Borussia Mönchengladbach –Bayern München: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 05.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
N N V D D
  • BORUSSIA-PARK
  • Január 08. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayern München
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sok francia meccs után következett sok olasz, de nézzétek el, a Serie A-ban és a Ligue 1-ben hétközi fordulót játszanak, szóval természetes, hogy innen szemezgettem. A hétvégén viszont már lesz mindenféle bajnokság, szóval megyünk tovább, és egy pénteki Bundesliga rangadóval folytatjuk, ami nem más, mint a Borussia Mönchengladbach – Bayern München találkozó.

A bajorokat jól megijesztette Szalai Ádám és csapata, de végül nagyon magabiztosan hozták a meccsüket, míg a Gladbach az egyik újonc, a Bielefeld otthonában győzedelmeskedett. Marco Rose csapata nem olyan elánnal játszik, mint tavaly tették, de talán ez betudható a kettős – sőt, hármas – terhelésnek is.

A Bayern München sem tűnik most már olyan verhetetlennek, mint tavaly, de még mindig Európa talán legerősebb csapata az övék, szóval nem csoda, hogy a fogadóirodák nagyon egyértelműen a Bayern München győzelmét jósolják. De ez tényleg ennyire könnyű tipp volna? Járjunk utána!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arminia Bielefeld – Borussia Mönchengladbach

Patrick Herrmann meg nem adott góljával indult a találkozó, a szélső találatát les címén érvénytelenítették – jogosan. Aztán három perccel később Breel Embolo került helyzetbe, először a jobboldali kapufát találta el, de a labda visszapattant hozzá, azonban kacskán találta el másodszor, így a lehetőség csak lehetőség maradt. Embolo nagyon élt, nem sokkal első helyzete után Pieper blokkolta le a svájci válogatott lövését.

A Bielefeldnek egy ígéretes helyzete volt, Sergio Cordova 15 méteres lövése nem sokkal kerülte el Yann Sommer kapuját.

Fordulás után újfent Breel Emboloé volt a főszerep: Újra remek kiugratást kapott, Pieper üldözte ugyan, de Embolo gyorsabb volt és a kifutó Ortega mellett a hálóba lőtt. Megérdemelte a gólt a csatár, nagyot játszott ezen a találkozón.

A meccs utolsó nagyobb helyzete is a vendég Mönchengladbaché volt, Patrick Herrmann is a védők mögé tudott kerülni, azonban a labdaátvétel nem sikerült a legjobban, ezzel időt és pozíciót veszített, de azért tudott lőni, egyenesen Ortega kezeibe.

Teljesen megérdemelt vendégsiker született ezen a mérkőzésen, a Bielefeld hét lövésből egyszer sem találta el a kaput, míg a vendégeknél ez az arány 22/7 volt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.13.Bundesliga
bayern münchen
2:1
gladbach
Bundesliga
2019.12.07.Bundesliga
gladbach
2:1
bayern münchen
Bundesliga
2019.03.02.Bundesliga
gladbach
1:5
bayern münchen
Bundesliga
2019.01.13.Telekom Kupa
bayern münchen
4:2
gladbach
Telekom Kupa
2018.10.06.Bundesliga
bayern münchen
0:3
gladbach
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München – Mainz

Nagyon-nagyon hosszú idő után jutott bajnoki mérkőzésen újra szerephez Szalai Ádám, a magyar válogatott csatára. Ugyebár a szezon elején különbözött össze a Mainz akkori vezetőedzőjével, azóta nem igazán játszhatott Szalai. Most sem kapott sok időt, már 5-2-es Bayern vezetésnél, a 88. percben váltotta Quaisont. De az talán biztató, hogy újra a nevezettek között volt, pályára is lépett, talán tud normalizálódni a szituáció.

Foglalkozzunk magával a mérkőzéssel is, ami hatalmas meglepetést hozott. Az első félidő legalábbis, ugyanis az egyik csapat kétgólos vezetéssel vonulhatott félidőre, de az a csapat nem Hansi Flick együttese volt.

Jonathan Burkardt kétszer nézhetett farkasszemet az első félidőben Manuel Neuerrel. Első alkalommal a válogatott kapusa lábbal hárított, a második esetnél viszont a csatár nyert, ezzel a góllal szerzett vezetést a Mainz. Több Bayern játékos is reklamálta, hogy Burkardt szabálytalan eszközökkel jutott labdához, volt is valami valóságalapja ezeknek, de a játékvezető máshogy ítélte meg.

Egy gól még semmi, de kettő… A félidő vége előtt Brosinski szabadrúgását Alexander Hack fejelte be, így a vendégek már kettővel mentek.

Hansi Flick „Minden héten háború”-szerű motivációs beszédet adhatott fiainak, mert a második félidőre egy teljesen más Bayern München lépett pályára.

Joshua Kimmich szerezte az első hazai találatot, majd őt követte Leroy Sané bombája, hamar ledolgozta hátrányát a rekordbajnok Bayern München.

A csereként beállt Niklas Süle egy szöglet után 3-2-re módosította az állást, aztán az év játékosa, Robert Lewandowski duplázott. Először tizenegyesből, majd egy közeli lövésből szerzett gólt.

Rengeteget fizethetett a félidő: vendég/vége: hazai opció, de őszintén… Erre ki gondolt? Szerintem senki…

Összefoglalás

Nem úgy muzsikál a Gladbach, ahogy tavaly, ezt már említettem. Akkor Marcus Thuram és Alassane Plea tolta nagyon a szekerüket, és Plea jól játszik idén is, de Thuram játéka visszaesett. Arról nem is beszélve, hogy eltiltását tölti, mivel – vírushelyzet közepén – arcon köpte ellenfelét a Hoffenheim elleni bajnokin. Ez még vírushelyzet nélkül is egy gusztustalan dolog, de ha olvasgatjátok a híreket, akkor tudjátok, hogy valahol ezért a börtön is kijár…

A Bayernnél is mutatkoznak a visszaesés jelei, de azért nem kell kétségbe esnie a bajorok szurkolóinak, az égegyadta világon semmi probléma nincs a csapatukkal. Mindig nem lehet az abszolút csúcson lenni.

Nézzük az egymás elleni meccseiket! Tavalyelőtt (de jó ezt leírni…), 2019 decemberében csaptak össze legutóbb a Borussia Parkban, akkor a Gladbach kisebb meglepetésre 2-1-re nyert Bensebaini duplájával. Az algériai felépült hosszabb sérüléséből, így újra pályán lehet majd, a Bielefeld ellen már csereként harcba küldte őt Rose.

És ha már a sérültek és eltiltottak: Marcus Thuramról meséltem, ő még mindig nem léphet pályára, Valentino Lazaro pedig a napokban sérült meg, az ő játéka erősen kétséges.

A Bayern Münchennél Serge Gnabry a Mainz ellen csak segítséggel tudta elhagyni a pályát, a hírek szerint azonban nem nagy a baj – hála Istennek. Leon Goretzka megsérült, ahogy Kingsley Coman és Marc Roca is, utóbbi kettő viszont a pénteki bajnokira felépülhet.

Lassan megtanulják a csapatok, hogy Pleáékat komolyan kell venni. A BL-ben erre ráfáztak ketten is, a Bayern ezt a hibát nem fogja elkövetni. Buktak már pontot idegenben Flickék, nem verhetetlenek, de ezen a találkozón a papírformának érvényesülnie kell. A Bayern győzelmét várom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső