Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 24.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
N N V V N
  • Borussia-Park Stadion
  • Június 27. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hertha BSC
Teljesítmény:
N V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagy szívességet tett az aktuális ellenfél a Marco Rose által irányított Borussia Mönchengladbachnak, hiszen a Hertha a hétvégén hazai pályán fektette két vállra a Bayer Leverkusen együttesét, így kétpontos előnyre tettek szert a gyógyszergyáriakkal szemben. A Gladbach viszont nem hátra tekintget, hanem előre. Ha szerencsésen alakulnának a meccsek, akár a bronzérmet is megszerezhetnék, ehhez azonban szükség van a saját győzelmükön kívül arra, hogy az Augsburg meglepje Gulácsi és Willi Orban csapatát.

Nézzünk bele a Mönchengladbach – Hertha BSC meccsbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Paderborn – Borussia Mönchengladbach

Könnyű győzelmet reméltek a Gladbach szurkolói, hiszen a már kiesett, tökutolsó Paderborn otthonába látogattak, ahol még a Werder is képes volt 5-1-re nyerni.

Ilyen arányú győzelmet nem, de egy 3-1-et azért Thuramék is kiharcoltak. Menjünk szépen sorban…

Ami a labdabirtoklást illeti a Paderborn fölényben játszott, azonban a focit gólra játsszák, abból pedig a vendégek szereztek többet. Már a negyedik percben, Herrmann révén gólt rúgtak, Embolo ziccerét még hárította Zingerle, azonban a kipattanóra érkezett a német és az üres kapuba gurított, hiába próbáltak menteni a védők.

Érdekes, hogy a csapat két legjobbja, Marcus Thuram és Alassane Plea csak a kispadon foglalt helyet, de így is magabiztos siker lett a meccs vége.

Bár a második félidőben bizonyára megijedtek a szurkolók, miután az ex-gladbachi Michel egy lapos lövéssel egyenlített.

Kerek két percig tartott ez az állás, mert Stindllel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a sértett végezte el a büntetőt és nem hibázott.

Tíz perccel később a hazaiak védője, Hunemeier megkapta második sárga lapját, így az utolsó fél órát emberhátrányban kellett lejátszania a hazaiaknak.

Stindl a 73. percben duplázott, Bensebaini középre fejelt labdáját értékesítette a támadó középpályás.

Sima győzelem volt, nagyon közel a jövő évi Bajnokok Ligája szereplés a Mönchengladbach számára.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.21.Bundesliga
hertha
0:0
gladbach
Bundesliga
2019.02.09.Bundesliga
gladbach
0:3
hertha
Bundesliga
2019.01.13.Telekom Kupa
gladbach
1:0
hertha
Telekom Kupa
2018.09.22.Bundesliga
hertha
4:2
gladbach
Bundesliga
2018.04.07.Bundesliga
gladbach
2:1
hertha
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC – Bayer Leverkusen

Azt, hogy a Leverkusen (egészen nagy valószínűséggel) lemarad a BL-ről csak saját maguknak köszönhetik. Az egész szezonban formás, szép futballt bemutató Bosz-csapat olyan helyeken hagyott pontokat, ahol a képességek alapján gólokkal kellett volna nyerni. Nem is kell olyan messzire menni, a mindenki által agyonvert Schalke ellen csak egy pontot tudtak szerezni.

Most pedig Berlinbe kellett utazniuk, ahol az edzőváltást követően megtáltosodott a Hertha csapata. Persze, így is becsúsztak kellemetlen vereségek, de Labbadia érkezésével új lendületet kaptak Ibisevicék.

Ezt pedig meg is mutatták a Leverkusen ellen, akik ismét a rosszabbik arcukat mutatták ezen a mérkőzésen, ezzel pedig óriási bajba sodorták saját magukat.

Ki kell emelni a Herthánál Matheus Cunha játékát, nem csak azért, mert a forduló egyik legszebb gólját lőtte a Bayernek, hanem mert mióta áttette Berlinbe a székhelyét, azóta remek teljesítményt nyújt.

Ha már lelőttem a poént… Igen, Cunha góljával szerzett vezetést a fővárosi együttes, Lukebakio futott el a jobbszélső helyén, passzolt a második hullámban érkező Cunhához, az átvétel közben kissé felpattant a labda és kapásból kilőtte a jobb felső sarkot. Nincs olyan kapus a világon, aki ezt ki tudta volna szedni, talán ha Oblak nyakába még beleültetjük Allisont… Talán…

Ez a 22. perc eseménye volt, és hiába birtokolta többet a labdát Peter Bosz csapata, gólig nem jutottak. Helyzetek tekintetében nem volt ekkora kontraszt, támadott becsülettel a hazai csapat is.

A második gól szerzője ugyan a gólpasszt adó Lukebakio volt, de itt inkább Piateket kell megdicsérni, Lukebakio szabályosan ellopott tőle egy gólt. Azonban a lengyelt ez láthatóan nem zavarta, örült annak, hogy kétgólosra növelték előnyüket.

Nincs saját kezében a Leverkusen sorsa, a hétvégén a Hertha az ő orruk alá tört borsot, most viszont minden leverkuseni imába foglalja Cunháék nevét, ha legyőzik a Gladbachot.

Összefoglalás

Megtáltosodott a Hertha, még akkor is, ha a mostani győzelmükkel egy három meccsen át tartó nyeretlenségi szériának vetettek véget. Egy-két poszton kell megerősíteni ezt a csapatot és jövőre harcban lehetnek az EL-ért.

Egyelőre azonban még ennek a szezonnak nincs vége, de a Herthának nem maradt célja. Hetek óta emlegetik, hogy a terhelés miatt a fiatalok is szóhoz jutnak, most tényleg itt van rá a lehetőség. Dárdai Márton azonban erről biztosan lemarad, miután megsérült.

Plea és Thuram nem hiába kezdtek a Paderborn ellen a kispadon, erre a meccsre pihentette őket Rose. Szükség is lesz rájuk, mert a Herthának rendkívül stabillá vált a védekezése (a Frankfurt elleni 4 kapott gólt hagyjuk, ott emberhátrányban voltak) és kelleni fognak a Gladbach legjobbjai, hogy ezt a stabil védelmet fel tudják forgatni.

A Herthára nézve kissé sértő, hogy 1.3 körüli oddson mozog a Gladbach győzelme, de ha valóban egy fiatalokkal megtűzdelt csapat lép pályára, akkor még sok is az 1.3.

Tavaly, ugyanitt a Hertha 3-0-ra verte egyébként a Gladbachot, de akkor a szezon közepén jártunk, nem volt ennyire kiélezett a verseny.

Hazai győzelemre számítok, a Gladbach az első pillanattól fogva neki fog esni a Herthának, és jól is teszik, ha szeretnének a BL-ben indulni, akkor meg kell nyerniük ezt a meccset.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső