Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 18.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
D N N N V
  • BORUSSIA-PARK
  • Január 19. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Werder Bremen
Teljesítmény:
N D V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma még három tipp vár ránk, és mindhárom a német első osztályú bajnokságból, ahol hétközi fordulót rendeznek. Elsőként a Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen meccset választottam, szerintem remek kis tipp lesz, de mostanában érnek meglepetések, így nem merek nyilatkozni. A múlt héten jött pár szép eredmény, aminek örülök, viszont pont a Gladbach volt az egyik vesztes tipp, egy 96. perces egyenlítés miatt úszott el az a meccsünk.

Merthogy a Stuttgart otthonában hiába vezettek 2-1-re, Silas Wamangituka gondoskodott róla, hogy a vérnyomásom az egekben legyen. A Werder Bremen pedig a gyengélkedő Augsburgot győzte le, méghozzá elég simán, 2-0 arányban.

Most az esélyek egyértelműen a Gladbach mellett szólnak, de azért belevetjük magunkat a két csapat életébe, és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni ebből a találkozóból.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

VfB Stuttgart – Borussia Mönchengladbach

Bíztam a Gladbach sikerében, a Stuttgart eddigi hazai szereplése nem túl biztató, eddig egyszer sem tudtak nyerni a Mercedes-Benz Arénában. Breel Embolo lehetőségével indult a mérkőzés, a svájci előbb megverte védőjét, majd jobbal a jobb alsót célozta meg, Gregor Kobel azonban leért a labdára és hárított.

A másik oldalon Sosa beadását Nicolas Ivan González fejelte tiszta helyzetben fölé, Sommernek így nem kellett játékba avatkoznia.

Sosa aztán elkövetett egy buta hibát, Lainerrel szemben szabálytalankodott, méghozzá a tizenhatoson belül, így jöhetett egy büntető, amit a csapatkapitány, Lars Stindl magabiztosan értékesített. A kapu jobb oldalába lőtt, míg Kobel – aki nemrég tizenegyest hárított – balra vetődött, így nem volt esélye.

A második félidő elejét nagyon megnyomták a fiúk, az 58. percben egy újabb Sosa – González kooperációnak köszönhetően egyenlített a Stuttgart, de három perccel később Lars Stindl kiugratását Denis Zakaria is gólra váltotta. A gyors gólváltás után csend, nem esett gól egészen a 96. percig:

Ekkor ugyanis Ramy Bensebaini hátulról, két kézzel ölelte át a csereként beállt Kalajdzicot, és lerántotta a csatárt. Nagyon buta szabálytalanság volt, főleg, hogy Silas Wamangituka értékesítette a büntetőt, amit megítéltek. Ez volt a kongói kilencedik bajnoki gólja, nagyon fontos egy pontot mentett meg csapatának, nem mellesleg a Bundesliga hivatalos oldala őt választotta meg a hónap újoncának. Megérdemelten.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.26.Bundesliga
bremen
0:0
gladbach
Bundesliga
2019.11.10.Bundesliga
gladbach
3:1
bremen
Bundesliga
2019.04.07.Bundesliga
gladbach
1:1
bremen
Bundesliga
2018.11.10.Bundesliga
bremen
1:3
gladbach
Bundesliga
2018.03.02.Bundesliga
gladbach
2:2
bremen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Werder Bremen – Augsburg

A tabellán elfoglalt helyezések alapján a vendégek jobban álltak, ám a fogadóirodák úgy gondolták, hogy a brémaiaknak több esélye van a győzelemre. Végül jól gondolták, Davie Selke és társai kétgólos győzelmet arattak a harmatos Augsburg felett.

Az első helyzet pedig az övék volt, Andre Hahn lövése a jobboldali kapufa mellett hagyta el a pályát. Sok helyzet nem akadt az első félidőben, a Werder még egy gyengécske fejessel jelezte, hogy a pályán vannak, de aztán a bíró hármat fújt a sípjába és a fiúkat pihenni küldte negyedórára.

A fordulás után a kapusoknak egyszer-egyszer kellett játékba avatkozniuk, Hahn fejesét Pavlenka védte, míg Sargent lövésénél Gikiewicz volt a helyén.

A meccs hajrájára fordulva tört meg a jég, a Werder három perc alatt két gólt szerzett: Előbb Theodor Gebre-Selassie akrobatikus mozdulattal juttatta kapuba Felix Agu beadását, majd három perccel később a gólpasszt adó játékos is feliratkozott a góllövők listájára. Felix Agu Schmid beadásánál maradt nagyon üresen, és bár picit eltörte a labdát, Gikiewicz nem tudott védeni. Agu egyébként most először kezdett a Werder csapatában, eddig csak 20-25 perceket kapott csereként. A gólszerzés sem az erőssége, nem volt olyan ember a pályán, aki jobban meglepődött a gólján, mint saját maga.

Összefoglalás

Vannak problémák a Werdernél, kicsit jobb a helyzet a Gladbachnál, ami a sérülteket, eltiltottakat illeti. Kezdjük a hazaiakkal: Ez az utolsó meccs, amin Marcus Thuram el van tiltva, emlékezetes és gusztustalan kiállítás volt az övé, a pandémia közepén arcon köpte ellenfelét. Később a csatár édesapja, a világbajnok Lilian Thuram azt állította, hogy fia szájából véletlenül esett ki az a nyálcsomó. Oké…

Breel Embolo úgy játszott a Stuttgart ellen, hogy nemrég műtötték a kezét, ennek ellenére vállalta a játékot, a Bréma ellen is lehet rá számítani, ahogy Alassane Pleára is, aki felépült sérüléséből. Denis Zakaria nyolc hónapos kihagyás után góllal tért vissza, ez örömteli lehet a hazaiak szurkolóinak. A visszatérés és az azonnali gól is, Valentino Lazaro viszont kisebb sérülése miatt szinte biztosan hiányozni fog.

Nézzük a másik oldalt: Egyre közelebb Valod Rashica visszatérése. A koszovói már a múlt évben távozni akart a Werdertől, akkor voltak kérők szép számmal, most viszont elég nagy a csend körülötte. Kétséges, hogy játszhat-e, maximum a padon tudom őt elképzelni.

Ludwig Augustinsson a másik kérdéses személy, de őt jól helyettesítette Felix Agu. Aki nagy valószínűséggel nem lehet ott a pályán holnap este, az Patrick Erras és Niclas Füllkrug.

Az elmúlt öt meccsük nem a Werder szája íze szerint alakult, két meccset a Gladbach nyert, három pedig döntetlennel végződött. Ez az eredmény a vendégeknek most is megfelelne, de Marco Rose csapatának biztosan nem.

Idegenben amúgy sem megy nagyot a Werder, így nem meglepő módon a Borussia Mönchengladbach győzelmére fogadok. A Borussia Park idén látott már érdekes eredményeket (mondjuk egy Hoffenheim elleni 1-2-t), így vannak fenntartásaim, mindenesetre nem látok olyan faktort, ami ne a Gladbach sikerét vetítené előre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső