Borussia Mönchengladbach – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 18.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
D V N D N
  • BORUSSIA-PARK
  • Február 20. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mainz
Teljesítmény:
D N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk a csütörtököt egy kissé lazább mérkőzéssel, következzék a Borussia Mönchengladbach – Mainz beharangozója. Papíron ez egy akkora országos egyes, „mint ide Lacháza”, de a Gladbach hajlamos szállítani furcsa eredményeket. Arról nem beszélve, hogy hivatalossá vált: A sikerkovács, Marco Rose, akinek köszönhetően a Gladbachból meghatározó csapat lett Németországban – és most már Európában is – a nyáron távozik, és a Borussia Dortmund kispadját foglalja el. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a hátralévő idejében az lesz a célja, hogy minél feljebb repítse Thuramékat.

Egy edzőváltásra a hazaiaknál felkapják a fejüket, de a Mainznál már nem biztos. Bo Svensson ugyanis a negyedik edző, aki idén leült a gárda kispadjára. Vele kezdtek el eredményeket elérni, több bravúr-győzelmet arattak (A Lipcse ellen például), de azért nem eszik olyan forrón a kását, a Mainz még mindig kiesőhelyen áll…

Négy pont a lemaradásuk az előttük levő Bielefelddel szemben, szóval nincs veszve semmi.

De nem ez lesz az a meccs, amit kötelezően nyerniük kell a bentmaradás érdekében.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach

Örülhet az egy pontnak a Gladbach csapata, ezt rögtön szögezzük le. Amennyi lehetőséget elpuskáztak a hazaiak…

Csak az első félidőben három gólt kaphattak volna, hét perc elteltével Mbabu csúsztatását szedte ki nagy bravúrral Yann Sommer, majd Ginter blokkolta az utolsó pillanatban Baku lövését. Végül Xaver Schlager tüzelt távolról, Sommer azonban erre is leért, és aztán meg is kaparintotta a labdát. Casteelsnek nem igazán akadt dolga az első játékrészben, a másodikban Lars Stindl próbálkozása megmutatta: Nem gémberedtek el a belga kapus végtagjai, simán védte a német lövését.

Ismét átváltunk a Gladbach kapuja elé, mert jött a következő gólszerzési lehetőség, ezúttal a felhúzódó John Anthony Brooks fejelhetett, a kapufáról kipördült a labda, Brooks meg majdnem összebalhézott az őt fogó – és meglökő – Ginterrel.

A legutolsó helyzetet Xaver Schlager hagyta ki, aki első BuLi gólját a Gladbach ellen szerezte, ezúttal is közel járt, de az oldalhálóban halt el a kísérlete.

Közel másfélszer annyi helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, nagyon sokszor Sommer segítette ki csapatát, így nem érdemeltek volna győzelmet, de még a döntetlennél is húzom a szám…

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.24.Bundesliga
mainz
2:3
gladbach
Bundesliga
2020.01.25.Bundesliga
gladbach
3:1
mainz
Bundesliga
2019.08.24.Bundesliga
mainz
1:3
gladbach
Bundesliga
2019.03.09.Bundesliga
mainz
0:1
gladbach
Bundesliga
2018.10.21.Bundesliga
gladbach
4:0
mainz
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayer Leverkusen – Mainz

Sokkal gólgazdagabb meccset játszott a két csapat egymással, mint a fenti társaik, és itt a végére is maradt egy csokorral az izgalomból. Már 2-0-ra mentek a hazaiak, hátradőlve várták a lefújást, de a Mainz nem adta fel, és a próbálkozásaikat siker kísérte.

Rögtön az első komolyabb helyzetüket gólra váltották a hazaiak, Diaby középre passzolt labdáját Alario épphogy, leheletfinoman spiccel megtolta, Zentner keze-lába között csorgott be a bogyó.

Az első félidőben még két kapufát láthattunk, az egyiket Danny Da Costa fejelte, a másikat pedig a túloldalon Leon Bailey. Kevin Demirbaynak lett volna lehetősége ismételni, kapu felé is irányította a játékszert a középpályás, de a gólvonal előtt Niakhatenak sikerült tisztáznia.

A második félidőre kényszerű cserét kellett végrehajtani Peter Bosznak, Hradecky kapus ugyanis megsérült. A helyére Niklas Lomb állt be, akinek ez volt az első Bundesliga meccse.

Sokáig semmi nem történt, végül a hajrában Patrick Schick biztosította be a leverkuseni győzelmet, Zentner lábai között lőtt a cseh.

Azt mondtam volna, hogy bebiztosították a győzelmet? Hát, ez egy hatalmas tévedés volt, de ők akkor úgy gondolhatták. Niakhate fantasztikusan ugratta ki a 89. percben az új fiút, a csereként beálló, és a Bundesligában most debütáló Robert-Nesta Glatzelt, aki szép mozdulattal szépített, a hosszabbításban pedig a szintén csereként pályára lépő Stöger használta ki Sven Bender kapitális hibáját.

Egy nyertes meccset engedett ki a kezei közül a Leverkusen, két kihagyás miatt két pontot veszítettek.

Összefoglalás

Nagy hajrá várható majd a bajnokság végén, nem csak elől, de hátul is. Ki tudja, hogy a Schalke és a Mainz mennyire tud megtáltosodni, Dárdai össze tudja-e rántani a Herthát, és mi lesz a sorsa a Bayernt megfogó Bielefeldnek.

Nem tudni, de itt leszek, és végig fogom izgulni az egészet, az biztos.

Ősszel már egyszer megmérkőztek egymással, akkor a Mainz volt hazai pályán, és nagy csatában sikerült 3-2-re nyernie a Gladbachnak. A Mainz részéről akkor Mateta duplázott, ez most biztosan nem fog megvalósulni, a francia télen a Crystal Palace-hoz távozott.

Nem szerepelhet – minden valószínűség szerint – Marcus Thuram sem, akinek megítélése a híres köpés óta sokat romlott, egyenesen arányosan pedig a teljesítménye is. Pedig tavaly csodájára jártak az Alassane Plea – Marcus Thuram kettősnek…

Tehetséges játékosok alkotják a Gladbach csapatát, vegyük csak Neuhaust és Hofmannt, akik berobbantak a köztudatba, Lars Stindl pedig már kilenc gólnál jár a bajnokságban.

Hátul is stabil teljesítményt nyújtanak Marco Rose fiai, de a legerősebb csapatrész egyértelműen a középpálya.

Meg tudja-e ismételni azt a Mainz, amit múlt héten? Tud-e pontot rabolni a Borussia Parkból? Szerény véleményem szerint nem. Gólokat várok a meccstől, de egyben Mönchengladbach győzelmet is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső