Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 03.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
V V V V D
  • BORUSSIA-PARK
  • Március 06. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
V V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tudom, ez a mai nap eléggé Bundesliga-orientált lett, de nézzétek el nekem, ez lesz ma az utolsó. És most komolyan, pont a Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen találkozót hagytam volna ki? Hát, nem!

Mert akárhogy is nézzük, két élcsapat összecsapása ez, legyenek akármilyen formában is. Peter Boszék épp most búcsúztak el az Európa Ligától, a svájci Young Boys kettős győzelemmel jutott tovább. Még a hazai győzelmükben nem nagyon találok fogást, addig a BayArenában elért 0-2 már neccesebb… És ezt tetézve a hétvégi bajnokin sem sikerült nyerni, 2-1-re kikaptak a Sallai Rolanddal felálló Freiburgtól.

A Gladbachnak sem volt jó az elmúlt egy hete. Először a Manchester City intézte el őket (mondjuk ez várható volt), majd kétgólos vezetésük ellenére kikaptak a Lipcsétől, és a kupában is ők maradtak alul, akkor a Borussia Dortmund volt az ellenfél.

Íme egy meccs, amivel ki lehet jönni a gödörből, vagy legalább el lehet indulni a helyes úton. De azért ebbe lesz beleszólása Wirtzéknek is…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

RB Leipzig – Borussia Mönchengladbach

Sajnos Szoboszlai Dominik bemutatkozására még mindig várni kell, pedig már megnézném, hogy mit tud alakítani egy szinttel feljebb a legtehetségesebb magyar játékos. De rajta kívül is volt miért és kiért nézni a találkozót, Gulácsi Péter és Willi Orban is a kezdőcsapat tagja volt.

Dayot Upamecano hibájával indult a találkozó, a nyáron a Bayern Münchenhez csatlakozó belső védő az alapvonalhoz közel – de már a tizenhatoson belül – szabálytalankodott Breel Emboloval szemben, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Nagyon nem lehet vitatkozni az ítélettel, Upamecano mozdulata egyáltalán nem a labdára irányult, teljesen jogos volt a tizenegyes. Amihez Jonas Hofmann állt oda, és ha szerencsével is, de végül betalált. Gulácsi eltalálta az irányt, bele is ért a labdába, de valahogy mégis becsorgott a játékszer.

Sokk után sokk, mert a Gladbach 9 perccel később újra gólt szerzett, ezúttal Marcus Thuram vállalta magára a gólszerző szerepét. Pontos megfogalmazás, hogy vállalta, mert Embolo fejese a vállán találta el a franciát, ami így lett veszélyes, így lett gól belőle… Újabb peches gól.

A félidőben több gól nem esett, és ez Yann Sommernek volt köszönhető, aki Justin Kluivertet utolsó emberként becsúszva szerelte. Pedig a holland majdnem sikeresen elvitte a kapus mellett… De csak majdnem.

A lipcsei feltámadás a második félidőben kezdődött. A csereként beállt Alexander Sorloth betalált (a gólt kezezés miatt nem adták meg), de Christopher Nkunku góljába már nem tudott (és persze nem is akart) belekötni a játékvezető, 1-2.

Nyolc perccel később pedig már az egyenlítés is megvolt, Yussuf Poulsen távoli lövése akadt be. És ekkor felsejlettek az előző Lipcse – Gladbach emlékei a vendégek előtt, ott is kétgólos előnyt tékozoltak el.

De még mindig nem volt vége, mert a dráma ezúttal sem maradt el: Már bőven a hosszabbításban jártunk, amikor Nkunkut ugratták ki, beadása megtalálta Sorloth fejét, a fiatal norvég pedig lipcsei karrierje legfontosabb gólját szerezte.

Nagyon, nagyon sokat érhet ez még a végelszámolásnál…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.08.Bundesliga
bayer leverkusen
4:3
gladbach
Bundesliga
2020.05.23.Bundesliga
gladbach
1:3
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.11.02.Bundesliga
bayer leverkusen
1:2
gladbach
Bundesliga
2019.01.19.Bundesliga
bayer leverkusen
0:1
gladbach
Bundesliga
2018.10.31.Német Kupa
gladbach
0:5
bayer leverkusen
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayer Leverkusen – Freiburg

Rosszul ítéltem meg a gyógyszergyáriak formáját, a Freiburg is legyőzte őket, ezzel Peter Bosz együttese már csak a hatodik, azaz EKL résztvető, a Dortmund előzni tudott.

Egyébként nem tudom magam hibáztatni a tippem miatt, elég ránézni a statisztikára, és máris látjátok, hogy miért mondom ezt. 21 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel a Leverkusen, míg a Freburg harmadannyival, mindössze hattal. De a focit nem helyzetekre játsszák, hanem gólra. Szóval elég felemás érzéseim vannak az eredménnyel kapcsolatban.

Két jó leverkuseni lehetőséggel indult a meccs, Leon Bailey lövését, valamint Lucas Alario fejesét is jobb kézzel paskolta kapu fölé Florian Müller.

A Freiburg az első félidőben vajmi keveset mutatott, egyedül Demirovic gyengécske fejesét tudom megemlíteni, amit a debütáns Lennart Grill fogott. Egyébként Niklas Lomb úgy tűnik, hogy kijátszotta magát a kezdőből, Hradecky meg még sérült…

A második félidő elejét viszont nagyon megnyomták a vendégek, aminek köszönhetően két góllal húztak el. Ermedin Demirovic lőtte az elsőt, tíz perccel később Lucas Holer a másodikat. Mindkettő mintaszerű akció végén született.

A Leverkusen erejéből csak a szépítésre futotta, Leon Bailey volt a gólszerző.

Semmire nem ment azzal a hazai csapat, hogy végig támadták az egész meccset, a helyzeteket ugyanis be is kell lőni.

Összefoglalás

A hazai oldalon a legnagyobb hiányzó Lars Stindl, aki eltiltását tölti. És van ugyan három sérültje a csapatnak, de egyiküket sem lehetne kulcsjátékosnak nevezni.

A Leverkusen csapatánál rosszabb a helyzet, ma derült ki például Florian Wirtzről, hogy elkapta a koronavírust, mellette Fosu Mensah, Hradecky, Lars Bender, Julian Baumgartlinger, valamint Paulinho és Santiago Arias sérültek. Ja, Leon Bailey pedig eltiltott.

Nem is csoda, hogy ennyi hiányzóval a fogadóirodák a hazai csapatot tartják a favoritnak, én sem vagyok másként ezzel. Eleve nincsenek jó formában, most meg még egy rakás stabil kezdőjük nem játszhat.

Idegenben a Leverkusen közepesen teljesít (5-3-3), míg a Gladbach legutóbbi két bajnokiját egyaránt elbukta a Borussia Parkban.

Itt az idő, hogy ennek a rossz szériának pontot tegyenek a végére, ehhez pedig most tényleg minden adott. Egyértelműen hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső