Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 14.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
D N N V V
  • BORUSSIA-PARK
  • április 17. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
N N N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A forduló egyik legizgalmasabb meccsével folytatjuk, a Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt találkozóval. Adi Hutter együttesének már úgy tűnt, hogy nem lesz esélye megcsípni a harmadik helyet, de tettek érte a múlt héten, hogy ez a vélemény megváltozzon. Legyőzték ugyanis a Wolfsburgot, akik jelenleg ott tartózkodnak, így a négypontos hátrányt egy pontra csökkentették.

Minden esélyük megvan tehát arra, hogy előzzenek, de ahhoz idegenben kell legyőzni azt a Gladbachot, akik úgy tűnik, a szezon végére újfent magukra találnak. Legalábbis arra utal az előző három meccsük, amin hét pontot gyűjtöttek be, és lehet, hogy a Herthát is megfogták volna, ha nem állítják ki Yann Sommert már rögtön a meccs elején.

Ezt már nem tudjuk meg, de azt meg fogjuk tudni nemsokára, hogy milyen eredményt várunk ezen a találkozón.

Vágjunk is bele, holnap pedig újabb bajnoki meccsek következnek majd, remélhetőleg olyan sikerrel, mint a múlt hétvégi 15 tippünk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach

Volt már egy kis spolier, hogyan is indult a mérkőzés, fejtsük ki most részletesebben: Egy elkésett szerelési kísérlet volt minden baj forrása, Jhon Cordoba lépett ki a védők között, a Yann Sommer megpróbálta becsúszva elrúgni a labdát, de nem sikerült. Vita nem lehetett, Sommer mehetett zuhanyozni. Marco Rose Oscar Wendtet áldozta fel, és a kapuba beálló Sippelt viszonylag hamar fel is avatták: Santiago Ascacibar a 23. percben a bal felső sarokba csavart. Ez volt a középpályás első bajnoki gólja a Hertha BSC-ben.

A Gladbach nem adta fel a támadásokat, nem is volt vesztenivalójuk, és a próbálkozásokat siker övezte: Alassane Plea használta ki, hogy a védők eltolódtak, és egyedül nyargalhatott kapu felé, Schwolow kapus hiába spárgázott, a jobb alsóba tartó labdával nem tudott mit kezdeni.

És az emberhátrány ellenére a félidő hajrájában már a vendégek vezettek, ezúttal Lars Stindl volt eredményes, méghozzá büntetőből.

A szünetben Dárdai Pál hármat is cserélt, beállt Piatek, Plattenhardt és Radonjic is, de az egyenlítést nem ők, hanem Jhon Cordoba hozta össze. Matheus Cunha jobboldali centerezésébe tette bele a lábát a kolumbiai, és bár először a gólt les miatt nem akarták megadni, felülbírálták a partjelzőt.

Fáradtak a vendégek, ami természetes, de jól tartották magukat, a Hertha nem tudta begyötörni a győztes gólt. Matteo Guendouzi távoli bombája volt az utolsó lehetőség, ezt Sippel szögletre tornázta.

Nagy esélyt szalasztott el a Hertha, kicsit meglóghattak volna, és nyugodtabban várhatták volna a folytatást. De a fociban nincsen „volna”…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.15.Bundesliga
eintracht frankfurt
3:3
gladbach
Bundesliga
2020.05.16.Bundesliga
eintracht frankfurt
1:3
gladbach
Bundesliga
2019.10.27.Bundesliga
gladbach
4:2
eintracht frankfurt
Bundesliga
2019.02.17.Bundesliga
eintracht frankfurt
1:1
gladbach
Bundesliga
2018.09.26.Bundesliga
gladbach
3:1
eintracht frankfurt
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Eintracht Frankfurt – Wolfsburg

Kétségtelen, hogy ez a meccs számított a forduló rangadójának, és nem is okoztak csalódást a játékosok. Mi – bár a szívünkhöz a hazai győzelem állt közelebb – arra mertünk fogadni, hogy mindkét csapat hálóba talál, és már a 8. percben meg is nyugodhattunk, hogy a tippünk bizony ült.

Erős tíz percet produkáltak a csapatok kezdésként: Előbb Bote Baku csavart a jobb alsóba a hatodik percben, majd szinte azonnal jött a válasz a Frankfurttól. Erik Durm passzát Rode okosan átlépte, a mögötte érkező Daichi Kamada meg a kapuba lőtt.

Majd jött egy kis szünet, amikor a csapatok rendezték a sorokat. A 27. percben jártunk, amikor újabb gól született, ezúttal André Silva és Luka Jovic játszottak össze, a portugál az alapvonalról becsúszva kanalazta tovább a labdát, a Real Madridtól kölcsönkapott támadó meg elemi erővel bombázott, Casteels fel sem tudta fogni, mi történik.

Volt mit nézni az első félidőben is, de a második még ezt is felülmúlta. Rögtön a kezdés után ugyanis a frankfurti védelem eladta a labdát, Wout Weghorst meg kegyetlenül kihasználta ezt. Kellett hozzá szerencse is, ugyanis a lövése Ilsanker lábán változtatott irányt, így Kevin Trappot meg tudta lepni a holland.

A csapatok még mindig nem tudtak – és nem akartak – leállni, ennek pedig mi, nézők örültünk a legjobban. André Silva az 54. percben újra a hazaiakat juttatta vezetéshez, majd beköszönt az egész meccsen remekül játszó Erik Durm is, ezzel már 4-2 volt a Frankfurtnak.

A végeredmény egy 85. perces öngólból született, amelyet Tete szerzett.

Idén még nem szenvedett hazai pályán vereséget a Frankfurt, most pedig prezentálták, hogy miért nem…

Összefoglalás

Marco Rose előreláthatóan Jonas Hofmannra és Nico Elvedire nem számíthat majd a szombati találkozón, míg Adi Hutteréknél nincs új sérült. Azaz Irorere, Makanda, Hinteregger, Touré és Ache nem bevethető. Persze, szerda van, ez még változhat.

Új esélyt kapott tehát a Frankfurt a harmadik hely elérésére, de nagy kérdés, hogy tudnak-e élni vele? A hazaiak is túl vannak a nehezén, a hétmeccses nyeretlenség a Schalke elleni győzelemmel megszakadt, és azóta a játék is biztatóbb.

Ősszel 3-3-as döntetlent játszottak egy nagyon színvonalas mérkőzésen, és mivel mindketten gólra törő futballt játszanak, lételemük a támadás, egymás ellen is nagyon megy nekik (3-3, 1-3, 4-2, 1-1, 3-1) így botorság lenne nem a gólokra fogadni.

A győzelem úgy kell nekik, mint egy falat kenyér, így hát egymásnak fognak esni. Remélhetőleg. És az egy hasonlóan jó meccset hozhat, mint az őszi találkozójuk. Két és fél gólnál többet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső