Borussia Dortmund – Sevilla: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 08.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V N N N N
  • Signal Iduna Park
  • Március 09. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sevilla
Teljesítmény:
V V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjük az újabb hetet a keddi Bajnokok Ligája mérkőzésekkel, elsőként természetesen a két keddi találkozóval indítunk, holnap pedig a maradék két szerdai meccs jön. A Borussia Dortmund – Sevilla odavágója elég izgalmasra sikerült, fene gondolta volna, hogy a németek előnnyel térhetnek haza a Ramón Sánchez Pizjuánból, és lám, 3-2-re nyertek.

Jelentős átalakulás előtt van a Dortmund, Marco Rose minden bizonnyal a nyáron saját képére kezdi formálni a csapatot, ahogy azt spanyol kollégája, Julen Lopetegui már tavaly elkezdte. Alapból most azt mondanám, hogy a hazaiaknak van több esélye a továbbjutásra, már csak a kiharcolt előny meg a három idegenben rúgott gól miatt is, de természetesen, ahogy az egész szezonban, most is közbeszólnak a sérülések, és a Jadon Sancho – Gio Reyna páros nélkül kellene kiharcolni a győzelmet. Vagy legalább egy ikszet.

Kezdjük el!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Spanyolországban az előző körben!

Sevilla – Borussia Dortmund

Amikor ezt a mérkőzést rendezték, még kijelenthető volt, hogy a Sevilla Spanyolország legjobb formában levő csapata, hiszen kilenc tétmeccsüket húzták be zsinórban, és ebből hét alkalommal gólt sem kaptak. Míg a Dortmund egész szezonja egy nagy katyvasz, hol a legjobb arcukat mutatják a sárga-feketék, hogy aztán – amikor a szurkolóik ismét bízni kezdenek a formajavulásban – a legváratlanabb helyeken szenvedjenek vereséget.

Korán vezetést szereztek a spanyolok, már a hetedik percben indultak a dortmundiak közepet kezdeni, ennek oka pedig Suso volt, aki a tizenhatos előterében térült-fordult a labdával, majd lőtt. Marvin Hitz elindult a jobb alsóba tartó lövésre, de Mats Hummels beletette a lábát, ez végzetesnek bizonyult, így kötött ki a labda a kapuban. A gólt végül Susonak adták, bár a sevillaiakat az sem érdekelte volna, ha öngólnak írják a találatot…

Még a félidő lefújása előtt sikerült megfordítani a meccset a Dortmundnak, de még hogyan! Az egyenlítésre a 19. percben került sor, ekkor az ősszel eléggé mellőzött Mahmoud Dahoud csavart gyönyörűen a spanyol kapu jobb oldalába. Mesteri találat volt.

Felélénkült a meccs, a Sevilla és a Dortmund is jó focit mutatott be, de a spanyolok a szünetig újabb két gólt kaptak, ez pedig Erling Haaland érdeme volt. A norvég támadó előbb Jadon Sancho labdáját lőtte estében Bono mellett a kapuba, majd Papú Gomez eladott labdája miatt mehettek Hitzék felé, a szépen kijátszott akció végén ismét Haaland volt eredményes.

Edin Terzic a szünetben a védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet, a Dortmund pedig visszaállt a második félidőre, Sanchon és Haalandon kívül mindenki visszajárt védekezni, és olykor-olykor még ők is besegítettek.

Egészen jól működött ez a taktika, de aztán a Sevilla két cserejátékosa a szépítést még kiharcolta. Óscar Rodriguez beadását Luuk de Jong váltotta gólra a hajrában.

A három gól idegenben nagyon sokat ér, ahogy Luuk De Jong szépítése is reményt adhat a Sevillának.

Előző meccs eredménye
2021.02.17.Bajnokok Ligája
sevilla
2:3
dortmund
Bajnokok Ligája
2010.12.15.Bajnokok Ligája
sevilla
2:2
dortmund
Bajnokok Ligája
2010.09.30.Bajnokok Ligája
dortmund
0:1
sevilla
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A főpróba egyik helyen sem sikerült, de az egyikre lehetett számítani, a másikra nem. A Borussia Dortmund együttese az Allianz Arénába látogatott, és a címvédő, jelenleg is listavezető Bayern München fogadta őket.

Nagyszerűen indult a meccs a vendégek számára, Erling Haaland 94. másodperces góljával előnyhöz jutottak, a kapott gól pedig olyannyira megzavarta a bajorokat, hogy Haaland a 9. percben is betalált. Nem ez az első eset, hogy a meccs elejét gyakorlatilag elengedi a Bayern, de most még a félidő előtt sikerült felállni, Robert Lewandowski duplázott hazai oldalon.

Sokáig úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a meccs, de az utolsó percek dortmundi összeomlást hoztak: Leon Goretzka a 88. percben, Lewandowski a 90.-ben rúgott még egy gólt, így a végén üres kézzel kellett távozniuk Terzicéknek. Könnyen előfordulhat, hogy jövőre lemarad a BL-ről a Dortmund, de azért még mindig van idő a javításra, pláne, hogy a Frankfurt mintha kipukkadni látszana…

A Sevilla az újonc Elchéhez látogatott, és meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett. Bono, Kounde sérülés miatt nem léphetett pályára, Diego Carlos csak a kispadon foglalt helyet, de a többiek, a legjobbak ott voltak a kezdőben.

Hetven percig nem esett gól, ekkor Guti a hazaiaknak szerzett vezetést, amit hat perccel később Carrillo duplázott meg. Luuk de Jong gólja csak a szépítéshez volt elég a 90. percben.

Összefoglalás

Hullámvölgyben Julen Lopetegui együttese, a legutóbbi öt meccsükből négyet elveszítettek. Kezdve a BL odavágóval, folytatva a Király Kupa elődöntőjével (kétgólos előnyük volt a Barcával szemben, de a katalánok hosszabbításban 3-0-ra nyertek), és most az Elche elleni fiaskó.

Nem jó előjelek, plusz, a Bono – Koundé páros most sem lesz bevethető, így Diego Carlos párja minden valószínűség szerint Rekik lesz, a kapuban pedig Tomás Vaclik áll majd. Ja, és Aleix Vidal sem lesz ott a pályán…

Nincs jobb helyzetben a Dortmund sem, már említettem, hogy Jadon Sancho és Gio Reyna is sérült, rajtuk kívül még az egész szezonra kidőlő Axel Witselt, Manuel Akanjit, Raphael Guerreirot és Marcel Schmelzert kell nélkülöznie a bosnyák mesternek.

A bevethető játékosokból így is ütőképes csapatot lehet összehozni – ez mindkét oldalra igaz. Butaság lenne a Dortmund részéről teljesen beállni védekezni, és valljuk be, ez nem is igazán az ő stílusuk. Ami viszont biztos, hogy a Sevillának mennie kell előre, mert egyetlen rúgott gól sem ér semmit.

Épp ezért gólokat várok mindkét oldaltól. Tippem ezúttal az, hogy mindkét fél betalál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső