Borussia Dortmund –Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 01.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N V N V N
  • Signal Iduna Park
  • Január 03. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Wolfsburg
Teljesítmény:
N N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, végre valahára magunk mögött tudhatjuk ezt a borzasztó 2020-as esztendőt, remélhetőleg, ez az új év sokkal több sikert hoz magával! És köszi, ha idén is követtek minket, bízom benne, hogy a ti évetek is jól, jobban alakul majd!

Kezdjük is el, bár ma nem tudok teljes erőbedobással dolgozni, nem tudok 5 tippet feltenni nektek, de 2 menni fog. Kezdésnek egy Bundesliga meccset, a Borussia Dortmund – Wolfsburg találkozót vesszük górcső alá. Voltak az év végén változások Dortmundban, Haaland sérülése után a csapat nagyon visszaesett, belefutottak egy 5-1-es vereségbe, hazai pályán a Stuttgart ellen, ami aztán Lucien Favre állásába került. A Wolfsburg pedig veretlen volt az őszi szezonban, egészen a Bayern München elleni találkozóig, azt mondom, büszkék lehetnek a teljesítményükre.

Nagyon alacsonynak találtam a Dortmundra adott oddsot, de aztán megláttam a hiányzókat a Wolfsburgnál. Így pedig már minden érthetővé vált…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – Borussia Dortmund

Az év utolsó bajnokiján a fővárosba utazott az immáron Terzic által irányított Dortmund, és már a meccs előtt lehetett tudni, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számíthatnak Reusék. Az Union ugyanis nagyon jól szerepel idén, holott tavaly szenvedtek, mint disznó a jégen.

A Dortmund meg most szenved, mióta Erling Haaland megsérült, valami megváltozott. Hazai mérlegük borzasztó, le vannak maradva a Bayern München – Bayer Leverkusen – RB Leipzig hármastól, a nagyobb sztárok Haalandot leszámítva nincsenek jó formában, szóval nem lesz könnyű dolga Terzicnek, ha olyan csapatot szeretne fabrikálni, aki a bajnoki címre még idén esélyes lehet.

Az első félidő első helyzete a hazaiak előtt adódott, egy labdaszerzés után lerohanták a sárga-feketéket, szépen ziccerig játszották, Awoniyi viszont Bürki lábába lőtte a labdát. A kipattanóból is gól születhetett volna, de Teuchert fölé durrantott.

A Dortmundnak is volt egy gólhelyzete, a szemtelenül fiatal Youssoufa Moukokonak megint nem volt szerencséje, jó helyzetből csak a kapufát találta el.

A második félidőben végre már gólokat is láthattunk, és Moukoko balszerencséje is elszállt. De ne szaladjunk. Előbb ugyanis az Union Berlin megszerezte a vezetést, egy szöglet után Gio Reyna maradt le Taiwo Awoniyiről, a nigériai pedig Bürki lábai között a hálóba fejelt.

Ez az 57. perc eseménye volt, három perccel később jött az egyenlítés: A szitu kísértetiesen hasonlított Moukoko első helyzetéhez, kiugratás, majd a német utánpótlás-válogatott a rövid felsőt vette célba. Most viszont már összejött, erre a gólra mindig emlékezni fog a fiatal csatár.

A győzelem azonban nem jött össze a Dortmundnak, de még a pontszerzés sem, egy újabb szöglet és egy újabb fejes volt a vendégek veszte. A 78. percben Teuchert szögletét Friedrich bólintotta a bal sarokba.

Ez volt a Dortmund ötödik veresége a szezonban…

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.23.Bundesliga
wolfsburg
0:2
dortmund
Bundesliga
2019.11.02.Bundesliga
dortmund
3:0
wolfsburg
Bundesliga
2019.03.30.Bundesliga
dortmund
2:0
wolfsburg
Bundesliga
2018.11.03.Bundesliga
wolfsburg
0:1
dortmund
Bundesliga
2018.01.14.Bundesliga
dortmund
0:0
wolfsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg – VfB Stuttgart

Remekül indított az újonc Stuttgart, de a Wolfsburg sem panaszkodhat, bár az kevésbé nagy szó, hogy Oliver Glasner csapata jól kezdett.

Az első félidőben gól nem esett – szabályos gól -, de helyzetekből nem volt hiány. A legnagyobb vendég lehetőség Wamangituka előtt termett, a villámléptű szélső a jobbszélen futott el, majd a kapu mellé lőtt. Azért a kapu mellé, mert Casteels ujjheggyel védett.

A másik oldalon Wout Weghorst szerezhetett volna gólt, de Kobel kivédte a gyenge lövést. A kipattanóból még veszélyeztetett a Wolfsburg, sőt, gól is született az akció végén, de a játékvezető már sípolt, a szabálytalanság történt, így kifelé járt szabadrúgás.

A mérkőzés egyetlen gólja a második félidő elején született, Brekalo 16 méteres szabadrúgása pattant meg egy védőn, így a labda irányt változtatott és bepörgött a kapuba.

A Stuttgart a meccs végén még kihagyott egy hatalmas lehetőséget, Nicolas Ivan González rontott, így a Wolfsburg otthon tartotta a három pontot.

Összefoglalás

Esély mutatkozik rá, hogy Erling Braut Haaland már pályára léphet, de ha nem, akkor problémák lehetnek, mert Youssoufa Moukoko is megsérült. Ha egyikük sem léphet pályára, akkor valószínűleg Marco Reus kerülhet center pozícióba.

Akit viszont biztosan nem láthatunk, az Thorgan Hazard valamint Marcel Schmelzer. Thomas Delaney is felépült, ez eggyel több lehetőség Edin Terzicnek.

És akkor jöjjön a másik oldal: A Wolfsburghoz betört a koronavírus, Maximilian Arnold, Maxence Lacroix, Jerome Roussillon és William mellett Pavao Pervan is elkapta a vírust, Xaver Schlager pedig sérült. Aminek örülhetnek a vendégek, hogy Admir Mehmedi visszatérhet, miután felépült achilles-sérüléséből.

Kellene a győzelem a Dortmundnak, mert az utolsó három hazai meccsüket elveszítették. A Wolfsburg pedig csak egyszer nyert idegenben, egyszer kikapott és négy döntetlenjük van.

Sok múlik azon, hogy ki lesz végül a Dortmund éke, és ha ez a személy esetleg Haaland lenne, akkor mennyire tudja felvenni azonnal a ritmust.

Kell a győzelem, nincs mese. Alapjáraton nem biztos, hogy a Dortmund győzelmére fogadnék, de sok a sérült, ráadásul fontos játékosok fognak hiányozni a Wolfsburgból, így esélyesebbnek tartom Terzic fiait.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső