Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 10.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
V D V N N
  • BORUSSIA-PARK
  • December 12. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Hertha BSC
Teljesítmény:
N D V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még egy német és egy spanyol meccs van a puttonyomban mára, de természetesen holnap visszatérek és újból öt meccsről fogok írni számotokra. Maradjunk azonban még a mai napnál, a Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC meccsel folytatjuk.

A Gladbach tegnap történelmi tettet hajtott végre a Bajnokok Ligájában. Nem arra gondolok, hogy kikaptak a Real Madrid ellen, hanem arra, hogy ennek ellenére sikerült továbbjutni a legjobb 16 közé. Felemelő és vicces volt azt látni, ahogy a lefújás után az összes játékos és stábtag egy apró kis monitoron/tableten keresztül figyeli az Inter – Sahtar meccset. Ami majdnem száz percig tartott, így a németek izgulhattak rendesen. Bármelyik csapat gólja az ő kiesésüket jelentette volna, de sem az olaszok, sem az ukránok nem találtak hálóba, így a hármas sípszó felharsanásakor a játékosok olyan örömünnepbe kezdtek, mintha az egész Bajnokok Ligáját megnyerték volna. Aki csak ekkor kapcsolta be a tévéjét, bizonyára azt gondolta, hogy kiesett a Real Madrid…

Szóval egy hatalmas sikert követően folytatják a Bundesliga menetelést, amit azért nem lehet menetelésnek hívni, utolsó öt meccsükből csak kettőt húztak be.

Nem rosszabb a forma, mint a Hertháé, de nem is jobb, a berliniek is ugyanilyen mérleggel zárták utolsó öt meccsüket.

Kezdjünk is gyorsan bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Freiburg – Borussia Mönchengladbach

A Gladbach új üdvöskéje, Florian Neuhaus öt esztendős volt akkor, amikor mostani csapata utoljára nyerni tudott a Freiburg otthonában. A válogatottba bekerülő Neuhaus most 23 éves…

Szóval, a múlt kísértett ezen a meccsen, és tette ezt sikerrel. Az első helyzet a hazaiaké volt, Holer lépett ki két védő közül, jött is a labda, amelyet egyedül vezethetett Yann Sommerre, azonban a lövés nem volt túl pontos, a kapufáról jött ki. Ebbe még reflexből belekapott Holer, de másodszor sem tudta eltalálni a kaput.

Nem úgy Breis Embolo, aki Lars Stindl-lel kényszerítőzött a meccs 23. percében. Előbbi farkasszemet nézhetett az ellenfél kapusával, és ezt a csatát a támadó nyerte, vezetett a Gladbach.

Nem sokáig, nem egészen tíz perccel később Santamaria ollózott, és bár ezt védte volna Sommer, az ott ólálkodó Lienhart beletette a fejét, így megtréfálva a svájci válogatott kapusát.

A térfélcserét követően 2 percen belül 2 gól is esett, így alakult ki a végeredmény. Előbb Grifo talált be tizenegyesből, majd Alassane Plea csavart távolról a bal felsőbe. A francia csatár óriási gólt rúgott, öröm volt nézni is…

Végül mindkét csapatnak lett volna esélye bepasszírozni a győztes gólt, a hazaiaknál épp a magyar Sallai Roland került helyzetbe egy beívelés után, de Sommer a helyén volt, a másik oldalon pedig Brekalo lőtt a jobb kapufa mellé.

Én azt mondom, igazságos eredmény született.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.27.Bundesliga
gladbach
2:1
hertha
Bundesliga
2019.12.21.Bundesliga
hertha
0:0
gladbach
Bundesliga
2019.02.09.Bundesliga
gladbach
0:3
hertha
Bundesliga
2019.01.13.Telekom Kupa
gladbach
1:0
hertha
Telekom Kupa
2018.09.22.Bundesliga
hertha
4:2
gladbach
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC – Union Berlin

Berlini rangadót játszottak a múlt hét péntekén, ahol bár azt jósoltam, hogy a vendégek begyűjtik a három pontot, végül egy kiállítás ebben megakadályozta őket és üres kézzel távoztak az olimpiai stadionból.

Pedig a meccs úgy alakult, ahogy ők szerették volna, Ingvartsen a 20. percben Awoniyit ugratta ki, a nigériai pedig a kapuba passzolt. Schwolow ujjheggyel még beleért a labdába, de ez kevés volt a védéshez.

Aztán három perccel később borult minden Union elképzelés: Andrich kegyetlenül nyakon (!) talpalta Tousart-t, természetesen azonnal le kellett mennie a pályáról. Én elhiszem, hogy nem szándékos volt, de majdhogynem fizikai fájdalmat okozott az eset számomra. Hát, akkor mit mondjon Tousart…

Ettől függetlenül az első félidőt megúszták kapott gól nélkül.

Bruno Labbadia a félidőben kettőt is cserélt, beállt Dilrosun és Krzysztof Piatek is, utóbbi pedig igazán nyerő cserének bizonyult.

A második félidőt öt percig bírta az Union, ekkor Pekarik egyenlített. Matheus Cunha lövése kijött Lutheról, a kipattanót vágta be a jobbhátvéd.

Aztán a 74. és a 77. percben jött Piatek… A két csere hozta össze a Hertha vezető találatát, Dilrosun beadását a lengyel átvette, majd fordulásból a hálóba lőtt. Szerencséje volt, a lövés megpattant az Union védőjének lábán. Később viszon már nem volt szükség szerencsére, Piatek 15 méterről lőtte ki a bal alsót.

Már a 23. percben megpecsételődött az Union sorsa, azonban a kiállítás nélkül valószínűleg nem lett volna ennyire könnyű meccse Cunháéknak.

Összefoglalás

A Gladbach Bajnokok Ligája meccséről már meséltem, Marco Rose sikerrel vezette be csapatát a legjobb 16 közé. Ha más nem, ez akkora önbizalmat adhat nekik, ami kihat majd a hétvégi bajnokira is. Ami pedig a Herthát illeti, az sosem rossz, ha legyőzöd a városi riválist.

Általában sikerrel veszi a Gladbach ezt az akadályt, hazai pályán legalábbis elég meggyőzőek a Hertha ellen, az utolsó öt Borussia Parkban lejátszott meccsből négyet megnyertek, 2019-ben viszont hármat gurítottak Lukebakioék.

Hoffmann és Bensebaini továbbra sem bevethető hazai oldalon, míg a vendégeknél Jhon Córdoba kiesése okoz gondokat. Bár, ha Piatek ilyen formában marad…

Természetesen a fogadóirodák is a hazaiak győzelmét vetítik elő, az oddsokon is ez látszik. És miért is lennénk ezen meglepődve? Maximum amiatt, mert a Hertha sokkal jobban szerepel vendégségben, mint otthon.

Nem gondolom, hogy lehet esélye a győzelemre a Herthának. Egy döntetlent kinézek, de… Nem valószínű. Így marad a hazai győzelem, ami még tisztességes szorzót ad számunkra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső