Borussia Dortmund – Schalke 04: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 11.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V N N N N
  • Signal Iduna Park
  • Május 16. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Schalke 04
Teljesítmény:
D V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igazi csemegével folytatódik a kényszerszünetet követően a német első osztályú bajnokság, ugyanis Ruhr-vidéki rangadót játszanak, azaz Borussia Dortmund – Schalke 04 találkozót. A két patinás együttes összecsapása szurkolók tömegeit érdekli, garantált teltházat varázsolnak, legyen akárhol is a találkozó. Ez most nem így lesz, hiszen zárt kapuk mögött fogják megrendezni a találkozót.

A csapatokról

Jelenleg a második helyen áll a Borussia Dortmund együttese a Bundesligában, négy ponttal lemaradva az éllovas Bayern München mögött. Zsinórban hét bajnoki cím után van reális esély letaszítani a Münchent a trónról, ehhez azonban innentől kezdve extra teljesítményre lesz szükség és könnyen előfordulhat, hogy még az sem lesz elég, hiszen Hans-Dieter Flick csapata is extra teljesítményt nyújt.

Bár Lucien Favre együttese kiesett a BL-ből, de hazai pályán legyőzték a sokkal esélyesebbnek számító PSG-t, így elmondható, hogy hazai pályán nem létezik a Dortmund számára lehetetlen. A sárga-feketék a legjobb hazai mutatóval rendelkeznek, hiszen a Signal Iduna Parkban nem találtak legyőzőre, összesen három csapat tudott ponttal távozni tőlük.

Erling Braut Haaland személyében egy igazi gólvágót igazoltak télen, aki pedig attól tartott, hogy a fiatal norvég számára sok lesz a Bundesliga, az bizony tévedett, egyelőre legalábbis úgy néz ki. Haaland már most kilenc gólnál jár, ezzel a teljesítménnyel pedig Európa minden topcsapata szemet vetett rá.

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.26.Bundesliga
schalke 04
0:0
dortmund
Bundesliga
2019.04.27.Bundesliga
dortmund
2:4
schalke 04
Bundesliga
2018.12.08.Bundesliga
schalke 04
1:2
dortmund
Bundesliga
2018.04.15.Bundesliga
schalke 04
2:0
dortmund
Bundesliga
2017.11.25.Bundesliga
dortmund
4:4
schalke 04
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ahogy szemet vetettek Jadon Sanchora is, aki a dortmundi átigazolási politika újabb gyöngyszeme lehet. Az angol szélső potompénzért igazolt anno Dortmundba, idén pedig káprázatos teljesítményt nyújt. 14 gól mellett 15 gólpasszal járult hozzá csapata eddigi szerepléséhez, ezzel pedig olyan klubok figyelmét hívta fel magára, mint a két manchesteri gigász vagy épp a Liverpool. Nem tudni, hogy hová fog távozni, de hogy nem lesz olcsó, az biztos. Akár az is előfordulhat, hogy végül Dortmundban marad

És ha már a fiatal sztárokról beszélgetünk, akkor nem hagyhatom ki Achraf Hakimit. A Real Madridtól kölcsönvett marokkói ebben a szezonban futott be igazán, sokoldalúságát Favre ott és úgy használja ki, ahogy csak lehet. Hakimi mindkét szélen bevethető, ráadásul nem csak mint védő, hanem mint szélső középpályás is. Nem is csoda, ha a Real Madrid a jövő évet vele képzeli el, de egyelőre nem sikerült a megállapodás a klub és a játékos között.

Ami a hiányzókat illeti: A napokban sérült meg a klub két meghatározó játékosa, Axel Witsel és Emre Can, ők biztosan kihagyják a meccset és ez bizony nem túl jó hír a Borussia szurkolóinak. Mellettük még Reus, Delaney és Zagadou játéka kétséges.

A Schalke az EL indulást jelentő hatodik pozícióért hajt, így nekik sem mindegy, hogy milyen eredménnyel zárul a rangadó. Amúgy sem lenne mindegy, hiszen ez mindig egy presztízsmeccs, de így még fontosabb lesz.

Játékosaik közül a nyáron a Bayernbe távozó Nübelt emelhetjük ki, ő sokat segített csapatán a nehéz helyzetekben, épp ezért is lehet fájó a Schalke-szimpatizánsoknak, hogy hová igazol és hogy mennyiért. Ingyen, mivel a nyáron lejár a szerződése.

A járvány miatti felfüggesztés tény és való, hogy jól jött a csapatnak, mivel utolsó öt mérkőzésük nem épp úgy alakult, ahogy eltervezték, 3 vereséget és 2 döntetlent tudtak felmutatni, ezek között pedig volt igazán kínos eredmény is: Hazai pályán 5-0-ra verte el őket a Gulácsi Péter és Willi Orban fémjelezte Leipzig.

Talán most volt idő rendezni a sorokat és kitisztítani a fejeket. És hogy is lehetne a legjobban visszaszerezni a szurkolóik bizalmát, mint a legnagyobb rangadón győzelemmel?

Az nem a legjobb hír, hogy házi gólkirályuk sérülés miatt nem játszhat, márpedig erre elég nagy az esély, Serdar Suat játéka nagyon fog hiányozni a kékeknek. Mellette Mascarell, Caligiuri, Sané, Miranda és Kabak is sérült.

Egymás elleni meccseik:

Utolsó öt mérkőzésükön nem feltétlenül látszik, hogy melyikük hajt évek óta a bajnoki címre, melyikük évek óta folyamatosan BL résztvevő és melyikük az, aki évek óta gyengélkedik. Az örökmérleg alapján a Schalke győzelmét lehetne várni, ráadásul az elmúlt öt meccsük alapján sem olyan egyértelmű a dortmundi siker.

A bukmékerek szerint ez egy igazán könnyed hazai siker lesz, és én is azt gondolom, hogy ez a meccs csak és kizárólag Dortmund-győzelemmel érhet véget. Jobb csapat jelenleg a Borussia, akiknek minden egyes mérkőzés felér egy döntővel, ha valóban bajnokok akarnak lenni. Tippem: 2-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső