Borussia Mönchengladbach – Schalke 04: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 03.
Gladbach
Teljesítmény:
N V V V N
  • BORUSSIA-PARK
  • Február 04. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Schalke 04
Teljesítmény:
D V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Visszatérünk a németekhez egy mérkőzésre. Az Union Berlin – Mainz, az Eintracht Frankfurt – Hertha BSC után harmadik meccsünk is olyan, ami ránézésre könnyű lesz. A Borussia Mönchengladbach fogadja az utolsó helyen álló Schalke 04 együttesét. Thomas Reis nemrégiben vette át a királykékeket, de nem igazán sikerült felpörgetni a csapatot, egyre reménytelenebb a helyzet. Ahhoz képest, hogy ez az együttes tavaly gond nélkül nyerte meg a másodosztályt, többet vártunk volna tőlük.

Rengeteg problémájuk adódott, kezdve a formahanyatlással, az edzőváltással, a rengeteg sérülttel… De ez nem lehet kifogás, ez bármikor, bármelyik csapattal megtörténhet, és meg is szokott történni. Egyszerűen az a valószínűbb megoldás a Schalke vesszőfutására, hogy nincsenek Bundesliga-szinten. Idén sem. Pedig nem is annyira régen még a Bajnokok Ligájában szerepeltek…

A Borussia Mönchengladbach hektikus formát ölt, szinte az egész szezonban, ám ez az a meccs, amit kötelező jelleggel hozniuk kell. Jól hangoltak a találkozóra, Daniel Farke együttesének pedig a célja is belátható távolságon belül van. Ők és a szurkolóik is úgy gondolkodhatnak, ahogy mi: Ez egy könnyű győzelem kellene, hogy legyen.

De van, hogy a legkönnyebb meccsekből lesz igazi kínszenvedés, ezért nem lehet biztosra menni azoknak, akik az online sportfogadás által szeretnének egy kis pénzhez jutni.

A szorzók alapján mindenesetre világos, hogy a fogadóirodák mit gondolnak: Hazai győzelmet.

A Casinia irodájánál 1.50 a hazai siker, 4.50 a döntetlen, 5.75 a vendéggyőzelem.

Következzen a Borussia Mönchengladbach – Schalke 04 találkozó!

Borussia Mönchengladbach

Elég kétarcú csapat benyomását kelti a Borussia Mönchengladbach. Mindenképp javultak, mióta Daniel Farke a szezon előtt megérkezett, de ez még mindig messze van a pár évvel ezelőtti Gladbachtól. Azért a nemzetközi kupaszereplésre még az esélyük megvan, ha stabilizálni tudják a játékukat, és nem veszítenek váratlan helyeken pontokat (mint mondjuk két hete, amikor az Augsburgtól kaptak ki idegenben), akkor lehet esélyük.

A nyolcadik helyen állnak, a hatodik Eintracht Frankfurt (és lényegében az élmezőny összes tagja) látótávolságon belül van. Egészen pontosan a hatodik és nyolcadik hely között most hét pont a differencia.

Legutóbbi találkozójukat a Hoffenheim ellen játszották idegenben. Idén még nem nyertek meccset a Borussia Parktól messze, de várható volt, hogy ennek nemsokára vége. Mi inkább őket tartottuk esélyesnek, és ez be is jött. Kiütötték a Hoffenheimet, 4-1-re nyertek, meggyőző játékkal és pár igazán remek teljesítménnyel.

Jonas Hofmann volt az egyik, aki szint felett futballozott, az ő két góljával szerezték meg a magabiztos előnyt az első félidőben, amit aztán Lars Stindl és Hannes Wolf toldott meg a másodikban.

Megtört tehát az idegenbeli átok, de minket most nem is igazán ez érdekel, hanem a csapat hazai teljesítménye. Eddig otthon mérföldekkel jobbak, kilenc mérkőzést játszottak le, melynek kétharmadát megnyerték, összesen három vereséget szenvedtek, döntetlenjük nem volt.

Az átigazolási szezon számukra igazán lightos volt, egy dolgot leszámítva: A Bayern München szemet vetett Yann Sommerre, aki a Bundesliga három legjobb kapusa között tartható számon. És a Bayern München általában megkapja, akit akar. Így a Gladbach új kapus után kellett, hogy nézzen. Jonas Omlint, a Montpellier svájci portását hozták el 8 millióért.

Rajta kívül nem is érkezett más, csak az utánpótlásból került fel Simon Walde, egy 18 éves védő. Távozott Sommer mellett Torben Müsel és Rocco Reitz.

Jonas Hofmann, Christoph Kramer és Marcus Thuram játéka nem biztos, de a hírek alapján tudják majd vállalni a játékot. Csak nem biztos, hogy teljesen egészségesek lesznek.

A várható kezdőcsapat:

Omlin – Scally, Itakura, Elvedi, Bensebaini – Stindl, Koné, Weigl, Kramer, Hofmann – Thuram

Egymás elleni meccsek:

A második fordulóban még nem sejtettük, hogy a Schalke ismét ennyire esélytelen lesz. Lehet, hogy túl korán írom le őket, de most azt gondolom, nem maradhatnak bent a Bundesligában. De ezt akkor, augusztusban még nem tudtam. A Veltinsben megrendezett mérkőzés egy gólgazdag döntetlent hozott, 2-2 lett az eredmény. A vezetést Rodrigo Zalazar találatával a hazaiak szerezték meg, és majdnem egy teljes órán át vezettek is. Majd jött Jonas Hofmann és Marcus Thuram, hamar fordítottak, és a Schalke nem a győzelemért hajtott innentől fogva, hanem az egy pontért. Amit meg is kaptak, Patrick Herrmann kezezése miatt a hosszabbításban tizenegyest kaptak, amit Marius Bulter berúgott.

Az elmúlt öt meccs így valamelyest kiegyenlítetté vált. Öt meccsből kettőt a Gladbach nyert meg, kettő iksz lett, a Schalke 2020-ban nyert utoljára. A Borussia Parkban régóta nyeretlenek, 2013-as sikerük óta a Gladbach hatszor győzött, valamint volt két döntetlenjük is…

Előző 5 meccs eredménye
2022.08.13.Bundesliga
schalke 04
2:2
gladbach
Bundesliga
2021.03.20.Bundesliga
schalke 04
0:3
gladbach
Bundesliga
2020.11.28.Bundesliga
gladbach
4:1
schalke 04
Bundesliga
2020.01.17.Bundesliga
schalke 04
2:0
gladbach
Bundesliga
2019.08.17.Bundesliga
gladbach
0:0
schalke 04
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Schalke 04

Egyre komolyabb gondban van a Schalke, amely várhatóan nem tudja a következő évet a Bundesligában megkezdeni. Fél szezon elment már, mégis, a csapat csak tíz pontot gyűjtött. A nyáron kinevezett Frank Kramert már az ősz folyamán kirúgták, a helyére a rivális Bochumtól távozó (őt is kirúgták) Thomas Reis jött, akivel szemernyit sem lett jobb a játék.

A Schalke Európa nagy bajnokságainak egyik legrosszabb formában levő együttese. Eddig két győzelmet arattak, négy döntetlenjük és tizenkét vereségük van. Csak 14 gólt rúgtak (a legkevesebb a Bundesligában) és 41-et kaptak (a második legtöbb a Bundesligában).

A helyzet kétségbeejtően gyenge hazai pályán, de idegenben még inkább. Két csapat maradt, amelyiknek nincs még győzelme idegenben, az egyik a VfB Stuttgart, a másik a Schalke 04. Két döntetlen, hat vereség, négyszer annyi kapott, mint rúgott gól.

Nem is meglepő, hogy igyekezett Reis erősíteni, főleg, hogy több hosszútávú sérültje van az együttesnek.

Leginkább kölcsönben csatlakoztak játékosok, Tim Skarke, Moritz Jenz, Jere Uronen, Niklas Tauer és Michael Frey, valamint az átigazolási szezon végén Éder Balanta, a korábbi kolumbiai válogatott is megérkezett. Soichiro Kozukit felhozták az utánpótlásból. Távozott Florent Mollet, fél szezon után eladták a Nantes-nak, lelépett kölcsönbe Jordan Larsson, Florian Flick, Kerim Calhanoglu.

Jöjjenek a sérültek, nem lesz az sem egy rövid lista. Bár közel az újbóli pályára lépés, de egyelőre sem Leo Greiml, sem Thomas Ouwejan nem játszhat. Szintén sérült Sepp van den Berg, valamint Sebastian Polter, Niklas Tauer és Justin Heekeren.

Felépült azonban Rodrigo Zalazar, aki egész jó volt, amíg meg nem sérült az ősz elején. Talán már ismét a kezdőben számíthat rá Reis.

A várható kezdőcsapat:

Fährmann – Uronen, Jenz, Yoshida, Brunner – Kozuki, Krauss, Král, Zalazar, Skarke – Frey

Tippelde

Kétségtelen, hogy érkeztek minőségi labdarúgók télen a Schalkéba, de ez még nem feltétlenül jelent semmit. A Borussia Mönchengladbach – főleg otthon – remek, és a legutóbb egy magabiztos győzelemmel jelezték, hogy nehéz lesz őket megállítani.

Szerintem ez a Schalkénak nem is fog menni. Jók lehetnek egy gólra, ezért szerepel a terveink között a BTTS is, de a fő tipp a hazai győzelem marad.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.56 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.57 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.57 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső