Borussia Mönchengladbach – Sahtar Doneck: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 23.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
D V N N D
  • BORUSSIA-PARK
  • November 25. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Sahtar Doneck
Teljesítmény:
D N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nézzünk át a szerdai meccsekre is, ott is van bőven miből szemezgetni. Holnap persze még több tipp jön erről a játéknapról, ma pedig a Borussia Mönchengladbach – Sahtar Doneck meccsről írunk nektek. Legutóbb nagy megdöbbenésre a Gladbach idegenben verte az ukránokat, de nem is a győzelem ténye volt a döbbenet, hanem hogy 6-0-ra nyertek. Erről olvashattok hamarosan egy bővebb összefoglalót, majd rátérünk arra, hogy a visszavágón sikerül-e megbosszulni ezt a hatalmas zakót, vagy ezúttal is a németek nyernek?

Nagyon furcsa, hogy a B jelű kvartettben csak egyetlen veretlen csapat van, és az a Mönchengladbach. Azért is meglepő, mert a csoportnak a Real Madrid és az Inter is tagja…

Jó esélyük van a németeknek a továbbjutásra, főleg, ha most is sikerül nyerniük. Attól még két baromi nehéz meccs vár rájuk, a spanyol és az olasz gigászhoz is idegenbe utaznak, de… Várjuk ki a végét, lépésről lépésre haladjunk!

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Sahtar Doneck – Borussia Mönchengladbach

Nem csak a németek, az ukránok is okoztak már meglepetést a csoportban, összesen négy pontot szereztek a Blancók és az Inter ellen, a Real Madridot az Alfredo Di Stefanoban győzték le, méghozzá egy teljesen felforgatott kezdővel, akkortájt 12 játékosa hiányzott a csapatból különböző sérülések és a koronavírus miatt.

Joggal reménykedhettek egy jó eredményben a németek ellen, aztán hatalmas pofont kaptak az élettől. Vagyis a Gladbachtól. Nagyon sok hibával kezdtek a hazaiak, sokszor három egymás utáni passz sem jött össze, a Gladbach pedig várható volt, hogy ezekre a hibákra előbb-utóbb lecsap.

Az első gól Alassane Plea nevéhez fűződik, a 9. percben Lainer jobboldali passzára érkezett és kapásból lőtt Trubin hálójába. Nem ez volt a francia csatár utolsó gólja a meccsen…

Tíz perc múlva újra megrezzent az ukránok hálója: Kramer távoli lövésébe Bondar tette bele a lábát, de olyan szerencsétlenül, hogy a labda a saját kapujában kötött ki. Az elvetődő Trubin tehetetlen volt, így már kettővel mentek a németek.

És még maradt puskapor, a félidei hármas sípszó felharsanásakor már 4-0-ra vezettek. Plea a 26. percben ismét tüzelt, most távolról és Trubinnak esélyes sem volt, bombagólt lőtt a francia támadó.

A negyedik pedig Ramy Bensebaini érdeme, az algériai védő közelről vette be a kaput. Marco Rose elégedett lehetett a látottakkal, fiai levették a pályáról a Sahtar legjobbjait, a kapu előtt pedig eredményesek voltak.

A második félidő már nem is hozott ekkora iramot, mindkét fél tudta, hogy ez a meccs már eldőlt. Azért így is jutott két gól, mindkettőt a vendégek szerezték, és ez így már katasztrofális vereséget eredményezett.

Lars Stindl a 65. percben lőtt 16-ról gólt, majd Plea koronázta meg teljesítményét egy harmadik góllal, Marcus Thuram kiugratását váltotta gólra. A 0-6 (és ez nagyon komoly!) még a hazaiak számára hízelgő, hiszen számtalan helyzetben Trubin védett, vagy ordító helyzetet puskáztak el a vendégek, szóval lehetett volna ez sokkal nagyobb pofon is.

Előző meccs eredménye
2020.11.03.Bajnokok Ligája
sahtar doneck
2:1
gladbach
Bajnokok Ligája
2009.01.17.Barátságos Mérkőzés
gladbach
1:2
sahtar doneck
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Összefoglalás

Egy ilyen zakó után az ember keresi az állát, az ukránoknak meg kell találniuk, nagyon könnyen lecsúszhatnak majd a csoport utolsó helyére, akkor pedig véget ér az európai kiruccanás. A legjobbjaik már újra a pályán (komoly hiányzó már a Gladbach ellen sem volt), de a bajnoki teljesítményük jónak mondható. Rangadót nyertek a Dinamo Kijev ellen a válogatott szünet előtt, aztán úgy szereztek pontot az Olekszandrija ellen, hogy Junior Moraest már a 30. percben kiállították. A brazil/ukrán csatár belépője nem volt szándékos, de tény, hogy talppal találta el a vendégek védőjének lábát. A játékvezető hölgy előbb sárga lappal díjazta a megmozdulást, majd visszanézte az esetet videón, majd módosította saját döntését és inkább pirosat adott.

Az emberhátrány ellenére Dodo megszerezte a vezetést, de nem bírták sokáig, hat perccel később a vendégek egyenlítettek. Így sem rossz eredmény ez, egy órán keresztül 10 emberrel. Továbbra is a Sahtar az egyetlen veretlen csapat az ukrán bajnokságban, de hárompontos lemaradásban vannak a Kijevvel szemben.

A Gladbach hétvégén az Augsburg ellen játszott, és én annyira hittem a hazaiak győzelmében, hogy még tippet is írtam róla. Minden remekül alakult, Florian Neuhaus már az ötödik percben gólt szerzett, a második félidő közepén pedig kiállították a vendégektől Frambergert, jó úton haladtunk a hazaiak győzelme felé. Csakhogy a Schalkétól igazolt Caliguri a 88. percben egyenlített, így oda lett a jó eredmény.

Ezzel a Gladbach a Bundesligában a nyolcadik helyen áll. Kissé csalódást keltő.

Már a bajnoki meccsen sem léphetett pályára két fontos játékosuk: Alassane Plea – aki az ukránok ellen mesterhármast szerzett -, valamint Ramy Bensebaini (ő is rúgott egy gólt) elkapta a koronavírust. Jonas Hoffman sem lehet majd ott a csapattal, így minden bizonnyal Marcus Thuram és Breis Embolo küzd majd a gólokért.

Az ukránoknál Konopjanka, Kornijenko és Kovalenko nem szerepelhet, utóbbi koronavírusos.

A 0-6 után bizonyosan nagy a bizonyítási vágy az ukránokban, de a németek jobb csapat. Még Plea és Bensebaini nélkül is, így én most hazai győzelemre számítok. Igen, a Sahtar okozott kellemetlen perceket már ebben a BL idényben, de mindig nem lehet csodát tenni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső