Borussia Dortmund – VfB Stuttgart: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 17.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V V N N N
  • Signal Iduna Park
  • November 20. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
V V V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Fő a változatosság, úgyhogy jöjjön egy kis Bundesliga is. A Borussia Dortmund – VfB Stuttgart találkozó tökéletes is lesz számunkra, első ránézésre is hordoz magában értéket, hát még akkor, ha tüzetesebben belenézünk a szombat délután rendezendő találkozóba. Mert bár ezen a mérkőzésen bőven a Dortmund számít favoritnak, egy nagyon fontos dolgot ne feledjünk: Hogy Erling Haaland kiesett, az idén már nem léphet pályára. És bár van az a mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat, Dortmundban ez nem feltétlenül igaz. Ott Erling Haaland az a fecske, aki igenis csinál nyarat.

Ettől még a sárga-feketékből nem lett rossz csapat, viszont a Stuttgart nagyon szenved. Pedig tavaly a csodájára jártak az együttesnek, és sokan – mi is – tartottuk, ha ezt a gárdát a nyáron egyben tudják tartani, akkor nagy dolgok állhatnak előttük. De nem tudták egyben tartani, több kulcsjátékos is távozott, plusz még komoly sérüléshullám tizedeli Pellegrino Materazzo legényeit. Ez már sok volt a sváboknak, és most közel állnak a kiesőhelyekhez.

Lehet-e esélyük a stuttgartiaknak? Tavaly ők buktatták meg Lucien Favre-ot, a Signal Iduna Parkban nyertek 5-1-re, ami után a mestert elküldték. Most már Marco Rose ül a dortmundiak padján, ez az eredmény pedig még egyszer nem fog megszületni, ebben biztosak lehetünk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

RB Leipzig – Borussia Dortmund: 2-1

G.: Nkunku, Poulsen ill. Reus

Rangadót bukott a Lipcse, pedig igencsak fontos lett volna a három pont begyűjtése. Azért is meglepő ez az eredmény, mert Jesse Marsch legénysége ebben az idényben nem szuperál olyan jól, mint mondjuk tavaly Julian Nagelsmann irányítása alatt. Nem azt mondom, hogy ekkora a difi a két edző között. De attól még a tények tények maradnak. A sárga-feketéktől a vereség miatt elhúzott a Bayern München, négypontos hátrányban várják a folytatást.

A kezdők:

RB Leipzig:

Gulácsi – Mukiele, Simakan, Gvardiol – Henrichs, Haidara, Adams, Angelino – Szoboszlai, Poulsen – Nkunku

Borussia Dortmund:

Kobel – Pongracic, Akanji, Hummels – Meunier, Brandt, Witsel, Bellingham, Hazard – Malen, Reus

A Lipcse kezdőjében a három magyarból ezúttal csak kettő volt szerepelt, Orbán Willi sérülés miatt nem léphetett pályára. Sérültek terén egyébként sokkal, de sokkal rosszabb helyzetben volt/van Marco Rose, egy csapatra való játékosa nem szerepelhetett, köztük Haaland, Reyna, Guerreiro, Can vagy Dahoud.

Ki tudta használni ezt a sérüléshullámot a Leipzig, a 29. percben Christopher Nkunku góljával szerezték meg a vezetést. Az egy szem ék remek mélységi passzt kapott Josko Gvardioltól, elhúzta a játékszert a kifutó Gregor Kobel mellett, majd az üres kapuba helyezett.

A vendégek az első félidőben szinte el sem jutottak Gulácsiig, két kapura lövési kísérletükből egy sem találta el a kaput. A Leipzig jobb volt, így vonultak szünetre a csapatok.

A szünet után aztán váratlanul Marco Reus révén egyenlített a Dortmund. A csapatkapitány Thomas Meunier-től kapott forintos labdát, majd minden rutinját beletette a lövésbe, 1-1.

Christopher Nkunku nagyon élt ezen a meccsen (is), egy Puskás-díjas góltól fosztotta őt meg a kapufa a meccs közepén. Két Zidane-cselt mutatott be három másodpercen belül, lövése a jobboldali kapufáról kijött, végül a vendégek takarítottak.

Nem maradt azonban győzelem nélkül a hazai csapat, a győztes gólról Youssef Poulsen gondoskodott. A dán támadó a 68. percben közelről vette be Kobel kapuját, Nkunku ebben a gólban is benne volt, övé volt az assziszt.

A Dortmund a forduló előtt reménykedett, hogy akár az élre is ugorhatnak, ehelyett viszont az egypontos hátrány tovább nőtt köztük és a Bayern München között…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.06.Serie A
juventus
3:1
lazio
Serie A
2020.11.08.Serie A
lazio
1:1
juventus
Serie A
2020.07.20.Serie A
juventus
2:1
lazio
Serie A
2019.12.22.Olasz Szuperkupa
juventus
1:3
lazio
Olasz Szuperkupa
2019.12.07.Serie A
lazio
3:1
juventus
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

VfB Stuttgart – Arminia Bielefeld: 0-1

G.: Okugawa

Nem ez a legjobb szezonja a Stuttgart csapatának, a tavalyi remek szereplés már a múlté. Most még az Arminia Bielefeld ellen is kikaptak, akikről annyit kell tudni, hogy a fordulót megelőzően egy győzelmük sem volt. Össze sem hasonlítható ez a mostani csapat a tavalyival, a szurkolók abban bízhatnak, hogy a sérültek felépülését követően minden visszaáll a rendes kerékvágásba…

A kezdők:

VfB Stuttgart:

Bredlow – Anton, Ito, Mola – Karazor – Sosa, Mangala, Endo, Nartey – Massimo, Didavi

Arminia Bielefeld:

Ortega – Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen – Wimmer, Prietl, Vasiliadis, Okugawa – Klos, Kruger

Kiegyenlített találkozón végül az a csapat nyert, amelyik kevesebbet hibázott. És legyünk őszinték: Amelyik jobban megérdemelte. Nem tűnt úgy a meccs eleje, hogy a Stuttgart vereséget szenvedhet, Waldemar Anton remekbeszabott szólója végén Roberto Massimot játszotta meg (Didavi közbenjárásával), a támadó lövését az U21-es válogatott alappillére, Amos Pieper becsúszva blokkolta.

A túloldalon első helyzetét góllal fejezte be a Bielefeld, ez pedig nagyrészt Wimmernek köszönhető, aki nagyszerű labdával kínálta meg csapattársát. A japán Masaya Okugawa három stuttgarti mellől szakadt ki, egyedül vezethette kapura a labdát, és nem is hibázott, Bredlow nem tudott hárítani.

Roberto Massimo később ismét gólhelyzetbe került, de úgy, mint az első lehetőségnél úgy másodszor is blokkolni tudták, most Jacob Laursennek járt a pacsi a társaktól.

A fordulás után a Bielefeld könnyedén eldönthette volna a találkozót, összesen háromszor találták el a kapufát. Először Andres Andrade, a panamai cserejátékos, később Amos Pieper bombázta szét a felsőlécet, majd ugyanígy tett Fabian Klos is. Bredlow kapus mindhárom esetben csak nézett, de tenni a gól ellen nem tudott volna. Szerencséjére a kapufa valódi hazai kapufa volt.

A Stuttgart az első félidőben még vállalható játékot mutatott be, a második félidőben viszont örülhetnek, hogy elkerülték a kiütést, ami könnyen előfordulhatott volna velük. Nagyon nem lesz könnyű dolguk Dortmundban sem, mert hiába van egy rakás hiányzója a házigazdának, ugyanebben a cipőben jár Matarazzo is…

Összefoglalás

Igyekszem rövidre fogni, mert a helyzet azért viszonylag egyszerűnek tűnik. Még annak ellenére is ez a véleményem, hogy a Dortmundból nem kevesebb, mint 10 ember fog hiányozni szombaton. Nem akarok fontossági sorrendet felállítani, de valahol azért mégis: Erling Haaland nem lesz ott, ahogy Gio Reyna sem. Emre Can, Marius Wolf, Marcel Schmelzer, Mateu Morey Bauza és Youssoufa Moukoko szintén sérültek.

A Stuttgart sem áll valami fényesen, hiszen szintén tíz játékosuk nem bevethető. Többek között Sasa Kalajdzic, Konstantinos Mavropanos, Maouirou Ahamada, illetve most már Roberto Massimo is kiesett. Lassan nem tud egy rendes kezdőt összerakni Matarazzo…

Van miért bosszút állni Dortmundban, azt az 5-1-es égést mindenképp. Valamint üldözni kell tovább a Bayern Münchent, még ha sok esély nincs is a legyőzésükre. Amíg matematikai esély van, addig a Dortmund nem fogja feladni. Ki kell bekkelni az időszakot, amíg Haaland nincs a pályán, ez viszont baromi nehéz lesz, a sárga-feketék támadójátéka leginkább rá épül.

Egyben biztosak lehetünk, ha a Borussia Dortmund és a VfB Stuttgart összecsap: Lesznek gólok. Az utolsó öt meccsük egyaránt két és fél feletti eredménnyel ért véget, így első körben most is ezt célozzuk meg. Habár a hiányzók egy kicsit elbizonytalanítanak, azért nem egy rossz odds ez…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső