Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 24.
Gladbach
Teljesítmény:
V N V V D
  • BORUSSIA-PARK
  • Szeptember 25. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön egy különleges mérkőzés, a Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund! Egy embernek biztosan különleges, hiszen Marco Rose tavaly még a Mönchengladbach csapatát edzette, idén viszont már átnyergelt a sárga-feketékhez. Sőt, már szezon közben is lehetett tudni, hogy ez a váltás a nyáron megtörténik.

A Gladbach új edzője Adi Hütter lett, aki szintén egy élcsapatot, az Eintracht Frankfurtot irányította tavaly, és ahogy előző csapat, a mostani is beragadt. Hiába a jó kezdés – pontszerzés a Bayern München ellen -, a folytatás nem volt olyan dicsőséges, konkrétan a csapat most kiesőhelyen áll. Nyilván ez semmit sem jelent, öt forduló ment le, de a nagy remények beteljesüléséhez ez a teljesítmény nagyon kevés.

A Dortmund jól araszol előre négy győzelmet arattak, viszont Freiburgban vereséget szenvedtek, amit azért senki nem látott előre jönni.

Az előtte levő Wolfsburg – Bayern München páros könnyen hozható meccseket játszik majd, bár a farkasok meg is égethetik magukat Hoffenheimben, nem olyan könnyű ellenfél a Hoffenheim, mint ahogy az mondjuk a tabella alapján látszik.

A lényeg, nem szabad leszakadni a Bayern Münchentől, mert nagyon hamar véget érhet a bajnokság. És ebben semmi túlzás nincs. A bajorok nem sok pontot fognak elhullajtani, így kellenek a bravúrpontok is, hogy a végelszámolásnál még legyen miért izgulniuk Haalandéknak.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Augsburg – Borussia Mönchengladbach: 1-0

G.: Niederlechner

Nem csak a Gladbach kezdte rosszul a szezont, hanem az Augsburg is. A mérkőzést megelőzően nyeretlenek voltak, egy gólt rúgtak összesen és nyolcat kaptak. Nem is csoda, hogy inkább Hütteréket favorizáltuk. Erre tessék, még itt is sikerült kikapniuk legnagyobb sajnálatunkra.

A kezdők:

Augsburg:

Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw, Oxford – Framberger, Hahn, Dorsch, Caligiuri, Iago – Zeqiri, Vargas

Borussia Mönchengladbach:

Sommer – Beyer, Ginter, Elvedi, Scally – Zakaria, Neuhaus – Herrmann, Stindl, Netz – Plea

Öt kulcsjátékosa nélkül vágott neki a mérkőzésnek a vendégcsapat, de még így sem izgultunk, egyértelműnek gondoltuk, hogy nyerni fogják az összecsapást.

És maga a meccs is úgy kezdődött, ahogy azt mi elképzeltük. Alassane Plea lőhetett kapura először, Denis Zakaria meg másodszor. A francia próbálkozását blokkolták, majd a svájci ismétlés kapu fölé szállt, de csak azért, mert az is megpattant egy augsburgi lábon.

A nagy labdabirtoklási fölény aztán meddőbe ment át, egyik csapat sem talált kaput, a következő igazán ígéretes helyzetre a 43. percig kellett várni. Daniel Caligiuri szabadrúgása mindenki előtt elszállt, Sommer nyújtózkodott ugyan, de ő sem érte el a labdát, a Gladbachnak azonban szerencséje volt. Egyrészt azért, mert a játékszer kijött a kapufáról, másrészt azért, mert a kipattanó annyira meglepte Gumnyt, hogy a testéről az alapvonalon túlra került a bogyó.

A második félidőben hamar, öt percen belül gólt rúgtak a vendégek, szépen játszották ki a hazai védelmet a fehérmezesek, Alassane Plea pedig Gikiewicz mellett a hálóba is lőtt, ám les miatt érvénytelenítették a gólt.

Már bőven a hajrában jártunk, amikor váratlanul az Augsburg vezetést szerzett: Jeffrey Gouweleeuw felívelését Nico Elvedi elvétette, Rubén Vargas remekül vette észre az érkező Florian Niederlechnert, aki kegyetlenül kilőtte a bal alsót.

Ez az egy gól elegendő volt a győzelemhez, Adi Hütterék szenvednek…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.02.Német Kupa
gladbach
0:1
dortmund
Német Kupa
2021.01.22.Bundesliga
gladbach
4:2
dortmund
Bundesliga
2020.09.19.Bundesliga
dortmund
3:0
gladbach
Bundesliga
2020.03.07.Bundesliga
gladbach
1:2
dortmund
Bundesliga
2019.10.30.Német Kupa
dortmund
2:1
gladbach
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Union Berlin: 4-2

G.: Guerreiro, Friedrich (ög), Haaland (2) ill. Kruse, Voglsammer

A Freiburg elleni vereséget követően beindult a Borussia. Olyan tipikus régi idők fociját játsszák, amikor az volt a lényeg, hogy többet rúgj eggyel, mint az ellenfél. Így nyertek 3-2-re a Hoffenheim ellen – az utolsó pillanatban -, így nyertek 4-3-ra a Bayer Leverkusen ellen, és most ugyan két góllal bizonyultak jobbnak az Union ellenében, de 3-2-nél azért meleg volt a pite…

A kezdők:

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham, Witsel, Dahoud – Reus, Haaland, Malen

Union Berlin:

Luthe – Friedrich, Knoche, Baumgartl – Ryerson, Oztunali, Khedira, Promel, Giesselmann – Kruse, Awoniyi

Bombagóllal indult a mérkőzés, a 10. percben a hazaiak szereztek vezetést szurkolóik legnagyobb örömére. A tizenhatos bal csücskénél járt a labda, ide-oda pattogott, nem úgy tűnt, hogy ebből lesz valami, aztán jött Raphael Guerreiro, aki kifacsarodva, kapásból tüzelt. Hatalmas gól lett a vége, Luthe repült ugyan, de ez a lövés tökéletes volt. És a bal felsőben kötött ki.

A Dortmund még az első játékrészben meg tudta duplázni előnyét, Thomas Meunier beadására robbant be Erling Haaland és fejelt a sarokba. Luthe ugyan beleért a labdába, de megakadályozni a gólt már nem tudta.

A második félidő elején a szurkolók hátradőlhettek, úgy tűnt, nagyon sima meccsük lesz, hiszen Marvin Friedrich az 52. percben öngólt vétett.

Csakhogy az Union feltámadt. Öt perccel később Max Kruse értékesített egy büntetőt, majd a csereként beállt Andreas Voglsammer négy perccel pályára lépését követően még közelebb hozta a fővárosiakat.

Mielőtt azonban fellelkesülhettek volna a vendégek Erling Haaland letörte a szarvukat, a norvég estében emelte át a kifutó Luthet, miközben egy védő is szorongatta. Klasszis megoldás. És nem mellesleg, ez volt Haaland 16. gólja a szezonban minden sorozatot egybevéve. És még csak szeptember van…

Összefoglalás

Nem valószínű, hogy bármilyen változtatást eszközöl majd Marco Rose korábbi csapata ellen. A sérültek listája változatlan: Emre Can, Mateu Morey, Julian Brandt, Marcel Schmelzer, Dan-Axel Zagadou és Gio Reyna nem bevethető, Thomas Meunier pedig kapott egy rúgást, de valószínűleg tudja vállalni a játékot.

A másik oldalon Jonas Hofmann és Stefan Lainer még mindig nem elérhető, ahogy Mamadou Doucouré sem, jó hír viszont, hogy Breel Embolo és Marcus Thuram újra egészséges, az Augsburg ellen a svájci már be is szállhatott csereként. Visszatérhet Ramy Bensebaini is, és egyből a kezdőben kap majd lehetőséget szerintünk.

Jó kis meccseket szokott játszani ez a két csapat, a tavalyi bajnokságban 4-2-re nyert a Gladbach a Borussia Parkban, előtte a Dortmund győzte le őket hazai környezetben 3-0-ra.

A bukmékerek szerint a Dortmund esélyesebb, amiben van ráció természetesen, meggyőzően teljesítenek a sárga-feketék, mióta Sallai Roland góljával a Freiburg legyőzte őket.

Gólokat várunk a meccstől természetesen, nem csak a Dortmund támadóinak formája miatt, de a múltban elért egymás elleni eredmények is erre sarkallnak bennünket.

Hogy a Gladbach betalál-e? Véleményem szerint igen, a Dortmund leggyengébb csapatrésze a védelem, hiába igazoltak klasszis kapust, ő sem tud mindent egyedül megoldani. Roséék egyedül a Wehen elleni kupacsatán nem kaptak gólt, ez összesen hét meccset jelent, amikor igen.

Összefoglalva: Esélyesebbnek gondoljuk a vendégeket, szerintünk legalább 2,5 gól születik majd a találkozón, illetve mindkét csapat hálóba talál majd. Ezeket egyes fogadóirodáknál lehet kombinálni is, úgy jön ki igazán ütős kis odds.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső