Borussia Mönchengladbach – Freiburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 31.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
N V V V V
  • BORUSSIA-PARK
  • április 03. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Freiburg
Teljesítmény:
N V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai harmadik – egyben utolsó – Bundesliga meccsünk jön. Két jó kis találkozón már túl vagyunk, és a harmadik is izgalmas szerintünk, nem is akartuk kihagyni a tippek sorából. Ez lenne a Borussia Mönchengladbach – Freiburg találkozó. Sallai Roland együttese még harcban van az Európa Konferencia Ligát érő hatodik helyért, a 40 pontos Bayer Leverkusen foglalja el jelenleg ezt a pozíciót, de nincs sokkal lemaradva a Gladbach sem. Egy hosszú nyeretlenségi sorozatuknak szakadt vége a válogatott szünet előtt, a szinte biztos kieső Schalke 04 csapatát győzték le.

Marco Rose távozik a nyáron, de szépen szeretne távozni. Az idény nem úgy sikerült, ahogy azt szerették volna, de lehet még kozmetikázni rajta. És hogy ki lesz az utód? Nem tudni. Úgy tűnt, hogy Xabi Alonso, a Real Madrid, a Liverpool és a Bayern München korábbi legendás védekező középpályása kaphatja meg első felnőtt kispadját, de végül inkább szerződést hosszabbított a Real Sociedaddal, ahol az utánpótlásban fog tovább dolgozni.

Egy pont a különbség a két csapat között, én sok izgalmat remélek ettől a meccstől.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach

Olvashattátok a véleményünk a német bajnokság kiesőjelöltjeiről, ott külön kiemeltük, mennyire gyorsan lehet a mennyből a pokolba jutni. A Schalke nem is olyan régen még a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában volt, most meg jövőre a Bundesliga 2-ben lesznek. Hagyjuk is a feltételes módot, ez már egy tény. Az ötödik edző sem hozta el a megváltást, a fordulók pedig csak fogynak és fogynak.

Hazai pályán fogadták a Gladbach csapatát, a végeredmény pedig 0-3 lett.

Nem kérdés, a gelsenkircheniek minden csapatrésze gyengélkedik, de különösen a védelem az, ami rosszul muzsikál. Hiába jött Mustafi és még egy rakás játékos, ők sem tudnak segíteni a csapaton, ezzel a hármassal együtt most már 69 gólt kaptak.

És az elsőt ismét a védelem hozta össze. Marcus Thuram szaladt el a balszélen, középre lőtt labdáját Rönnow kiütötte, úgy tűnt, a veszély elmúlt. Csakhogy William nem tudott felszabadítani, így az akció tovább folyt, és Lars Stindl lövése a kapuban kötött ki.

Alassane Plea duplázhatta volna meg a vendégek góljainak számát, de lemaradt Lainer átadásáról.

A második félidőben Stefan Lainer nem passzolt, hanem fejelt, egyenesen a kapuba. Jonas Hofmann végezhetett el szögletet, a Gladbach balbekkje elszakadt a védőjétől – aki nemes egyszerűséggel nem követte – és a rövidre érkező labdába tette bele a fejét, 0-2.

A harmadik vendégtalálatot Frederik Ronnownak írták, a Schalke kapusa egy fejest védett ki, de esés közben kiesett a labda a kezéből, és már csak a gólvonalon túlról tudta kikanalazni. Erre szokták volt mondani, hogy szegény embert az ág is húzza…

Reménytelen a helyzete Schalkénak, Marco Rose csapata pedig kilenc mérkőzés után tudott újra nyerni.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.05.Bundesliga
freiburg
2:2
gladbach
Bundesliga
2020.06.05.Bundesliga
freiburg
1:0
gladbach
Bundesliga
2020.01.10.Barátságos Mérkőzés
freiburg
1:2
gladbach
Barátságos Mérkőzés
2020.01.10.Barátságos Mérkőzés
freiburg
1:2
gladbach
Barátságos Mérkőzés
2019.12.01.Bundesliga
gladbach
4:2
freiburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg – Augsburg

Sallai Roland kezdőként lépett pályára a nem túl jó formában levő Augsburg ellen. A mérkőzés első félidejében gól nem született, egy-egy komolyabb helyzetet lehetett feljegyezni. Kezdésként a hazaiak veszélyeztettek, Santamaria tette bele a lábát egy baloldali beadásba, Gikiewicz hárított, a kipattanót pedig az a Guus Til fejelte fölé, aki először kapott szerepet kezdőként a Freiburg mezében.

A másik oldalon Benes László fordult le szépen ellenfeléről, majd önző módon ellőtte a labdát – fölé -, pedig a mellette futó Richterrel talán többre ment volna…

Szinte rögtön a második félidő elején aztán gólt szereztek a hazaiak, méghozzá Sallai Roland révén. Az érdem elsősorban a csapatkapitányé, Christian Günteré, aki egy hatalmas szóló végén passzolt a magyar válogatott szélsőjéhez, ő pedig a jobb alsóba lőtt.

Sallainak jól megy mostanában, gól a klubcsapatban, két gól a válogatottban… Meg egy tizenegyes, amit kihagyott, de ez bárkivel előfordulhat…

Nem adta fel az Augsburg, Richter és Rani Khedira is próbára tette a hazaiak kapusát, Florian Müllert, de mindkét esetben a kapus nyerte az ütközetet.

Végül eljött a 79. perc, és a hazai csapat lezárta a meccset, a gólszerző Philipp Lienhart volt.

Sallai Rolandnak egyébként 81 perc jutott a pályán.

Összefoglalás

Az igazság az, hogy a Borussia Mönchengladbach továbbra is rossz formában van. Tehát arra szeretnék csak kilyukadni, hogy a Schalke 04 legyőzése szinte – ismétlem, szinte – semmit nem jelent. Nem megy a csapatnak, egy teljesen szétesett gárda ellen viszont illik nyerni.

Mindkét csapat számára létfontosságú ez a mérkőzés. Közel a Leverkusen, közel a hatodik hely, de erre a hatodik helyre még nagyon sokan pályáznak. Reális esélye van odaérni a mi két csapatunknak, a Leverkusennek – akik most ott vannak -, az Union Berlinnek, de még a Stuttgart is végezhet ott.

Minden egyes pontvesztés sokat számít…

Ősszel egyszer ugyebár már összecsaptak, akkor a végeredmény 2-2 lett. Nagyon érdekes egyébként, hogy egészen 2008-ig kell visszalapozni, hogy az utolsó idegenbeli győzelmet megtaláljuk. Általában a hazai csapat húzta be a közös találkozójukat, ritkább esetben döntetlen lett, de az idegenben játszó csapat nagyon sokáig nem tudott nyerni.

Elengedném én is azt, hogy melyikük fog nyerni, talán megéri inkább a gólokra koncentrálni. Nincs jó formában a Gladbach, a Freiburg pedig idegenben nem igazán brillírozik. Emellett a tét is nagy, így nem egy önfeledt szórakozásra számítok, hanem kőkemény küzdelemre. Amin nem fog sok gól esni.

[/accentTIp]
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső