Gulácsiék… És aztán megint egy nagy kérdőjel.

A 3. és 4. pozícióra, azaz a BL-t érő pozíciókra hárman hajtanak, többek között Haalandék is. Így extrán oda fogják tenni magukat a Borussia Dortmund – RB Leipzig rangadón.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – Borussia Dortmund

Két nagyszerű csapat csatája mellett két nagyszerű támadó különmeccse is volt ez a szombati összecsapás. Wout Weghorst és Erling Haaland követik a góllövőlista élén a behozhatatlan – és zseniális – Robert Lewandowskit.

A holland gólzsák ezúttal nem remekelt, de északi kollégája igen, az ő góljai döntötték el a találkozót. Bote Baku rossz passza vezetett az első találathoz. A szélső a hátul álló Brooksnak akart passzolni, de pontatlan volt, és Erling Haaland meg tudott iramodni a játékszerrel. Befutott a tizenhatoson belülre, és bár repült egy láb, hogy megakadályozza őt a gólszerzésben, nem ért oda időben.

A gól ellenére a Wolfsburg jobban játszott az első félidőben, még úgy is, hogy Weghorst mindössze tízszer ért labdába. De ha nincs ő, akkor vannak társak, akik veszélyesek lehetnek, például Yannick Gerhardt, aki kétszer is gólt szerezhetett volna.

A második félidőben úgy tűnt, bajba kerülhet a Dortmund, Jude Bellingham kapta meg a második sárga lapját egy csúnya belépőért, a fiatal középpályás nélkül kellett folytatni a mérkőzést a sárga-feketéknek.

De, aki azt várta, hogy jön az egyenlítés, az tévedett: Mahmoud Dahoud tökéletes labdával ugratta kis Haalandot a 69. percben, és ezt a srácot utolérni piszok nehéz. Jó pár métert vert a védőire, mielőtt a hálóba talált volna.

Gól nélkül maradt a Wolfsburg, ami nagyon nem jellemző rájuk, és a Bayern München után a Dortmundtól is vereséget szenvedtek.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.09.Bundesliga
leipzig
1:3
dortmund
Bundesliga
2020.06.20.Bundesliga
leipzig
0:2
dortmund
Bundesliga
2019.12.17.Bundesliga
dortmund
3:3
leipzig
Bundesliga
2019.01.19.Bundesliga
leipzig
0:1
dortmund
Bundesliga
2018.08.26.Bundesliga
dortmund
4:1
leipzig
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig – VfB Stuttgart

Biztosan nehéz lehet úgy játszani vagy edzést, meccset dirigálni, hogy tudod, nyáron már hűlt helyed sem fogják találni. Így van ezzel Dayot Upamecano és Julian Nagelsmann is, mindketten a Bayern Münchenben fogják folytatni a pályafutásuk.

Most viszont még a lipcseiek sikeréért harcolnak, és úgy tűnik, hogy ismét csak a második helyre érnek oda. Ami azért ebben a mezőnyben egyáltalán nem rossz. De kicsit kevesebb baki, és az arany is meg lehetett volna.

Ezen a találkozón is volt egy piros lap, de itt már rögtön az elején. A fiatal, még csak 19 éves Naouirou Ahamada kőkeményen tartott rá Amadou Haidara sípcsontjára, a videót látva nem sokat gondolkozott a bíró, hogy milyen ítéletet hozzon.

És az emberelőnyt jó ideig nem tudta kihasználni a Leipzig, mert a stuttgarti védelem odatette magát, és amikor már ők sem segítettek, akkor jött Gregor Kobel. Például Christopher Nkunku lövését egy szép robinzonáddal hárította.

Már az első félidőben is záporoztak a hazai rohamok, de gól nem született. A szünet után még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak, még komolyabb nyomás alá helyezték ellenfelüket.

Elég korán, négy perccel a kezdés után kapituláltak a vendégek: Dani Olmo beadására nagyszerűen robbant be Amadou Haidara, és a bal felsőbe fejelt, esélytelen volt védeni…

Hiába védett elképesztően nagyokat Kobel, hamarosan újra a hálóba kellett nyúlnia a labdáért. Emil Forsberg volt a gólszerző, méghozzá büntetőből a 67. percben.

Kényelmes győzelem lett a vége, amit persze nagyban befolyásolt a korai kiállítás.

Összefoglalás

Ez egy nagyon komoly kis meccs lesz véleményem szerint. A Dortmund most az 5. 55 ponttal, előttük az Eintracht Frankfurt 56-tal, és aztán jön a Wolfsburg 57-tel.

Az Eintracht elleni vereség óta a sárga-feketék négyszer nyertek négy meccsből, megszenvedtek a Stuttgarttal, majd könnyed győzelmek a Werder Bremen és az Union Berlin ellen, végül pedig jött a hétvégi siker.

Ezzel szemben a Leipzig néha-néha megbotlik. Miután le kellett mondaniuk a salátástálról két kellemetlenebb eredmény is becsúszott: Hazai pályán döntetlen a Hoffenheim ellen, és egy kínos vereség a Köln otthonában.

Ahhoz képest, hogy melyik csapat áll előrébb a tabellán – meg úgy mostanában melyik teljesített jobban az elmúlt években – eléggé dől a mérleg nyelve a Dortmund irányába. Mindegy, hogy a Signal Iduna Parkban vagy a Red Bull Arénában, általában ők nyernek.

Így volt ez a legutóbbi öt találkozásukból négyszer is.

Egyedül Bellinghamet kell pótolniuk, azt Delaney le fogja hozni, a Lipcsénél pedig Szoboszlain kívül nincs más sérült, sem eltiltott. Jó lenne már látni őt is a pályán, bízom benne, hogy egy kicsit játékba tud lendülni az EB előtt. De a legfontosabb, hogy felépüljön és maga mögött hagyja ezt a makacs sérülést.

Még valami: Május 13-án a két együttes még egyszer össze fog csapni, akkor már a DFB Pokal döntőjében…

Visszatérve a meccsre: Több okból kifolyólag is a Dortmundot tartom a mérkőzés favoritjának: Jobban kell nekik a pont, jobb formában vannak, jobb támadók alkotják a csapatot, és az elmúlt időben Gulácsiék nem sok sót ettek meg mellettük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső