Borussia Mönchengladbach – Augsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 18.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
V N N D N
  • BORUSSIA-PARK
  • November 21. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Augsburg
Teljesítmény:
V N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Időzzünk egy kicsit Németországban is, okés? Szombaton ismét remek meccsekkel folytatódik a Bundesliga, ebből szemezgettem és kiválasztottam elsőként a Borussia Mönchengladbach – Augsburg meccset. Marco Rose együttese képes a parádés futballra, a Bajnokok Ligájában totálisan meglepő módon veretlenül vezetik a csoportjukat, olyan együttesek előtt, mint a Real Madrid vagy az Inter, a bajnokságban is szépen menetelnek, de azért itt becsúsznak hibák. Mint például legutóbb a Bayer Leverkusen ellen. Mindjárt kitérek rá.

Az Augsburg stabilan, középen álldogál, jelenleg a tizedik helyen vannak, ez azt hiszem, hogy jó eredménynek számít. Főleg, ha megnézzük, hogy tavaly hol végeztek. Nagyon hosszú még a szezon, nem fognak biztosan ezen a környéken maradni, de az eddigi szereplés azért biztató.

Most viszont nem lesz könnyű dolguk, a Gladbach otthon nagyon veszélyes tud lenni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

Nagyon izgalmas, fordulatos és gólokban is gazdag meccset hozott össze a tavalyi bajnokság negyedik és ötödik helyezettje. Erről a meccsről én is adtam tippet, és ha rám hallgattatok, akkor már a harmincadik perc után hátra dőlhettetek. Azt mondtam ugyanis, hogy legalább 2,5 gól fölött végeznek a csapatok.

A 18. percben a vendégek szerezték meg a vezetést, Lucas Hradecky, a finn válogatott kapusa rúgta fel Embolot egy ziccernél, a kapus sárgát, a Gladbach tizenegyest kapott. Lars Stindl nem izgulta túl a dolgot, higgadtan gurított a kapu közepébe.

A következő eseményre a 27. percig vártunk, ekkor Alario kapott labdát a bal oldalon, a tizenhatoson belül átvette, felnézett és gyönyörűen csavarta el a játékszert, ami a bal felsőben kötött ki.

Újabb három perc, újabb gól: Ismét Lars Stindl volt a gólszerző, ezúttal akcióból volt eredményes. Nem előnnyel vonultak azonban szünetre a vendégek, mert Alario is duplázott: A 41. percben Alario fejjel egyenlített, Yann Sommer nagyon elnézte ezt a beadást.

Félidőben Alario – Stindl, illetve Leverkusen – Gladbach: 2-2.

Fordulást követően először vezetett a meccsen a Leverkusen: Leon Baily egy kiugratás után, becsúszva lőtt Sommer lábai között a kapuba. Itt is azért hibáztatható egy kicsit a kapus…

Ezután hosszú ideig semmi, a meccs hajrájában viszont meglőtte a negyediket a Leverkusen, Baumgartlinger közeli góljával már 4-2-re mentek.

A csereként beállt Valentino Lazaro még szépíteni tudott a 95. percben (valószínűleg a jövő évi Puskás díj nyertesét láthattuk, ritkán látni ilyen szép skorpió-rúgást), de győzött a Leverkusen, frankó kis összecsapás volt ez.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.29.Bundesliga
augsburg
2:3
gladbach
Bundesliga
2019.10.06.Bundesliga
gladbach
5:1
augsburg
Bundesliga
2019.01.26.Bundesliga
gladbach
2:0
augsburg
Bundesliga
2018.09.01.Bundesliga
augsburg
1:1
gladbach
Bundesliga
2018.07.26.Barátságos Mérkőzés
gladbach
2:1
augsburg
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Augsburg – Hertha BSC

Nem mondhatni, hogy a berliniek csúcsformában lennének, a mérkőzést megelőző öt találkozójukon mindössze egy pontot gyűjtöttek be. Ez a meccs viszont simára sikeredett, legalábbis a végeredmény alapján erre lehet következtetni. De valóban így volt?

Igen! Az első féldiőben még csak egy gól esett, ezt Matheus Cunha szerezte büntetőből, de amúgy is veszélyesebbek voltak a fővárosiak, az Augsburg az első játékrészben egyszer sem találta el a kaput. Vagyis, egyszer igen, abból gól is született, de a támadó lesen állt a passz pillanatában, így a hazaiak gólját nem adták meg.

A tizenegyesre visszatérve: Jogos volt, Uduokhai rúgta telibe Jhon Córdoba lábát, a csatárt le is kellett cserélni.

Az Augsburg védelme az egész meccsen nem volt a helyzet magaslatán, ennek köszönhető a második berlini gól: Egy veszélytelennek tűnő jobboldali beadást követően két védő is szerencsétlenkedett, Dodi Lukebakio lecsapott a labdára és a kapus mellett a hálóba lőtt.

Ekkor már pályán volt Krzysztof Piatek, az ő góljával alakult ki a végeredmény: Előbb még rúgott egy kapufát, akkor nem volt szerencséje, a 86. percben viszont egy szép kontra végén talált a hálóba. Itt is érintette a kapufát a labda, de itt befelé, és nem kifelé pattant.

Simán nyertek a vendégek, az Augsburg mélyen tudása alatt játszott.

Összefoglalás

Azért azt nehéz lenne elképzelni, hogy Marco Rose együttese hazai pályán kikapjon ettől az Augsburgtól. Oké, nyilván nem lehet csak a Hertha elleni meccsből kiindulni, de azért nem kis különbség van a két csapat között.

Ez már a tavalyi szezonban is látszott, bár idegenben megszorongatták Thuramékat (2-3), de hazai pályán mészárlást rendeztek a gladbachiak: 5-1-re nyertek, a gólokat csupa olyan játékos szerezte, aki most is a csapattal van: Herrmann (2), Zakaria, Embolo és Plea. Igaz, Zakaria most biztosan nem lép pályára, mert sérült továbbra is. Jó kis emlékeztető volt ez, nézzük a sérülteket:

A Gladbachban az említett Zakarián kívül még Jonas Hofmann nem lesz bevethető, ő pár napja sérült meg, a fiatal középpályás izomszakadást szenvedett.

A túloldalon a hónap elején hárman is pálya mellé kerültek sérülés miatt: Framberger, Jensen és Sarenren Bazee.

Nem kell ecsetelni, hogy mennyivel jobb csapat a Mönchengladbach, ez pedig ki kell, hogy derüljön a pályán is. Szívem szerint egy kombit tennék erre a meccsre: Over 2,5 + hazai. Az azért tisztességes pénzt fizet, a két csapat múltját tekintve pedig a valószínűsége is nagy. De ne hazardírozzunk, maradjunk a sima hazainál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső